Με εντολή άνωθεν έθαψαν την καταγγελία Ψωμιάδη

Έχει αποδείξεις για την αποστολή της επιστολής του, που αποκάλυπτε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Π. Ψωμιάδης.
Τις δημοσιοποίησε μετά την αποκάλυψη από τον Μ. Τρεμόπουλο της αρνητικής απάντησης της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου.

Την απόδειξη της εταιρείας ταχυμεταφοράς των ΕΛΤΑ (19.12.2005), που αποδεικνύει ότι ο Π. Ψωμιάδης απέστειλε όντως την καταγγελία του με ημερομηνία 16/12/2005 για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και στους 14 αποδέκτες (τον Πρωθυπουργό, τους αρμόδιους Υπουργούς και υφυπουργούς κ.α.), έδωσε σήμερα στο νομαρχιακό συμβούλιο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Είχε προηγηθεί δημοσιοποίηση από τον Μ. Τρεμόπουλο της απάντησης της Δ/νσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Α.Π. 5944/25.11.2008), στην οποία δηλώνεται σε αντίστοιχο ερώτημά του ότι «το εν λόγω έγγραφο δεν έχει εισέλθει στην υπηρεσία μας».

Θυμίζουμε ότι στην επιστολή του ο Π. Ψωμιάδης δήλωνε ότι «υλοποίηση της μυστικά μεθοδευμένης αυτής χαριστικής ανταλλαγής, πέραν από την αλγεινή εικόνα που θα προκαλέσει στην κοινή γνώμη για την κυβέρνηση, θα ξεσηκώσει και θύελλα αντιδράσεων από τους αντίστοιχους Δήμους και της ΝΑΘ».

«Το μόνο που μπορεί να έχει συμβεί, λοιπόν, είναι ότι οι παραλήπτες είχαν άνωθεν εντολή να μην πρωτοκολλήσουν την επιστολή, να έρθουν σε συνεννόηση με τον Π. Ψωμιάδη και να τον καταστήσουν συνένοχο και μέρος του προβλήματος», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος.

Γι’ αυτό και επισκέφτηκε τη Μονή Βατοπεδίου και πέρασε στις 20/1/2006 απόφαση στο ΝΣ για διήμερη επίσκεψη των νομαρχιακών συμβούλων στο Άγιο Όρος αλλά και προχώρησε κανονικά στην ανταλλαγή των οικοπέδων.

Δείτε το δημοσίευμα του “Έθνους

Comments are closed.