Έκθεση ζωγραφικής και οικολογικό παραμύθι

Εκδήλωση στις 17.12.08 από την Οικολογική Κίνηση

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκδήλωση στις 17.12.08 στη Γέφυρα

Εκδήλωση, με έκθεση ζωγραφικής και παρουσίαση οικολογικού παραμυθιού πραγματοποιεί η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 17.12.08, στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Γέφυρας.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, προηγήθηκε η διοργάνωση διαγωνισμού ζωγραφικής με τη συμμετοχή των μαθητών και βράβευση των καλύτερων έργων. Με βάση τις ζωγραφιές των παιδιών δημιουργήθηκε παραμύθι, το οποίο ήδη εκδόθηκε και θα παρουσιαστεί αλλά και θα διανεμηθεί στην εκδήλωση.

Σκοπός της δράσης είναι η συνειδητοποίηση των νεαρών κατοίκων για την σπουδαιότητα του περιβάλλοντος της περιοχής, τη διατήρηση του φυσικού πλούτου, την κατανόηση της λειτουργίας του οικοσυστήματος και την αναγκαιότητα της προστασίας της και ιδιαίτερα του Αξιού ποταμού, ο οποίος προστατεύεται και από τη διεθνή συνθήκη Ραμσάρ. Ήδη ολοκληρώνεται και σχετικό βίντεο για τα προβλήματα και τις ομορφιές της περιοχής.

Επιπλέον, έγιναν επαφές με αυτοδιοικητικούς και οικονομικούς παράγοντες της περιοχής για την ανάγκη διεύρυνσης των δυνατοτήτων επιχειρηματικής προσέγγισης της περιοχής που σέβονται τις ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Comments are closed.