Φιμώνουν τώρα και τους νομαρχιακούς συμβούλους!

Αποχώρησε η αντιπολίτευση στο Ν.Σ. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρεμπόδιση της συζήτησης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την εμπλοκή του νομάρχη Π. Ψωμιάδη

Καταγγέλλοντας ως αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική τη συμπεριφορά της Διοίκησης Ψωμιάδη, αποχώρησαν οι τρείς από τις τέσσερεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Αφορμή ήταν η συζήτηση για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την εμπλοκή της νομαρχίας και προσωπικά του νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του νομαρχιακού συμβούλου της «Οικολογίας – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου, η πρόεδρος του Ν.Σ. κ. Α. Αηδονά, ευθυγραμμιζόμενη με την κεντρική γραμμή της παράταξής της για φίμωση και περιορισμό των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, απαγόρευσε στον ομιλητή να συνεχίσει λόγω πέρατος του πενταλέπτου. Στην αντίδραση του Μ. Τρεμόπουλου και στο αίτημά του να ολοκληρώσει τη σκέψη του, η πρόεδρος απάντησε ότι στερεί το χρόνο από τους συναδέλφους του (ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι κακώς δεν διαμαρτύρονται δημόσια και απλώς «πηγαίνουν και της τα ψιθυρίζουν στ’ αυτί».

Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την πρόεδρο να ανακαλέσει και ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε ότι σταματά αλλά αν δεν ξεκαθαριστεί το θέμα με τους συναδέλφους του και εάν δεν ανακαλέσει ο αντινομάρχης κ. Διονύσης Ψωμιάδης τη δήλωσή του «συνδικαλισμός ίσον φασισμός», θα αποχωρήσει. Στη συνέχεια, όλοι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι (από το χώρο ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων) κατέθεσαν πρόταση μομφής εναντίον του προεδρείου και μετά την άρνηση της Προέδρου να το συζητήσει αλλά και απλά να το διαβάσει, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

«Επιτέλους φύγετε για να ησυχάσουμε», ήταν η δήλωση του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη. Η δήλωση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόταση του Διονύση Ψωμιάδη να μεταφερθεί μόνιμα η συζήτηση για τις ερωτήσεις για επίκαιρα θέματα στο τέλος της συνεδρίασης του Ν.Σ. (όταν, δηλαδή, περάσουν ώρες και φύγουν τα ΜΜΕ) αποκαλύπτουν την αντιδημοκρατική νοοτροπία της Διοίκησης της Νομαρχίας και την αδυναμία της να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα που αποκαλύπτουν την ανικανότητα και τις διαπλοκές της.

«Σε εφαρμογή αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης, η παράταξη Ψωμιάδη ετοιμάζει τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου για την άλλη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να επιδοθεί απερίσπαστη στο έργο της, που εκθέτει τη Θεσσαλονίκη στο πανελλήνιο», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Ματαιοπονούν όμως, αφού ήδη οι πολίτες, ο Τύπος αλλά και η Βουλή ζητούν πληροφόρηση. Και η αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ να δεχτούν την πρόταση να καταθέσω ως μάρτυρας στη Εξεταστική Επιτροπή αποδεικνύει την πρόθεσή τους για κουκούλωμα του τεράστιου πολιτικού, οικονομικού και οικολογικού σκανδάλου».

One Response to “Φιμώνουν τώρα και τους νομαρχιακούς συμβούλους!”