Η αναλγησία των Τραπεζών δεν έχει όρια…

Οι καταναλωτές, τις τελευταίες μέρες, λαμβάνουν επιστολές, από τις τράπεζες, με τις οποίες ενημερώνονται ότι, από τον επόμενο μήνα, αυξάνονται οι χρεώσεις, για τις πιστωτικές τους κάρτες. Καταγγελία του ΚΕΠΚΑ.

Οι τράπεζες, βέβαια, αφήνουν, στους καταναλωτές, την «επιλογή», να μην αποδεχτούν τα νέα τιμολόγια: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να μην αποδεχτείτε τους νέους όρους, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή τους, επιστρέφοντας την κάρτα σας σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζάς μας και αποπληρώνοντας τυχόν οφειλές σας».

Πιστεύουμε ότι η πρακτική αυτή των τραπεζών αποτελεί ωμό εκβιασμό των καταναλωτών. Ή αποδεχόμαστε τα χαράτσια τους, ή πρέπει να εξοφλήσουμε όλα τα υπόλοιπά μας.

Η πρακτική αυτή έρχεται να προστεθεί, στην πρακτική τους να εισπράξουν, καταχρηστικά και παράνομα, σύμφωνα, με την απόφαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, τέλη και έξοδα, για εγγραφή εμπράγματων δικαιωμάτων, στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Είναι, πραγματικά, ντροπή, αυτές οι πρακτικές των τραπεζών. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι τράπεζες, αντί να επιδείξουν την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, προσπαθώντας να τονώσουν την αγορά και βοηθώντας, στην αποτροπή του κλεισίματος επιχειρήσεων, της αύξησης της ανεργίας, του οικονομικού στραγγαλισμού των καταναλωτών και των κατασχέσεων, δρούν, ως αρπακτικά, «λύκοι, που χαίρονται στην αναμπουμπούλα».

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα, ώστε να σταματήσει αυτή η πρακτική των τραπεζών και να προστατευτούν καταναλωτές και επιχειρήσεις, από τις παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών.

Comments are closed.