Αγοράζουμε στον Ψωμιάδη αυτοκίνητο 90.000 ευρώ!

Για κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση μιλάει η Οικολογία -Αλληλεγγύη

Κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση η αγορά αυτοκινήτου

αξίας 90.000 ευρώ από το κ. Π. Ψωμιάδη

Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες και περιβαλλοντική υποβάθμιση η σχεδιαζόμενη αγορά νέου επιβατικού βενζινοκίνητου αυτοκινήτου 3000 cc αξίας 90.000 ευρώ από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, όπως αποκάλυψε σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ο νομαρχιακός σύμβουλος  της Οικολογίας -Αλληλεγγύης Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Σε μια εποχή ακρίβειας, ανεργίας και κλιματικής αλλαγής, η διεκδίκηση και εξασφάλιση από το υπουργείο Εσωτερικών εξαίρεσης από το ανώτατο όριο κυλινδρισμού των υπηρεσιακών οχημάτων προκαλεί όλους τους πολίτες που με δυσκολία εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους και γελοιοποιεί κάθε κυβερνητική διακήρυξη για σεμνότητα και ταπεινότητα», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Επιπλέον, καταπατά έννοια πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας».

Να σημειωθεί ότι τη στιγμή που ο νόμος (άρθρο 6 της ΚΥΑ 543/5543/2-3-200 –ΦΕΚ376/Β’) προβλέπει για τους Νομάρχες αυτοκίνητο μέχρι 2000 cc ο κ. Ψωμιάδης εξασφάλισε από το υπουργείο Εσωτερικών και την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εξαίρεση από το νόμο και εξομοίωσή του με τους Υπουργούς, για τους οποίους προβλέπονται 3000 cc.

«Η επικοινωνιακή πολυπραγμοσύνη του κ. Ψωμιάδη και η έντονη προσπάθειά του να είναι παρών σε κάθε κοινωνική εκδήλωση για προσωπική «επαφή με το λαό» καμιά σχέση δεν έχουν με την προσφορά ουσιαστικού έργου για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Άλλωστε, η αγορά ενός υβριδικού αυτοκινήτου γύρω στα 22.000 ευρώ θα πρόσφερε και εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας και θα προστάτευε το περιβάλλον αλλά και θα εξυπηρετούσε τις ίδιες -έστω αυξημένες- ανάγκες του για προβολή και μετακίνηση».

Η απάντηση του Νομάρχη ότι για το 90% των μετακινήσεών του χρησιμοποιεί μια μεγάλου κυβισμού μηχανή, κάνει ακόμη πιο περιττή της αγορά του πανάκριβου αυτού αυτοκινήτου με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

3 Responses to “Αγοράζουμε στον Ψωμιάδη αυτοκίνητο 90.000 ευρώ!”

  1. ε Καλά τωρα ..Συνηθισμένη η επιδειξη πλουτου απο την Νεοδημοκρατική δεξια και τα πρωτοπαλικαρα της στη περιοχή ..Εντω μεταξύ ο Αλογοσκουφης ετοιμαζει την φοροεπιδρομή του …
    ” Σεμνα και Ταπεινά ”λεγανε …αν θυμαστε !!

  2. [...] εφημερίδας και την επιβεβαιώνει η ιστιοσελίδα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (αντιπολίτευση στη Νομαρχία), η οποία κάνει λόγο περί [...]

  3. [...] εφημερίδας και την επιβεβαιώνει η ιστιοσελίδα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (αντιπολίτευση στη Νομαρχία), η οποία κάνει λόγο περί [...]