ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Εκδήλωση την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008, στις 7:30, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32.
με ομιλήτρια τη διακεκριμένη μαία CLARE LOPRINZI.

Η ΕΥΤΟΚΙΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος για την προαγωγή του φυσικού τοκετού, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους ευαισθητοποιημένους στα θέματα μητρότητας (www.eutokia.gr)

Σκοπός του συλλόγου είναι η μελέτη, έρευνα, προβολή και προώθηση θεμάτων που αφορούν την προστασία της μητρότητας από πριν τη σύλληψη μέχρι και τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού.

Στα πλαίσια του σκοπού αυτού διοργανώνονται μια σειρά εκδηλώσεων
στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, με ομιλήτρια την διακεκριμένη και χαρισματική μαία CLARE LOPRINZI.

Η Clare Loprinzi είναι παραδοσιακή μαία, εδώ και 30 χρόνια, από μια γενιά Σικελών μαιών, όπου όλες οι προηγούμενες γενιές, εκτός από την ίδια, γεννήθηκαν στο σπίτι.
Έχει σπουδάσει μαιευτική και κοινωνιολογία, ενώ αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το διδακτορικό της πάνω σε περιγεννητικά θέματα.
Η Clare έχει εργαστεί και διδάξει μαζί με Ινδιάνες και Αφρικανές μαίες, και έχει βοηθήσει εκατοντάδες μωρά να έρθουν στον κόσμο με έναν ειρηνικό τρόπο.
Η βάση της είναι στη Χαβάη, όπου παρευρίσκεται σε τοκετούς και εργάζεται σαν δασκάλα σε σχολείο.
Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε διακεκριμένα περιοδικά μαιευτικής και γονεϊκότητας, ενώ την έχουν παρουσιάσει και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκπαιδεύει το κοινό πάνω σε θέματα φυσικού τοκετού.

Comments are closed.