“Δίνοντας ζωή στο μέλλον”

Η εκστρατεία για τις επιλογές τοκετού πραγματοποιεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Δίνοντας ζωή στο μέλλον. Τοκετός: προκλήσεις και επιλογές» την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 7 μμ στο City College [Stein Building Auditorium, 1ος όροφος, Κτίριο Στέιν, οδός Καλαποθάκη, στρίβοντας από την Πλατεία Ελευθερίας.

birth_choices.jpg

 

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΤΟΚΕΤΟΣ:ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Η ταινία: Πρόκειται για μια ταινία-ντοκιμαντέρ που αντιπαραθέτει το ιατρικό μοντέλο παρακολούθησης τοκετού με το μοντέλο φροντίδας των μαιών. Ο θεατής έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έναν φυσικό τοκετό στο σπίτι με μαία. Στην ταινία παρουσιάζονται επίσης συνεντεύξεις με μαιευτήρες που συζητάνε για τους κινδύνους που μπορούν να συνδέονται με την καθιερωμένη νοσοκομειακή πρακτική που, πιθανά λανθασμένα, θεωρείται σήμερα βασική για την υγεία της μητέρας και του νεογνού. Η ταινία μας δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες οι οποίες θα υποστηρίζουν και θα προστατεύουν τη φυσική και φυσιολογική γέννα για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών ενώ μας προκαλεί σε συζήτηση για τις πρακτικές γύρω από τη γέννα και τα πιστεύω μας για αυτήν.

Η δημιουργός: Η Suzanne Arms είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως συγγραφέας, φωτογράφος, οραματίστρια και ακτιβίστρια. Από το 1968 η ζωή της είναι αφιερωμένη στην αλλαγή του κόσμου ώστε όλα τα νεογνά να γίνουν αποδέκτες της θαλπωρής που χρειάζονται στην αρχή της ζωής τους και οι γονείς να ξαναποκτήσουν τον ενεργό ρόλο τους. Έχει γράψει εφτά πρωτοποριακά βιβλία που αναγνωρίζονται ως κλασσικά. Το βιβλίο της «Η Άμωμος παραπλάνηση» [The Immaculate Deception – πρώτη φορά εκδόθηκε το 1975] πήρε το βραβείο ‘βιβλίο της χρονιάς’ από την εφημερίδα The New York Times.

Η προβολή: θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 7 μμ στο City College [Stein Building Auditorium, Πρώτος Όροφος, Κτίριο Στέιν, οδός Καλαποθάκη, στρίβοντας από την Πλατεία Ελευθερίας]. Η είσοδος είναι δωρεάν. Για όσες και όσους θέλουν να στηρίξουν την εκστρατεία και να μας βοηθήσουν να συλλέξουμε χρήματα για τη δημιουργία Σωματείου [περίπου 300 ευρώ] θα υπάρχει κιτίο συλλογής χτημάτων. Προτεινόμενη ελάχιστη προσφορά ανάλογα με τις δυνατότητες σας: 5-10 €. Παρακαλούμε να φέρετε νερό ή κάτι για να πιείτε μιας και δεν θα υπάρχει διαθέσιμο στο χώρο. Τα παιδιά είναι φυσικά ευπρόσδεκτα!

Η Εκστρατεία: θα πραγματοποιήσει στο τέλος της βραδιάς σύντομη οργανωτική συνάντηση ενώ ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και στη δημιουργία Σωματείου. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όσες και όσους από εσάς μπορείτε να μείνετε για την οργανωτική συνάντηση και να υπογράψουμε μαζί το καταστατικό του Σωματείου μας [απαιτούνται περίπου 20 υπογραφές]

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία: birthchoicesgreece@gmail.com

Comments are closed.