Κοπή δένδρων στη Νέα Μεσημβρία

Στη Νέα Μεσημβρία, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος εναντιώθηκαν στην απόφαση κοπής 11 πεύκων, που υπάρχουν έξω από την εκκλησία και σταμάτησαν προς το παρόν την εκτέλεσή της.

160408_011.jpg  160408_02.jpg

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ

«Οι οποιεσδήποτε μορφές εξουσίας επικαλούνται συχνά – πυκνά τους ενεργούς πολίτες αλλά όταν τους βρίσκουν μπροστά τους, κάποιες φορές, δεν αρέσκονται.

Στη Ν. Μεσημβρία πέντε άνθρωποι, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ν. Μεσημβρίας, εναντιώθηκαν στην απόφαση κοπής έντεκα (11) δένδρων, πεύκων, που υπάρχουν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας, προς το παρόν σταμάτησε η εκτέλεση της απόφασης.

Πρόκειται για πεύκα ηλικίας περίπου 80 χρόνων, ψηλά και καταπράσινα, τα δένδρα αυτά χαρίζουν οξυγόνο και ομορφαίνουν την πλατεία του χωριού, προσφέρουν την δροσιά τους στους εκκλησιαζόμενους και στους κατοίκους γενικά, κατά την διάρκεια θρησκευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Σ’ αυτά βρίσκουν καταφύγιο τα πουλιά και τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Τα δένδρα συνεχώς προσφέρουν, δίνουν ομορφιά, αξίες, συνθήματα και οι άνθρωποι σε αντάλλαγμα τα περιορίζουν και τα πνίγουν μέσα σε τσιμεντένιες πλάκες.

Μια χούφτα πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την κοπή των πεύκων, αυτό μπόρεσαν αυτό έκαναν.

Όποιοι κατέχουν θέσεις, εξουσίες και κονδύλια ας οπλιστούν με λίγη ευαισθησία, πολλή φαντασία να κάνουν δενδροφυτεύσεις και να μην συμφωνούν στην κοπή δένδρων που φυτεύτηκαν από προηγούμενες γενιές.»

Comments are closed.