Archive for the ‘ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΟΜΑΡΧΙΑ’ Category

Μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ.

ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΙΝΔΟΥ ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

1106019

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων υποστηρίζει περισσότερο τη λύση της Σίνδου παρά εκείνη του Λαγκαδά για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ για λόγους περιβαλλοντικούς, συγκοινωνιακούς και αστικού σχεδιασμού.

Επίσης, θεωρεί απαραίτητη και την περαιτέρω διαβούλευση για τη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης της πόλης της Θεσσαλονίκης. (more…)

Πλημμύρες στην Άσσηρο; Λεφτά για τα γήπεδα!

OikoAllhlegyhΣτο σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο από τα 48 θέματα τα 30 αφορούν στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ποδοσφαιρικών και μόνο γηπέδων στο Νομό.
Τα χρήματα που δόθηκαν τον Ιούλιο από το Υπ. Πολιτισμού (Γ.Γ.Α.) για «συντηρήσεις και μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων» είναι 2.367.000€ (more…)

Iδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

ΕΥΑΘΗ κυβερνητική απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού για πώληση 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ ΑΕ (Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού εγείρει σημαντικά ζητήματα, που εντέχνως αποκρύπτει η κυβέρνηση:

1) Ο νέος μέτοχος αποκτά σημαντικό λόγο στην Διοίκηση της εταιρίας και είναι απλώς ζήτημα χρόνου η συνολική απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είτε μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου είτε μέσω «νέων διαγωνισμών». Πώς θα αποτραπεί αυτό; (more…)

ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Periferiakos 209147-P7Κατά τη διάρκεια του νομαρχιακού συμβουλίου της Πέμπτης 9/7/09 συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της εξωτερικής περιφερειακής, όπου ο ευρωβουλευτής και νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος ανέπτυξε τις απόψεις που περιλαμβάνονται στο παρακάτω κείμενο και μαζί με τον Στρατή Πλωμαρίτη και τη Δήμητρα Γωγάκου κατέθεσαν το παρακάτω σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τη διοίκηση Ψωμιάδη, που ψήφισε μόνη της το δικό της σχέδιο, το οποίο δεν ικανοποίησε τους παραβρισκόμενους πολίτες. (more…)

Συνέντευξη Τύπου της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Pietro Naj-Oleari_NewMembers_2009-06-23_02Συνέντευξη Τύπου δίνουν σήμερα Δευτέρα 6.7.09 τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ένας πρώην αντινομάρχης, πριν από τη σημαντική συζήτηση του Ν.Σ. για τη σχολική στέγη.

Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12.00 στην αυλή της Νομαρχίας, από τους νομαρχιακούς συμβούλους:

(more…)

«Βουλιάζει» η υποθαλάσσια

8es-niki paraliaΠαρελθόν πάει να γίνει η υποθαλάσσια αρτηρία, ένα από τα δύο έργα-«σημαία» της Θεσσαλονίκης -το άλλο είναι το μετρό. Η κοινοπραξία, στην οποία το 2006 είχε κατακυρωθεί το έργο, απέλυσε χθες τους 20 από τους 22 εργαζόμενους -επιστημονικό προσωπικό- του έργου, γιατί πλέον δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Είχε προηγηθεί, πριν από 2 εβδομάδες, συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά με τον επικεφαλής της κοινοπραξίας κι ενώ εκκρεμεί αίτημα των τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο για συνάντηση μαζί του έως τις 9 Ιουλίου.

(more…)

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑ

Κινείται νομικά για την έλλειψη μέτρων προστασίας της λίμνης, μετά τις δράσεις των Οικολόγων Πράσινων.

DhmasΣήμερα επιβεβαιώθηκε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της Ελλάδας για την αποτυχία της να λάβει κατάλληλα μέτρα προστασίας της Κορώνειας, ενός από τους πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς υγρότοπους, παρόλη την προσπάθεια εφησυχασμού της κοινής γνώμης που έγινε χτες από στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στην Ελλάδα αποφασίστηκε να αποσταλεί μια πρώτη γραπτή προειδοποίηση για την αποτυχία της να εφαρμόσει τα νομικά μέτρα και το πλαίσιο περιβαλλοντικής διαχείρισης που είναι απαραίτητα για την περιοχή. (more…)

Κορώνεια: Κινητοποιείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μετά την παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο

Koronia 09-06-20Έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλεί ειδική συνάντηση για να εξετάσει τις καταγγελίες για τα συγχρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Συνοχής έργα και δράσεις. Ταυτόχρονα, έφτασε ήδη η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων και προειδοποιεί ότι θα λάβει μέτρα. (more…)

Σε δίκη παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη παραπέμπεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, επειδή δεν έδωσε εντολή για κλείσιμο γηροκομείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του. (more…)

Ανοίγει σήμερα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Μαυροραχη,αγωνες κατοικων,αποκλεισμος οδου 001

Το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από σήμερα το πρωί και την υποδοχή όλων των απορριμματοφόρων, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ασσήρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Ράβναλη, «η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη καλής θέλησης για την απόφαση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης να συνεδριάσει αύριο το πρωί με θέμα το αίτημα των κατοίκων και φορέων του δήμου να μην εγκατασταθεί στη Μαυροράχη εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, αλλά και την «ορθή» λειτουργία του ΧΥΤΑ».

(more…)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια που δεν μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, από δεκάδες δημοτικές αρχές του Νομού Θεσσαλονίκης, σε αυτοσχέδιες χωματερές του νομού, αντί του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου… (more…)

Ρατσιστική, αυταρχική και φασίζουσα συμπεριφορά Ψωμιάδη

Καταγγελία Γιαννόπουλου, Πλωμαρίτη, Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. (more…)

Η Κορώνεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Στοιχεία για την πορεία των έργων αποκατάστασης της λίμνης Κορώνεια κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. (more…)

Σειρά δράσεων στις Βρυξέλλες για το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού, της Κορώνειας και του Κορινθιακού

asopos-brusells-2 Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού (Βοιωτία), με την υποστήριξη των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, έφεραν το θέμα της ρύπανσης του Ασωπού αλλά και της Κορώνειας και του Κορινθιακού με μια σειρά δράσεων, το διήμερο 14 και 15 Απριλίου, στις Βρυξέλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να δείξουν ότι ένα περιβαλλοντικό έγκλημα ευρωπαϊκής σημασίας όπως η ρύπανση του Ασωπού δεν μπορεί πλέον να κρύβεται από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές κάτω από το χαλί. (more…)

Αναρχικοί της αλληλεγγύης

Μάζεψαν 12.800 ευρώ γιά το περίπτερο 74χρονης, που είχε καταστραφεί “κατά την διάρκεια συμπλοκών μεταξύ νεαρών οπαδών του αυτοσκοπού της βίας καί των μονάδων καταστολής στίς 2/11/08″ και “απειλούν” ότι θα μαζέψουν κι άλλα αν δεν παρέμβουν οι Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης! (more…)

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ!

Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση και ψήφισε μόνος τον κανονισμό του Ν.Σ.
Νέα στοιχεία για τις παρανομίες στο Πανόραμα
Καταγγελίες των εργοληπτών για σκοτεινές μεθοδεύσεις στους διαγωνισμούς
Απαράδεκτη η ακμαιοκτονία των κουνουπιών.
(more…)

Eναλλακτική διαμαρτυρία, ενάντια στην καταστροφή του Δάσους του Σέιχ Σου

Την Κυριακή 8 Μαρτίου διαδηλώνουμε, στην πόλη μας, ενάντια στην εισβολή του αυτοκινήτου στο Δάσος του Σέιχ Σου, Ραντεβού με τα ποδήλατα μας στο Μέγαρο Μουσικής στις 12:00 και για τους πεζούς στο δασαρχείο στη 13:00.

ΣΕΪΧ ΣΟΥ: τέλος στις προσπάθειες για χτίσιμο!

Το ΣτΕ κλείνει οριστικά το ζήτημα της αλλαγής του χαρακτήρα εκτάσεων του δάσους και δικαιώνει τις οικολογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. (more…)

Παράνομο το ίδρυμα του Άνθιμου

Εμπλοκή Κοντού και Ψωμιάδη στην παράνομη και αντιπεριβαλλοντική μεθόδευση
για το ίδρυμα της μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε δασική έκταση στο Πανόραμα, καταγγέλλει η Οικολογία Αλληλεγγύη. παρέμβαση του Εισαγγελέα
(more…)

Ίδρυμα της μητρόπολης σε δασική έκταση στο Πανόραμα!

Έκταση 32 στρεμμάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προνομιακή περιοχή, που συνοδεύεται από αποψίλωση δασικής έκτασης, μπάζωμα χειμάρρου κτλ και ποτέ δεν έχει συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
(more…)

Συνάντηση της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου

Πραγματοποιήθηκε χθές 15/2, η συνάντηση της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου στη Γέφυρα Παιρεβού γύρω στις 12:00, όπου δεκάδες άνθρωποι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των έργων οδοποιίας στο δάσος του Σέιχ Σου. (more…)

Για την καταδίκη Ψωμιάδη

Δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου για την καταδίκη Ψωμιάδη σε ένα χρόνο φυλακή.
(more…)

Να σταματήσουν τα έργα στο Σέιχ Σου

Συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών (more…)

Στον εισαγγελέα για την Κορώνεια

Η Κορώνεια σκοτώνει τα πουλιά Καταγγελία στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Μ. Τρεμόπουλος για την Κορώνειας, στην οποία καταγγέλλει ότι διαπράττονται σοβαρά ποινικά αδικήματα και ζημίες στο περιβάλλον κατά την κατασκευή της ενωτικής τάφρου Κορώνειας –Βόλβης. (more…)

Όλη η πόλη ένα απέραντο πάρκινγκ!

Οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα. Τα πεζοδρόμια είναι για τα αυτοκίνητα. Οι διαβάσεις πεζών είναι για τα αυτοκίνητα… Άρα η αγορά είναι για τα αυτοκίνητα… Οι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν σπίτια τους!! Ας αφήσουμε επιτέλους εμείς οι ενοχλητικοί τα αυτοκίνητα να ψωνίσουν!!
(more…)

Με εντολή άνωθεν έθαψαν την καταγγελία Ψωμιάδη

Έχει αποδείξεις για την αποστολή της επιστολής του, που αποκάλυπτε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Π. Ψωμιάδης.
Τις δημοσιοποίησε μετά την αποκάλυψη από τον Μ. Τρεμόπουλο της αρνητικής απάντησης της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του Υπουργείου. (more…)

Πρόταση ψηφίσματος για τη δολοφονία του Αλέξη

Κατατέθηκε από την αντιπολίτευση αλλά το απέρριψε ο Π. Ψωμιάδης και έβγαλε δικό του. (more…)

Φυτοφάρμακα και οικολογική γεωργία

Εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης τη Δευτέρα 8.12.08, 6 μ.μ. στην Απολλωνία.

Ομιλητές οι:
Σίμος Καλιμτζόγλου, βιοικαλλιεργητής,
Γιάννης Παναγιωτίδης, βιο-κτηνοτρόφος,
Μιχάλης Τρεμόπουλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Απολλλωνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου θα φιλοξενηθεί.

Δρόμοι 60 χλμ. στο Σέιχ Σου

Ακόμη ένα κτύπημα στην ίδια την ύπαρξη του δάσους, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης (more…)

Φιμώνουν τώρα και τους νομαρχιακούς συμβούλους!

Αποχώρησε η αντιπολίτευση στο Ν.Σ. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρεμπόδιση της συζήτησης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την εμπλοκή του νομάρχη Π. Ψωμιάδη (more…)