Archive for the ‘ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ -ΕCONORTH NEWS’ Category

Τέλος στις γεωτρήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών

kakavos8
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση του τεράστιου μεταλλείου των Σκουριών, η τοπική κοινωνία της Β. Χαλκιδικής κέρδισε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η απόπειρα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να κάνει γεωτεχνική έρευνα στις Σκουριές για τη θεμελίωση του εργοστασίου χρυσού-χαλκού απέτυχε, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Παναγίας. (more…)

Και άλλη αρκούδα νεκρή στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Γρεβενά – Ιωάννινα

arkuda20Μια αρσενική αρκούδα περίπου 185 κιλα, βρήκαν τραυματισμένη στις 9 το πρωϊ τα μέλη της Καλλιστώ που κλήθηκαν να πάνε στο νέο τμήμα της Εγνατίας Οδού μεταξύ Γρεβενών -Ιωαννίνων. Τα μέλη της οργάνωσης βρήκαν την άτυχη αρκούδα να ψυχοραγεί στην άσφαλτο, η οποία μετά απο 1 ώρα περίπου άφησε την τελευταία της πνοή. (more…)

Οικολογική κατασκήνωση: Samothraki Ecocamp 12-21 Ιουλίου 2009

samothrakiflyerposter copyΤο Δίκτυο Ηλιόσποροι, οι Νέοι Πράσινοι και η πολιτιστική οργάνωση Athens Art Puzzle, σας προσκαλούν σε μια συνάντηση-γιορτή για την οικολογία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε νέες-νέους, οικογένειες, συλλογικότητες και ομάδες, τοπικές οικολογικές κινήσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οικοκοινότητες, τοπικούς παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές, ταξιδιώτες, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής, να ζήσουμε μαζί για 10 ημέρες στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» στη Σαμοθράκη. (more…)

Συνεχίζεται η ομηρία για το Πόρτο Καρράς

Tremopoulos 002

Ξανά άκυρο το κλητήριο θέσπισμα των Τρεμόπουλου, Χαραλαμπίδη, Τζίμου

Άκαρπη απέβη και η 9η δίκη του νομαρχιακού συμβουλου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου και των πρώην δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Τ. Τζίμου και, Σ. Χαραλαμπίδη, που είχαν αποκαλύψει σκανδαλώδεις, παράνομες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές του Κ. Στέγγου, ιδοκτήτη του Πόρτο Καρράς, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση των εταιρειών του.

(more…)

Ένατη φορά σε δίκη για το Πόρτο Καράς!

Porto KarrasΚατηγορούμενοι οι Μ. Τρεμόπουλος Τ. Τζίμος και Σ. Χαραλαμπίδης

Για 9η φορά κάθονται στο σκαμνί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων. (more…)

ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ για την 1η ΔΙΕΘΝΗ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ (more…)

Διαρροή πετρελαίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ

Απομονώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, πριν διαφύγει στα αρδευτικά κανάλια. (more…)

Κακή η κατάσταση σε Αξιό, Νέστο, Αλιάκμονα

Μελέτες μεταπτυχιακών φοιτητών του ΑΠΘ το αποδεικνύουν (more…)

Τεράστια κέρδη από τη «μεταπώληση» των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Πουλώντας κομμάτι-κομμάτι την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, οι Μπόμπολας-Κούτρας-Τίμις έβγαλαν μέσα σε λίγους μήνες κέρδος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ! (more…)

Έκθεση ζωγραφικής και οικολογικό παραμύθι

Εκδήλωση στις 17.12.08 από την Οικολογική Κίνηση (more…)

Υποβαθμίζουν το Δέλτα Αξιού -Λουδία –Αλιάκμονα

Η πολιτική Σουφλιά βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον, υποστηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και τον καλούν να πάψει να χαϊδεύει τα αφτιά μερίδας κατοίκων, κυνηγών, επιχειρηματιών κ.α. Εκτιμούν ότι όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ο οποίος δεν μπορεί να αρθρώσει μια αυτόνομη και απεξαρτημένη από τα κομματικά και τα τοπικά συμφέροντα πολιτική: (more…)

Η νέα τραγωδία της Κορώνειας και οι ευθύνες

Η νέα τραγωδία των μαζικών θανάτων πουλιών στη λίμνη Κορώνεια ήρθε να αναδείξει για μία ακόμη φορά το τρομερό κενό που υπάρχει όσον αφορά την προστασία περιοχών υψηλής οικολογικής αξίας της χώρας μας. Δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός πουλιών (πάνω από 7000, σύμφωνα με αναφορές της 9ης Σεπτεμβρίου) αλλά και η εκατόμβη των σπάνιων Αργυροπελεκάνων. Πάνω από 150 άτομα αυτού του διεθνώς απειλούμενου είδους είχαν βρεθεί μέχρι την περασμένη Πέμπτη νεκρά, φέρνοντάς το πιο κοντά στην πλήρη εξαφάνιση.
(more…)