Archive for the ‘ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ’ Category

Βερολίνο: Ακτιβιστές κατά των πυρηνικών

Berlin Anti-nuclear activistsΠερίπου 50.000 ακτιβιστές κατά της πυρηνικής ενέργειας διαδήλωσαν χθες στο Βερολίνο, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, με αίτημα μια “πραγματική έξοδο από την πυρηνική ενέργεια”, σύμφωνα με τους διοργανωτές. (more…)

Ξεκίνησε τις εργασίες του το 6ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

6o Synedrio 001aΞεκίνησε χθες σε πανηγυρικο κλίμα το 6ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στο Αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση παρέστησαν και χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. (more…)

Οικολόγοι Πράσινοι: 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο

flyer synedrio_co

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Οικολόγων Πράσινων –αλλά και της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας- άνοιξε την 7η Ιουνίου με την εκλογή του πρώτου ‘Ελληνα Πράσινου Ευρωβουλευτή. Η έναρξη αυτής της νέας πορείας μας σηματοδοτείται και με την πραγματοποίηση του 6ου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου μας στη Θεσσαλονίκη, από τις 26 ως τις 28 Ιουνίου, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαδικασίες συζήτησης και λήψης αποφάσεων για θέματα απολογισμού, πολιτικού προσανατολισμού και οργανωτικού σχεδιασμού για την ερχόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκειά του θα ολοκληρωθεί η εκλογή των μελών του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, (more…)

Οικολόγοι-Πράσινοι: Τρεις μύθοι και μισή αλήθεια

Eξαιρετικό άρθρο της Βασιλικής Γεωργιαδου που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 26ης/5/2009.
Σημειώστε ότι η κ. Γεωργιάδου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Π. Πρεβελάκης, στο περίπτερο 15 του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Η άκρα δεξιά και οι συνέπειες της συναίνεσης – Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία» (εκδόσεις Καστανιώτης) στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.
Θα ακολουθήσει σε μια συζήτηση με θέμα «Ευρωεκλογές υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης: Ποιος θα είναι ο ρόλος της άκρας δεξιάς;» Δείτε σχετικά πατώντας
εδώ

Στις εγχώριες εκπλήξεις των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει αδιαμφισβήτητα η σημαντική άνοδος που εμφανίζεται στα ποσοστά του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων.
Βέβαια, η άνοδος αυτή είναι μέχρι τώρα μόνο δημοσκοπική. Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι το εκλογικό σκηνικό παρουσιάζεται αρκετά ρευστό και οι εκλογείς δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την κομματική επιλογή τους, δεν αποκλείεται τα δημοσκοπικά αποτελέσματα να μην επαληθευτούν επακριβώς στην κάλπη. (more…)

Για τον Σαρωνικό

Δημιουργήθηκε Δίκτυο φορέων και πολιτών για δράση στο Σαρωνικό και καταθέτει προτάσεις. (more…)

Συνέδριο εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στη Στουτγκάρδη, όπου συμμετέχει στο συνέδριο των εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έκανε την εξής παρέμβαση: (more…)

Ριζοσπαστικός και ήπιος οικολογικός λόγος

Άρθρο του Γιώργου Μπλιώνη. (more…)

Έντονη δραστηριότητα της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

Λίγο καθυστερημένο αλλά ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες των οικολογικών κινήσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια. Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έδωσε το παρόν στις παρακάτω εκδηλώσεις: (more…)

Age of Stupid – Η εποχή των ηλιθίων

Το Age of Stupid (ή Η εποχή των Ηλιθίων) είναι ένα νέο υβρίδιο ντοκιμαντέρ και δραματικής ταινίας της σκηνοθέτη Φράνυ Άρμστρονγκ που έκανε πρεμιέρα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Λονδίνο.

Η φράση αυτή προέρχεται από τα λόγια του Άλβιν Ντιβερνέ, ενός από τον ηρώων της ταινίας, που είπε: «Είμαι της άποψης ότι βάση την διαχείριση ή κακοδιαχείριση των φυσικών πόρων τα τελευταία 100 χρόνια, θα έπρεπε να μετονομάσουμε τον αιώνα ως την Εποχή της Άγνοιας, την Εποχή των Ηλιθίων.» (more…)

Eναλλακτική διαμαρτυρία, ενάντια στην καταστροφή του Δάσους του Σέιχ Σου

Την Κυριακή 8 Μαρτίου διαδηλώνουμε, στην πόλη μας, ενάντια στην εισβολή του αυτοκινήτου στο Δάσος του Σέιχ Σου, Ραντεβού με τα ποδήλατα μας στο Μέγαρο Μουσικής στις 12:00 και για τους πεζούς στο δασαρχείο στη 13:00.

Αντικαταναλωτικά καρναβάλια

Το Σάββατο 21.2.09 οι Νέοι Πράσινοι έκαναν αντικαταναλωτική καρναβαλική εξόρμηση και μοίρασαν τρικάκια.
Άντε και καλή σαρακοστή…
(more…)

ΣΕΪΧ ΣΟΥ: τέλος στις προσπάθειες για χτίσιμο!

Το ΣτΕ κλείνει οριστικά το ζήτημα της αλλαγής του χαρακτήρα εκτάσεων του δάσους και δικαιώνει τις οικολογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. (more…)

Γήπεδα Γκολφ και Υδατικοί Πόροι

Ημερίδα Οικολογικών Οργανώσεων στις 15 Μαρτίου στον Αλμυρό
(more…)

Οι προτάσεις μας έχουν μια δραματική επικαιρότητα

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στην εφημερίδα “Η Θεσσαλία” (more…)

Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου -ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Δενδροφυτευση από 11 Οικολογικές και Περιβαλλοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης

Σας καλούμε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στη δενδροφύτευση που οργανώνει μια πλειάδα Oικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και ευαισθητοποιημένων φορέων που θέλουν να αυξήσουν το πράσινο της πόλης μας, να εντείνουν τη βιωματική σχέση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τα δένδρα και το δάσος και να προωθήσουν την ποιότητα ζωής της Θεσσαλονίκης. (more…)

Ένας Τούρκος στο τιμόνι των Γερμανών Πράσινων!

Ο Τζεμ Εζντεμίρ, ένας 42χρονος Τούρκος, παιδί μεταναστών από μια βερολινέζικη εργατική συνοικία είναι ο νέος συν-πρόεδρος των Γερμανών Πράσινων (more…)

Μεγάλη αντιπυρηνική διαδήλωση στο Γκόρλεμπεν

Τριήμερες μάχες για το «φορτίο του θανάτου» σηματοδοτούν την αναγέννηση του αντιπυρηνικού κινήματος. Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε το βίντεο:

(more…)

Κοινωνική Οικολογία και Ελευθεριακός Κοινοτισμός

Το περιοδικό Ευτοπία διοργανώνει σχετική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις 8/11/2008, στο Εργατικό Κέντρο, ώρα: 18.00. (more…)

Δικαστική δικαίωση για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο

Από το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων ο Ιωάννης Τσιτουρίδης, αδελφός του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, ζητούσε 1.000.000 ευρώ για δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό. Δικαστική απόφαση απορρίπτει την αγωγή «στο σύνολό της ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη» και επιβάλλει στον ενάγοντα την πληρωμή 20.000 ευρώ.
Δείτε το Δελτίο Τύπου για το θέμα και το σκεπτικό της απόφασης. (more…)

Για το οικολογικό κίνημα

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στις Σέρρες, μιλάει για το οικολογικό κίνημα.

Λήψη video και ανάρτηση: ECOSOLON

Αποτυχίες στο περιβάλλον λόγω πολιτικών, νομοθεσίας και μοντέλου ανάπτυξης

Η απόφαση του εξαιρετικού συνεδρίου του 20ου Πανελληνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες. (more…)

Στο wikipedia η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Λήμματα στην ελεύθερη και συλλογική ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia απέκτησε η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης. (more…)

ΗΠΑ: Οι Πράσινοι έχουν τη διαφορετική πρόταση

Οι Πράσινοι των ΗΠΑ, συμπιέζονται από τη νικηφόρα προοπτική του Ομπάμα αλλά καταθέτουν με υποψήφια πρόεδρο την Cynthia McKinney την εναλλακτική πρόταση για τη χώρα και τον πλανήτη. (more…)

Mια πιο πολιτική οικολογία;

Του Σ. Αιγαιοπελαγίτη

Συχνά στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης διακρίνουμε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις από τις οικολογικές κινήσεις. Ακολουθώντας μια γραμμή σκέψης που βασίζεται κύρια σε διατυπώσεις του Μ. Μπούκτσιν, θεωρούμε ότι οι πρώτες δεν παίρνουν πολιτικές θέσεις, μη θέλοντας να θίξουν τις πολιτικές πεποιθήσεις των παλιών ή των δυνητικών μελών τους. (more…)

ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Πρόταση της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης σε άτομα και οργανώσεις για την ανασυγκρότηση του χώρου της οικολογίας στη χώρα μας. Η πρόταση για ένα Οικολογικό Φόρουμ, ανεξάρτητα από την ένταξη κάποιου/ας σε μια οργάνωση ή φορέα, φιλοδοξεί να διευκολύνει το διάλογο και την κοινή δράση. (more…)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Τον Απρίλιο του 2000 κυκλοφόρησε ένα κείμενο-έκκληση των Μιχάλη Τρεμόπουλου και Μιχάλη Κουλουρούδη, που καλούσε σε ανασυγκρότηση του οικολογικού χώρου, πρωτοβουλία που οδήγησεσ στο Οικολογικό Φόρουμ και μετά στους Οικολόγους Πράσινους: (more…)