Archive for the ‘ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’ Category

Πλημμύρες στην Άσσηρο; Λεφτά για τα γήπεδα!

OikoAllhlegyhΣτο σημερινό Νομαρχιακό Συμβούλιο από τα 48 θέματα τα 30 αφορούν στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση ποδοσφαιρικών και μόνο γηπέδων στο Νομό.
Τα χρήματα που δόθηκαν τον Ιούλιο από το Υπ. Πολιτισμού (Γ.Γ.Α.) για «συντηρήσεις και μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων» είναι 2.367.000€ (more…)

Σε δίκη παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη παραπέμπεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, επειδή δεν έδωσε εντολή για κλείσιμο γηροκομείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του. (more…)

Συνεχίζεται η ομηρία για το Πόρτο Καρράς

Tremopoulos 002

Ξανά άκυρο το κλητήριο θέσπισμα των Τρεμόπουλου, Χαραλαμπίδη, Τζίμου

Άκαρπη απέβη και η 9η δίκη του νομαρχιακού συμβουλου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου και των πρώην δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Τ. Τζίμου και, Σ. Χαραλαμπίδη, που είχαν αποκαλύψει σκανδαλώδεις, παράνομες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές του Κ. Στέγγου, ιδοκτήτη του Πόρτο Καρράς, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση των εταιρειών του.

(more…)

Ένατη φορά σε δίκη για το Πόρτο Καράς!

Porto KarrasΚατηγορούμενοι οι Μ. Τρεμόπουλος Τ. Τζίμος και Σ. Χαραλαμπίδης

Για 9η φορά κάθονται στο σκαμνί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων. (more…)

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ!

Αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση και ψήφισε μόνος τον κανονισμό του Ν.Σ.
Νέα στοιχεία για τις παρανομίες στο Πανόραμα
Καταγγελίες των εργοληπτών για σκοτεινές μεθοδεύσεις στους διαγωνισμούς
Απαράδεκτη η ακμαιοκτονία των κουνουπιών.
(more…)

Ίδρυμα της μητρόπολης σε δασική έκταση στο Πανόραμα!

Έκταση 32 στρεμμάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προνομιακή περιοχή, που συνοδεύεται από αποψίλωση δασικής έκτασης, μπάζωμα χειμάρρου κτλ και ποτέ δεν έχει συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
(more…)

Για την καταδίκη Ψωμιάδη

Δήλωση του Μ. Τρεμόπουλου για την καταδίκη Ψωμιάδη σε ένα χρόνο φυλακή.
(more…)

Στον εισαγγελέα για την Κορώνεια

Η Κορώνεια σκοτώνει τα πουλιά Καταγγελία στον εισαγγελέα κατέθεσε ο Μ. Τρεμόπουλος για την Κορώνειας, στην οποία καταγγέλλει ότι διαπράττονται σοβαρά ποινικά αδικήματα και ζημίες στο περιβάλλον κατά την κατασκευή της ενωτικής τάφρου Κορώνειας –Βόλβης. (more…)

Φιμώνουν τώρα και τους νομαρχιακούς συμβούλους!

Αποχώρησε η αντιπολίτευση στο Ν.Σ. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρεμπόδιση της συζήτησης για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και την εμπλοκή του νομάρχη Π. Ψωμιάδη (more…)

Προσχηματική η συζήτηση για το περιβάλλον στη νομαρχία Θεσσαλονίκης


“Είναι σαν να καλούμε τον ηγούμενο Εφραίμ να μας μιλήσει για την κοινοκτημοσύνη”, δήλωσε ο Μ. Τρεμόπουλος (more…)

Ερωτηματικά για τη λίμνη Κορώνεια

Στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις 14-7-08 αποφασίστηκε η σύνταξη νέας οριστικής μελέτης του υποέργου «Έργα δημιουργίας και διαμόρφωσης υγροτόπων και βαθέων ενδιαιτημάτων», υποέργου που αποτελεί μέρος του Master Plan για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας. Όμως τα σχετικά στοιχεία που εμφανίστηκαν κατά τη συνεδρίαση δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο η πορεία που τώρα ακολουθείται είναι εφικτή και νομότυπη. (more…)

Οι οικονομικοί επιθεωρητές συγκαλύπτουν τις ευθύνες Ψωμιάδη

Επειδή ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης εμφάνισε έγγραφο οικονομικών επιθεωρητών με θέμα «Διενέργεια έρευνας στη ΝΑΘ» και με αριθμό 6247/19-08-08, στις αρχικές κριτικές παρατηρήσεις του Μ. Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, η Οικολογία Αλληλεγγύη έχει να προσθέσει πιο αναλυτικά τα εξής: (more…)

Επικοινωνιακός εκβιασμός το κλείσιμο της Νομαρχίας

Τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου για το θέμα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και για τη σχέση Π. Ψωμιάδη με το Βατοπέδι, τους οικονομικούς επιθεωρητές και την Κορώνεια (more…)

Υποκρισία Ψωμιάδη για τη ΒΙΑΜΥΛ

Εγκρίνει την κατεδάφιση του εργοστασίου ενώ μιλάει για τη σωτηρία του! (more…)

Μεθοδεύσεις Ψωμιάδη για το Βατοπέδι και την Κορώνεια

Να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως από τη διοίκηση ζήτησε ο Μ. Τρεμόπουλος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και κατέθεσε έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπλοκή Ψωμιάδη. Παρελκυστική τακτική και για την Κορώνεια. Επιφανειακός ο έλεγχος από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές. Μήνυση στελέχους της ΝΑΘ κατά της διοίκησης Ψωμιάδη για συκοφαντίες. Ανακοίνωση της Οικολογίας Αλληλεγγύης. (more…)

Σχέδιο προγράμματος του 2006

Ακολουθεί το σχέδιο προγράμματος του 2006, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, με παρεμβάσεις ανανέωσης όσων λέγαμε το 2002.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σε συνεχή διαμόρφωση και υπό το φως του διαλόγου.

Δείτε το -ή τουλάχιστον τα τμήματα που έχετε άποψη- και στείλτε παρατηρήσεις, με τις προτεινόμενες αλλαγές ή προσθήκες τονισμένες με κίτρινο.

Αν κρίνετε ότι χρειάζεται κάποιο νέο κεφάλαιο, μη διστάσετε να το προτείνετε.

Στα διάφορα κεφάλαια των περιεχομένων πας πατώντας πάνω στον τίτλο τους.

Κατεβάστε το πρόγραμμα – (Συμπιεσμένο αρχείο MsWord, 150 Kb)