Archive for the ‘ΕΥΡΩΠΗ’ Category

Παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο

GFT 009Απάντηση στις 4/9/2009 της κας Fischer Boel εξ ονόματος της Επιτροπής στην ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες (more…)

Συνάντηση Μιχάλη Τρεμόπουλου με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κο Σταύρο Δήμα

DIMAS-Ύστερα από αίτημα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Σταύρος Δήμας δέχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες τον ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του. (more…)

Ευρωκοινοβούλιο: Διακομματική πρωτοβουλία για το ποδήλατο.

share_the_road ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Μόνιμη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας (intergroup) για το ποδήλατο, δημιουργείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εναρκτήρια συνάντηση των ενδιαφερόμενων ευρωβουλευτών οργανώθηκε με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου (ECF) Μπέρναρτ Ένσινκ και οικοδεσπότες τους ευρωβουλευτές Μίκαελ Κράμερ των Πράσινων και Σαϊντ Ελ Χαντράουι των Σοσιαλιστών.

(more…)

Ευρωκονοβούλιο: Αντιπρόεδρος της επιτροπής για την περιφερειακή ανάπτυξη, εκλέχθηκε ο Μιχ. Τρεμόπουλος

1st session Strassburg

Την πρώτη τους «μεγάλη στιγμή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν χθες στο Στρασβούργο οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναδείχθηκε ομόφωνα – μετά από πρόταση της Ομάδας των Πράσινων – αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετέχει ως ευρωβουλευτής.

Η ανάδειξη του Μιχ. Τρεμόπουλου στην αντιπροεδρία της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό πράσινο κίνημα. Στην Ευρώπη των 15, οι περισσότερες από τις 10 φτωχότερες περιφέρειες είναι ελληνικές, ενώ και στη σημερινή ΕΕ των 27, οι φτωχότερες περιφέρειες εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν όλες στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης. (more…)

Για την ελευθερία του λόγου και της έρευνας

«Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες». Αυτό ορίζει η πρώτη παράγραφος του άρθρου 16 του Συντάγματός μας. Κάποιοι όμως φαίνεται πως το αμφισβητούν.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από πολιτικούς φορείς του ακροδεξιού και εθνικιστικού χώρου και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης να ελεγχθούν επιστήμονες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι για τις απόψεις τους ή για το αντικείμενο της έρευνάς τους. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε 5′

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιλέγουν να προωθήσουν τις ιδέες τους με τρόπο άμεσο, φιλικό στο περιβάλλον, που σέβεται την αισθητική και τον χρόνο των πολιτών.

Δείτε το 5λεπτο βίντεο με παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών και των βασικότερων θέσεων των Οικολόγων Πράσινων. Αν σας άρεσε προωθήστε το σε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες σας που πιθανά να τους ενδιαφέρει.

Περισσότερα και βιογραφικά των υποψηφίων ευρωβουλευτών μπορείτε να δείτε στο
http://eurelec.ecogreens-gr.org

Ζοζέ Μπαρόζο φτάνει πια!

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο στη χώρα μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα δηλώνουν “STOP BARROSO”, ζητάνε να μην επιλεγεί ξανά ο Ζοζέ Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πολιτική της Κομισιόν υπό την προεδρεία του, αντί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, οδηγεί στη αποδιοργάνωση και στην οπισθοχώρηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπροστά σε μια –άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και την ελληνική κοινωνία να διεκδικήσει μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ένα Πράσινο Νew Deal, την προώθηση της πράσινης οικονομίας και τη δημιουργία 5.000.000 πράσινων θέσεων εργασίας τα επόμενα 5 χρόνια. (more…)

Συνέδριο εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στη Στουτγκάρδη, όπου συμμετέχει στο συνέδριο των εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έκανε την εξής παρέμβαση: (more…)

Στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων η κοινωνική Ευρώπη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας τους τα θέματα της κοινωνικής Ευρώπης, ενώ συμμετέχουν στην κοινή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων «Stop Barosso» που αποσκοπεί στον να μην επιλεγεί ξανά ο Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Πράσινοι επικρίνουν την πολιτική της Κομισιόν που αντί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση οδηγεί με ευθύνη του Μπαρόζο στη αποδιοργάνωση της σημερινής Κομισιόν και στην οπισθοχώρησή της μπροστά σε μια –άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση ενός ευρωπαϊκού Πράσινου Νew Deal. (more…)

Προβλέψεις για τις ευρωεκλογές

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,8%, λέει ευρωπαϊκή έρευνα. (more…)

Χωρίς προοπτικές η συνάντηση κορυφής της Ε.Ε.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι εκτιμούν ότι η Ε.Ε. έχει χάσει την ευκαιρία να κάνει κάτι ουσιαστικό.
(more…)