Archive for the ‘ΔΙΕΘΝΗ’ Category

Βερολίνο: Ακτιβιστές κατά των πυρηνικών

Berlin Anti-nuclear activistsΠερίπου 50.000 ακτιβιστές κατά της πυρηνικής ενέργειας διαδήλωσαν χθες στο Βερολίνο, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, με αίτημα μια “πραγματική έξοδο από την πυρηνική ενέργεια”, σύμφωνα με τους διοργανωτές. (more…)

Συνάντηση Μ. Τρεμόπουλου με Δ. Χριστόφια και Μ. Κυπριανού

Ðñïåäñéêü ÌÝãáñï //Presidential PalaceΣήμερα Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009, στις 12 το μεσημέρι, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Πριν τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, ο Μ. Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο είχε μια εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση. (more…)

Τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια συναντάει αύριο ο Μ. Τρεμόπουλος

christofias_cyΣημαντικές επαφές και επίσκεψη στην Αμμόχωστο από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων

Αύριο Πέμπτη, τελευταία μέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, στις 12 το μεσημέρι, ο Μ. Τρεμόπουλος θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. (more…)

Στην Κύπρο ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

AkamasΓια την Κύπρο αναχωρεί αύριο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος για σειρά επαφών με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες και για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και στο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων.

(more…)

Οι Ιρανοί πολίτες ζητούν δίκαιες εκλογές, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία.

4_1_~1Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάνε να είναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ άλλων η ελευθερία έκφρασης και διαδήλωσης στο Ιράν (όπως και σε κάθε άλλη χώρα) και να διερευνηθούν οι καταγγελίες γα νοθεία στις εκλογές.

Εκατομμύρια πολίτες στο Ιράν καταγγέλλουν ότι η ιρανική κυβέρνηση αγνόησε τη θέληση για αλλαγή της πλειοψηφίας των ιρανών πολιτών, προχωρώντας σε εκτεταμένη νοθεία των εκλογικών αποτελεσμάτων (more…)

Μεταναστευτικό: «Σκουπίζοντας» απλά κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι…

Forteress EuropeΤο θέμα της μετανάστευσης είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και δεν λύνεται ούτε με αστυνομικά μέτρα και επιχειρήσεις σκούπα, ούτε και με χιλιάδες επαναπροωθήσεις. Τα μέτρα που ετοιμάζονται μοιάζουν στοχευμένα μόνο στην προσωρινή ικανοποίηση μερίδας πολιτών που λόγω της πλήρους ανυπαρξίας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής νοιώθουν ότι κινδυνεύουν στην ίδια τους τη χώρα. (more…)

Να σταματήσει η αιματοχυσία στο Περού

και να προστατευτεί το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Peru AmazonΗ κυβέρνηση του Περού με νέα νομοθεσία άνοιξε το δρόμο σε μεγάλες εταιρείες άντλησης πετρελαίου, εντατικής γεωργίας και ξύλευσης να καταστρέψουν με ταχείς ρυθμούς το 70% του περουβιάνικου Αμαζονίου. (more…)

Διεθνής Διαφάνεια: Βαρόμετρο της Διαφθοράς 2009

Το νέο βαρόμετρο δείχνει ότι παγκοσμίως τα πολιτικά κόμματα και η δημόσια διοίκηση εξακολουθούν να είναι οι περισσότερο διεφθαρμένοι τομείς.

Το «Βαρόμετρο της Διαφθοράς του 2009», μια έρευνα που διενεργήθηκε από τη Gallup και άλλους οργανισμούς δημοσκοπήσεων για την παγκόσμια οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», πραγματοποιήθηκε σε 69 χώρες, με 73.132 συμμετέχοντες πολίτες.

logo_el-GRΤα πολιτικά κόμματα αναδεικνύονται παγκοσμίως, με βαθμολογία 3.9 (στην κλίμακα 1 έως 5, όπου 5 σημαίνει «εξαιρετικά διεφθαρμένος»), ως ο περισσότερο διεφθαρμένος τομέας της κοινωνίας, ακολουθούμενος από τη δημόσια διοίκηση. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε τη δική μας “realpolitik” σε σχέση με τις γείτονες χώρες

Στις επιθέσεις λάσπης που γίνονται από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις αλλά και από πανικόβλητα κατεστημένα συμφέροντα, καθώς φοβούνται ένα συντριπτικό πολιτικό μήνυμα για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε οι ίδιοι οι πολίτες να συγκρίνουν τις δικές μας πολιτικές επιλογές με τις πολιτικές επιλογές των άλλων κομμάτων. Η υπεράσπιση μιας άλλης προοπτικής της κοινωνίας είναι υπόθεση όχι μόνο των στελεχών των Οικολόγων Πράσινων αλλά και όλων των πολιτών που αγανακτούν όταν το “άσπρο” γίνεται “μαύρο” από συγκεκριμένους κύκλους που έχουν μάθει να πουλάνε “πατρίδα” για δικό τους όφελος. Δεν είναι τυχαίο που στελέχη κομμάτων όπως του ΛΑΟΣ εγκαταλείπουν το κόμμα λόγω των ακραίων αντιλήψεων του. (more…)

Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια

Από τη συνέντευξη Τύπου του Μιχάλη Τρεμόπουλου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

09-05-11 press EuroCandidates iio«Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια», δήλωσε σήμερα 27 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος έθεσε στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τόσο την προσωπική του φορολογική δήλωση όσο και τα οικονομικά του Κέντρου Πληροφόρησης «Αντιγόνη» όπου είναι αντιπρόεδρος.

Κατέθεσε, μάλιστα «για τελευταία φορά», όπως είπε, τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα τα οποία γίνονται αντικείμενο παρερμηνειών αλλά και συκοφαντιών (δείτε τη σχετική ανάρτηση πατώντας εδώ).

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα από τις αναφορές του κ. Τρεμόπουλου: (more…)

O Μ. Τρεμόπουλος στο taxalia.blogspot. com για το όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Ανήκω, δυστυχώς, σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν θέλουν να αφήνουν τίποτε αναπάντητο, ιδιαίτερα όταν παραποιούνται οι θέσεις μου. Δεν έχω, όμως, πάντα το χρόνο να το κάνω με τον τρόπο που θέλω, δηλαδή αναλυτικά και ψύχραιμα. Απαντώ, λοιπόν, σε σας, επειδή -όντως- παρά την επιλεκτική αναπαραγωγή αρνητικών «πληροφοριών» και εκτιμήσεων για τους Οικολόγους Πράσινους και το πρόσωπό μου, και τη συμβολή στη σύγχυση που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τα «οικολογικά κόμματα» που κατεβαίνουν, δεν φαίνεται να έχετε ταυτιστεί με τους οργανωμένους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς εναντίον μας. (more…)

Ευρωπαίοι και Βαλκάνιοι Πράσινοι υποστηρίζουν τους Οικολόγους Πράσινους


Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Διαλόγου Ανατολής – Δύσης, Οι Οικολόγοι Πράσινοι φιλοξένησαν αντιπροσώπους από 12 πράσινα κόμματα της περιοχής των Βαλκανίων και της Δυτικής Ευρώπης.

Η διάσκεψη επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την ανάγκη για ένα Πράσινο New Deal για τα Βαλκάνια. Στόχευε επίσης στην ενεργειακή κρίση και τον κοινωνικό αντίκτυπο της χρηματοοικονομικής κρίσης.
(more…)

Greening Balkans now!

Πραγματοποιήθηκε στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Βαλκανική Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή ειδικων επιστημόνων και στελεχών από τα Πράσινα κόμματα της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Βοσνίας, FYROM, Κροατίας, Σλοβενιας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Κύπρου αλλά και στελεχών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Οι εργασίες της Συνδιασκεψης θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο 16/5. Παρακάτω μπορείτε διαβάστε το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης η οποία θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία στο Principal, με τους Ross Daly , Νότη Μαυρουδή, Παναγιώτη Μάργαρη, Μαρία Θωίδου,Θανάση Παπακωνσταντίνου, κουαρτέτο του Κώστα Θεοδώρου και άλλους θαυμάσιους μουσικούς. Παρουσιάζει ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Μαζί σε αυτή τη Γιορτή της μουσικής και της οικολογίας οι Πράσινοι από όλες τις βαλκανικές χώρες.

Κρατήσεις, δωρεάν μεταφορά, τηλ. 2310 428088 Principal.
Πληροφορίες, στα τηλ. 2310 222503, 2310 421196

Πραγματοποιείται αυτή τι στιγμή στην αίθουσα Timbest, στο Porto Palace της Θεσσαλονίκης η Βαλκανική Συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή ειδικων επιστημόνων και στελεχών από τα Πράσινα κόμματα της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Βοσνίας, FYROM, Κροατίας, Σλοβενιας, Ρουμανίας, Τουρκίας, Κύπρου αλλά και στελεχών του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Οι εργασίες της Συνδιασκεψης θα διαρκέσουν ως τις 21.00. Όσοι θέλετε προλαβαίνετε να μας επισκεφθείτε

Πράσινη Balkan-vision!

Βαλκανική Συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Μαΐου.
Συναυλία το Σάββατο 16 Μαΐου
(more…)

Βαλκανική Συνδιάσκεψη

Πράσινοι από όλες τις βαλκανικές χώρες θα συναντηθούν για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16.5.09, σε μια συνδιάσκεψη με στόχο τη συνεργασία για πιο πράσινα και ειρηνικά Βαλκάνια. Μια συνεργασία ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια, στην κλιματική αλλαγή, στα μεταλλαγμένα, στη ρύπανση των ποταμών, την υποβάθμιση των λιμνών και των προστατευόμενων περιοχών, την καταστροφή των δασών κ.α.

(more…)

GREENing BALKANS

Συναυλία για Πράσινα Βαλκάνια - 16 Μαϊου στο Principal

Βαλκανική Συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη στις 15, 16 και 17 Μαΐου.
Συναυλία το Σάββατο 16 Μαΐου. (more…)

Ζοζέ Μπαρόζο φτάνει πια!

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο στη χώρα μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα δηλώνουν “STOP BARROSO”, ζητάνε να μην επιλεγεί ξανά ο Ζοζέ Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πολιτική της Κομισιόν υπό την προεδρεία του, αντί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, οδηγεί στη αποδιοργάνωση και στην οπισθοχώρηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπροστά σε μια –άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και την ελληνική κοινωνία να διεκδικήσει μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ένα Πράσινο Νew Deal, την προώθηση της πράσινης οικονομίας και τη δημιουργία 5.000.000 πράσινων θέσεων εργασίας τα επόμενα 5 χρόνια. (more…)

Durban2: τα ανθρώπινα δικαιώματα σε υποχώρηση

Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε υποχώρηση, όχι μόνο στην πράξη σε τόσες και τόσες χώρες, αλλά πια και στον ΟΗΕ. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Γερμανία

Ο Μ. Τρεμόπουλος στη Στουτγκάρδη, στο συνέδριο των εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση. (more…)

Mειώνονται οι ελπίδες για ουσιαστική συμφωνία στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο

Καθώς οι προπαρασκευαστικές συζητήσεις στη Βόννη για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών ολοκληρώθηκαν σήμερα, η Greenpeace καλεί τους ηγέτες των κρατών του ΟΗΕ να αναλάβουν προσωπικά πλέον την ευθύνη για την επιτυχή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. (more…)

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων σε Έβρο και Ροδόπη

Βιώσιμος τουρισμός σε μια ενωμένη Ευρώπη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο συνδιοργανώνουν την Κυριακή των Βαΐων, 12 Απριλίου 2009, ποδηλατική διαδρομή στα Ελληνοβουλγαρικά και Ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή του Β. Έβρου. Φίλοι του ποδηλάτου από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία θα συνοδεύσουν τον Γερμανό Πράσινο Ευρωβουλευτή M. Cramer, σε μια διαδρομή που μεταφέρει το μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης και του ήπιου και αειοφόρου τουρισμού. (more…)

ΝΑΤΟ – GAME OVER!

Στις 3-5 Απριλίου το NATO θα γιορτάσει τα 60α του γενέθλια με πανηγυρικές εκδηλώσεις, σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι πολίτες του κόσμου όμως δεν γιορτάζουν, λένε οι Οικολόγοι Πράσινοι. (more…)

Άδειο κουμπαρά για το κλίμα προσφέρει η Ε.Ε. στις αναπτυσσόμενες χώρες

Δε θα συμμετάσχουν σε μία παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα αν δεν υπάρξουν γενναίες χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. λέει η Greenpeace. (more…)

Αμερικανός αγωνιστής της μη βίας, θύμα του ισραηλινού στρατού

Ο 37χρονος ακτιβιστής Τριστάν Αντερσον κινδύψε να πεθάνει μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, όταν δακρυγόνο τον χτύπησε στο κεφάλι σε διαδήλωση ενάντια στο Τείχος του Αίσχους, στο Νιλίν, χωριό της Δυτικής Οχθης.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του, όπως και νεότερα για την κατάστασή του, στα αγγλικά: http://palsolidarity.org/2009/03/5324
(more…)

“Έγκλημα πολέμου”, η ρίψη λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ

Έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας. “Έγκλημα πολέμου”, η εκτεταμένη και αδιάκριτη χρήση του και η πρόκληση θυμάτων μεταξύ αμάχων. (more…)

Γάζα: Να φτάσει το πλοίο της αξιοπρέπειας…

Το ειρηνιστικό και ανθρωπιστικό ταξίδι του “SPIRIT OF HUMANITY” να φτάσει στη Γάζα ασφαλές, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι (more…)

Αλληλεγγύη στους ισραηλινούς αντιρρησίες συνείδησης

Άμεση αποφυλάκισή τους, να σταματήσει η βία απ’ όλες τις πλευρές, να τερματιστεί ο αποκλεισμός της Γάζας καθώς και οι βομβαρδισμοί αμάχων, ζητά ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης.

(more…)

Η συρρίκνωση των παλαιστινιακών εδαφών


Δείτε στο χάρτη αυτό το πως οι Ισραηλινοί επεκτείνονται συνεχώς σε βάρος των Παλαιστινίων. (more…)

Πλήρης και άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα!

Απαιτούν οι Οικολόγοι Πράσινοι και ζητούν να ανασταλεί η στρατιωτική συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ αν δεν σταματήσουν άμεσα οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. (more…)

Άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα!

Απαίτηση από τη Διεθνή Αμνηστία. Έχουν φονευθεί 500 Παλαιστίνιοι, μεταξύ τους 100 άμαχοι. Τρεις Ισραηλινοί άμαχοι έχουν φονευθεί από εκατοντάδες ρουκέτες της Χαμάς. (more…)