Archive for the ‘ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ’ Category

Αδιέξοδο στην Ε.Ε. για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Euro TrakterΒιώσιμη γεωργία και όχι κοντόφθαλμες πολιτικές

Σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων και τους αγρότες η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο με τρόπο πρόχειρο και αδιαφανή 500 εκατομμύρια Ευρώ για αποζημιώσεις που προορίζονταν να κατασιγάσουν τις αντιδράσεις των αγροτών. (more…)

Υποκριτική και ευκαιριακή η αγροτική πολιτική

Αυτό αποκαλύπτει η ερώτηση στην Επιτροπή του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις των αγροτών

farmer humor«Οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι αγρότες πρέπει να μάθουν το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους τα στελέχη των θεσμικών οργάνων σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Και να αντιληφθούν ότι η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, με υποκριτικό και ευκαιριακό τρόπο, περιορίζεται στην απλή διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, μακριά από τους στόχους της βιώσιμης γεωργίας για ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς και σεβασμό στο περιβάλλον».

Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή την ερώτηση που έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έκτακτο πακέτο αποζημιώσεων των αγροτών, που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων μετά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα. (more…)

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες

GFT 009Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποζημιώσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στους Έλληνες αγρότες από εθνικούς πόρους, κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. (more…)

Η επανεμφάνιση των κυρτών αγγουριών!!

armenian-striped-and-lemon-cucumbers-150x150Επιτρέπεται και πάλι η πώληση, από την 1 η Ιουλίου, οπωροκηπευτικών ακανόνιστου σχήματος που είχε απαγορευτεί σύμφωνα με τις προηγούμενες προδιαγραφές εμπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν το μέγεθος και το σχήμα πολλών οπωροκηπευτικών.

Διαβάστε περισσότερα: http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/09/1059&format=HTML&aged=0&language=EL&guiLanguage=en

Αλληλέγγυες Παραγγελείες

Με την ευκαιρία των εκλογών το ιστολόγιό μας έχει αυξήσει τους αναγνώστες του με πολλούς νέους φίλους. Να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ότι η οικολογία είναι και πράξη, είναι και τρόπος ζωής. Κάποιοι φίλοι μας έχουν δημιουργήσει ένα δίκτυο αλληλέγγυας οικολογικής διανομής βιολογικών προϊόντων με προμήθεια προϊόντων απ’ ευθείας από τον παραγωγό στο σπίτι τους χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων. Σας τους παρουσιάζουμε και σας τους συστήνουμε.

Πατάμε χώμα – τρώμε συνειδητά

Ζούμε στη Θεσσαλονίκη και παραγγέλνουμε ως χαλαρή ομάδα τα κηπευτικά, το αλεύρι, το ψωμί (και σιγά-σιγά κι άλλα πράματα) απευθείας από κοντινούς παραγωγούς που καλλιεργούν ήπια τη γη. Έτσι, εμπιστευόμαστε αυτά που τρώμε, τους βοηθάμε να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν αυτό που αγαπούν, αποκεντρώνουμε, συνδεόμαστε, αλληλο-φροντιζόμαστε. Και ελευθερωνόμαστε από το μεσάζοντα. Στο κάτω-κάτω, αρκετά έχει το Καρφούρ και ο Μασούτης στην τράπεζα. Δε συμφωνείτε;

Πώς δουλεύει αυτή η ιστορία;

Σχεδόν κάθε βδομάδα, συντονίζουμε μια νέα παραγγελία. Τα παραλαμβάνουμε απευθείας απ’τον παραγωγό. Και τα μοιράζουμε χέρι-χέρι. Τόσο απλά.

(more…)

Φυτά & σπόρους μοιράζει η εναλλακτική κοινότητα Πελίτι στην Κομοτηνή

Το ενδιαφέρον μας για την τροφή και το νερό και ιδιαίτερα για την τύχη της γεωργίας, δεν μπορεί να περιορίζεται φυσικά στην παρουσίαση των “κακώς κειμένων” ανά τον κόσμο και να παραλείψει την αναφορά στις αξιόλογες δράσεις και κινήσεις που γίνονται στη χώρα μας. (more…)

Γεωργία και Τρόφιμα – Η Οικολογική Πρόταση

Στο συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θήβας την Κυριακή 5 Απριλίου, 11 π.μ. (more…)

H Οικολογική Κίνηση Θεσσλονίκης στη Zootechnia

Για άλλη μια χρονιά η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης βρίσκεται με περίπτερό της στην 6η Διεθνή Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας ZOOTECHNIA (more…)

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύεται για «ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα»

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων σήμερα 28/1/09 με τον υφυπουργό κ. Κιλτίδη
\"Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στον Υφυπουργό Γεωργίας\"
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο αρμόδιος για το θέμα Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης, δήλωσε σήμερα πως «δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να επιτρέψει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδαφός της». (more…)

Βιώσιμη γεωργία, στήριξη της υπαίθρου

Η θέση των Οικολόγων Πράσινων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την άλλη γεωργία (more…)

Φυτοφάρμακα και οικολογική γεωργία

Εκδήλωση της Οικολογικής Κίνησης τη Δευτέρα 8.12.08, 6 μ.μ. στην Απολλωνία.

Ομιλητές οι:
Σίμος Καλιμτζόγλου, βιοικαλλιεργητής,
Γιάννης Παναγιωτίδης, βιο-κτηνοτρόφος,
Μιχάλης Τρεμόπουλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Απολλλωνίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου θα φιλοξενηθεί.

Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας

Η 15η διοργάνωση ανοίγει αύριο Παρασκευή στη Λαμία (more…)

Ποιές τροφές έχουν περισσότερα φυτοφάρμακα

Ένας έγκυρος Οδηγός (more…)