Archive for the ‘ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ’ Category

Τέλος στις γεωτρήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών

kakavos8
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση του τεράστιου μεταλλείου των Σκουριών, η τοπική κοινωνία της Β. Χαλκιδικής κέρδισε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η απόπειρα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να κάνει γεωτεχνική έρευνα στις Σκουριές για τη θεμελίωση του εργοστασίου χρυσού-χαλκού απέτυχε, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Παναγίας. (more…)

Συνεχίζεται η ομηρία για το Πόρτο Καρράς

Tremopoulos 002

Ξανά άκυρο το κλητήριο θέσπισμα των Τρεμόπουλου, Χαραλαμπίδη, Τζίμου

Άκαρπη απέβη και η 9η δίκη του νομαρχιακού συμβουλου Θεσσαλονίκης και ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου και των πρώην δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Τ. Τζίμου και, Σ. Χαραλαμπίδη, που είχαν αποκαλύψει σκανδαλώδεις, παράνομες και αντιπεριβαλλοντικές συμπεριφορές του Κ. Στέγγου, ιδοκτήτη του Πόρτο Καρράς, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη τους για συκοφαντική δυσφήμιση των εταιρειών του.

(more…)

Ένατη φορά σε δίκη για το Πόρτο Καράς!

Porto KarrasΚατηγορούμενοι οι Μ. Τρεμόπουλος Τ. Τζίμος και Σ. Χαραλαμπίδης

Για 9η φορά κάθονται στο σκαμνί τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μ. Τρεμόπουλος και οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων. (more…)

Στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων η κοινωνική Ευρώπη

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν στο κέντρο της εκλογικής καμπάνιας τους τα θέματα της κοινωνικής Ευρώπης, ενώ συμμετέχουν στην κοινή καμπάνια των Ευρωπαίων Πράσινων «Stop Barosso» που αποσκοπεί στον να μην επιλεγεί ξανά ο Μπαρόζο ως πρόεδρος της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι Πράσινοι επικρίνουν την πολιτική της Κομισιόν που αντί να συμβάλει στην ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών διαδικασιών και στη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση οδηγεί με ευθύνη του Μπαρόζο στη αποδιοργάνωση της σημερινής Κομισιόν και στην οπισθοχώρησή της μπροστά σε μια –άτυπη μάλιστα- διακρατική συνεργασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή Μπαρόζο και να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση ενός ευρωπαϊκού Πράσινου Νew Deal. (more…)

Βραδιά αλληλεγγύης στον Στέφανο Κόλλια

Τη διοργανώνουν το Σάββατο 11 Απριλίου οι Οικολόγοι Πράσινοι.
(more…)

Απεργία πείνας ενάντια στα μεταλλαγμένα

Στη Πολωνία κάνουν απεργία πείνας ενάντια στα μεταλλαγμένα. Εκφράστε τη συμπαράστασή σας με κάθε τρόπο. (more…)

Οι εμπρησμοί και οι τραμπουκισμοί δεν μας φιμώνουν!

Αγανάκτηση για τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή Φωκίδας.
Εμπρός να το ξαναχτίσουμε.
(more…)

Εκκλήσεις εβραίων για μποϋκοτάζ και κυρώσεις στο Ισραήλ

Έκκληση δικτύου βρετανών Εβραίων για μποϋκοτάζ, ακύρωση επενδύσεων και επιβολή κυρώσεων κατά του Ισραήλ (more…)

Μακρυά από τον πόλεμο το λιμάνι στον Αστακό

Διαδήλωση ενάντια στη χρήση του λιμανιού στον Αστακό για πολεμικούς λόγους και στον απόπλου πλοίων με πολεμικό υλικό προς το Ισραήλ.
(more…)

Να σταματήσουν τα έργα στο Σέιχ Σου

Συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών (more…)

Διαλέξτε το εξώφυλλο του Οικολογικού Ημερολόγιου!

Δείτε τα προτεινόμενα σχέδια εξωφύλλου για το Οικολογικό Ημερολόγιο του 2009 και πείτε τη γνώμη σας. (more…)

Ελέγξτε το Εμπόριο Όπλων!

Βουλευτές απ’ όλον τον κόσμο παροτρύνουν τον ΟΗΕ να στηρίξει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων. (more…)

Εξοικονόμηση νερού: Ούτε σταγόνα χαμένη

Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (more…)

Ο Κιλτίδης μασκαρεύει τους κυνηγούς σε οικολόγους

Συγκροτείται πρωτοβουλία (more…)

Αλληλεγγύη στους αντιπυρηνικούς διαδηλωτές στην Τουρκία

Η συγκέντρωση στα πλαίσια του διεθνούς κάμπινγκ Ecotopia στη Σινώπη διαλύθηκε από την αστυνομία και οι κατασκηνωτές εξαναγκάστηκαν να φύγουν αμέσως. (more…)

OXI μεταλλεία στο βουνό της Οίτης -Υπογράψτε!

Υπογράψετε και προωθήσετε το κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών (more…)

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Συμπαράσταση στον Τρεμόπουλο, που δικάζεται για 7η φορά από τον Στέγγο
(more…)

Όχι μεταλλεία στην Οίτη!

Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται!

Μέσα σε 7 ημέρες 1100 φίλοι της Οίτης υπέγραψαν στο http://www.gopetition.com/online/19993.html το κείμενο με το σύνθημα ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ – Η ΟΙΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΓΚΙΩΝΑ”

(more…)

Νέα δίκη για το Πόρτο Καράς!

Για 7η φορά κάθονται στο σκαμνί στις 11 Ιουλίου οι Μ. Τρεμόπουλος, Τ. Τζίμος, Σ. Χαραλαμπίδης για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή κατήγγειλαν τον Κ. Στέγγο για αυθαιρεσίες στο Πόρτο Καράς και εξαγορά συνειδήσεων.

Υπογράψτε το κείμενο συμπαράστασης

(more…)

Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη

Αγαπητοί φίλοι,

Η συλλογή υπογραφών κάτω από μια έκκληση προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη να παραχωρήσει στην Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη τη χρήση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται εδώ και 14 χρόνια, έχει μια πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Ευχαριστούμε όλους όσους υποστήριξαν το αίτημα αυτό υπογράφοντας ή διακινώντας την έκκληση.

(more…)

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη λήψη μέτρων για το κλίμα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στα Χανιά ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών ζητώντας τη δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη λήψη μέτρων για την κλιματική αλλαγή, την προώθηση των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, την μη αναθεώρηση των άρθρων 24, 100 και 117 του Συντάγματος, την προστασία των δασών και την μη οικοδόμηση των καμένων περιοχών αλλά και καταγγέλλοντας την απόκρυψη από μεγάλα ΜΜΕ της ύπαρξης και της δράσης των Οικολόγων Πράσινων που είναι το μεγαλύτερο εκτός Βουλής κόμμα που έλαβε 1,05% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. (more…)

Μια στέγη για την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη

Η Ευώνυμος Οικολογική Βιβλιοθήκη ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για να ζητήσει από τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη να της παραχωρήσει τη χρήση του κτιρίου που στεγάζεται εδώ και 14 χρόνια.

Υπογράψτε το κείμενο και στείλτε το με e-mail στο evonymos@tee.gr ή στο m.kour@gein.noa.gr, γράφοντας απλώς “προσυπογράφω την έκκληση προς τον κ. Λιάπη”ή με φαξ στο 210 3256221, υπογράφοντας στη σχετική στήλη κάτω από την έκκληση. (more…)

Σκάνδαλο Πόρτο Καράς: Την Τρίτη 4.12 η δίκη με τον Στέγγο

Την Τρίτη 4.12.2007 πραγματοποιείται η δίκη που είχε προκληθεί με μήνυση του επιχειρηματία Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.
(more…)

Συγκροτήθηκε η «Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Βορείου Χαλκιδικής για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Aειφόρο ανάπτυξη»

ΔEΛTIO TYΠOY 24 Απριλίου 2007

Mετά από εβδομάδες διεργασιών με την συμμετοχή πολυάριθμων κατοίκων της Bορείου Xαλκιδικής, πολύωρες συζητήσεις αλλά και απαράμιλλο ενθουσιασμό, συγκροτήθηκε την Kυριακή 22 Απριλίου 2007 στην Mεγάλη Παναγία, η «Επιτροπή Ενεργών Πολιτών Βορείου Χαλκιδικής για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Aειφόρο ανάπτυξη». (more…)

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΒΟΛΩΝ ΕΠΕΛΕΞΕ Ο ΣΤΕΓΓΟΣ – Πάει για 5η φορά σε δίκη εναντίον των αυτοδιοικητικών

Για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η δίκη που είχε προκληθεί με μήνυση του επιχειρηματία Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.
(more…)

Ευρεία συμπαράσταση – συνέντευξη Τύπου για τη δίκη με τον Στέγγο

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε σήμερα 5.4.06 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη δίκη που πραγματοποιείται στις 11 Απριλίου στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον είχαν καταγγείλει για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.
(more…)

Στις 11 Απριλίου η δίκη με τον Στέγγο: Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6.4.06

Συζητιέται στις 11 Απριλίου στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιείται συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 6.4.06, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
(more…)

Σκάνδαλο Πόρτο Καράς: Στις 11 Απριλίου η δίκη με τον Στέγγο

Συζητιέται στις 11 Απριλίου στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καράς Κ. Στέγγου εναντίον του νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμου και Στέλιου Χαραλαμπίδη, για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του, επειδή τον κατήγγειλαν για αυθαιρεσίες και εξαγορά συνειδήσεων.
(more…)

Νέα Αναβολή στη δίκη Τρεμόπουλου για την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Αναβάλλεται για την Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη η δίκη του επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωεκλογές, νομαρχιακού συμβούλου και ιδρυτικό στέλεχος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου και των δημοτικών συμβούλων Σιθωνίας Χαλκιδικής Τάσου Τζίμο και Στέλιου Χαραλαμπίδη μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του «Πόρτο Καρράς» Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του.
(more…)

Αλληλεγγύη στο Μιχάλη Τρεμόπουλο

Δικάζεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, 9 το πρωί

Ένα από τα γνωστότερα στελέχη του οικολογικού χώρου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωεκλογές, ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μ. Τρεμόπουλος δικάζεται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2005, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, με συγκατηγορούμενους τους δημοτικούς συμβούλους Σιθωνίας Τάσο Τζίμο και Στέλιο Χαραλαμπίδη, μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς Κ. Στέγγου για συκοφαντική δυσφήμηση των ανώνυμων εταιρειών του.
(more…)