Archive for the ‘ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ – ΚΕΡΑΙΕΣ – ΚΙΝΗΤΑ’ Category

Υπερψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο έκθεση – καταπέλτης για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

6ey7ig1Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας πλέον βρίσκονται παντού. Μας έχουν κυριολεκτικά περικυκλώσει. Τις βλέπουμε ενταγμένες στους πολεοδομικούς ιστούς, δίπλα σε νοσοκομεία και σχολεία, μέσα σε παραδοσιακούς οικισμούς. Η κατάσταση ειδικά στη χώρα μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το πρόβλημα βέβαια είναι εμφανές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωκοινοβουλίου ενέκρινε έκθεση με τίτλο ‘‘Σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία’’. Η έκθεση αποτελεί κόλαφο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και την προπαγάνδα τους. (more…)

Οι κεραίες στο κτίριο της ΕΥΑΘ

Άρθρο -παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Το Κεντρί”. (more…)

Υπεύθυνα τα κινητά για καρκίνο

Επικεφαλής ινστιτούτου καρκινικής έρευνας εξέδωσε μία ανακοίνωση για τους εργαζομένους, σύμφωνα με την οποία η χρήση του κινητού τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. (more…)

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις κεραίες

Ρωγμή στο διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (more…)

«Κεραίες κινητής τηλεφωνίας -Ο επικίνδυνος γείτονας»

Εκδήλωση στην Καλαμαριά (more…)

Νίκη κατά της Vodafone

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ – ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ VODAFONE ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΑ
Μετά από έναν πολύχρονο αγώνα οι γονείς της Ιωαννιδείου Σχολής Πειραιά μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της Διαπαραταξιακή Επιτροπής για τις Κεραίες, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και άλλους πολίτες, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο. (more…)

Εκδήλωση στο Ρέθυμνο: «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και προστασία της δημόσιας υγείας»

Πολλοί επιστήμονες έχουν διατυπώσει την άποψη οτι η μαζική έκθεση εκατομμυρίων ανθρώπων στην ακτινοβολία,που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αποτελεί το μεγαλύτερο βιολογικό πείραμα στην ιστορία. Ενα πείραμα του οποίου τις επιπτώσεις θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον (more…)

Λάρισα: Πολίτες και φορείς κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

170408_06.jpg

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 1504-08

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι κάτοικοι της οδού Θεοφράστου, μια μέρα πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης για την κατεδάφιση της παράνομα τοποθετημένης κεραίας σε ιδιόκτητο κτίριο, με τη συγκέντρωση συμπαράστασης που πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Παλλαρισαϊκής Επιτροπής για τους κατοίκους της Χαραυγής και της Νέας Πολιτείας.

(more…)

Απροστάτευτοι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

130408_05.jpgΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
“Μικρές” και πολλές κεραίες παντού, σε ταράτσες πολυκατοικιών, δίπλα σε πυκνοκατοικημένα τμήματα της πόλης, απέναντι από νοσοκομεία, καμουφλαρισμένες σε καμινάδες, σε πινακίδες και αλλού. Mια βόλτα στην πόλη θα μας πείσει για του λόγου το αληθές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δε γνωρίζουμε ούτε το μέγεθος της ακτινοβολίας τους ούτε αν είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια αφού σχεδόν όλες υψώθηκαν εν μια νυκτί. (more…)

Λάρισα: Ξεσηκώνονται οι πολίτες για τις κεραίες τηλεφωνίας

«Παράνομες και οι 26 κεραίες που λειτουργούν στην πόλη», κατήγγειλε η Επιτροπή Απομάκρυνσης των κεραιών, η οποία πραγματοποίσε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο. (more…)

Τα κινητά τηλέφωνα και οι κεραίες

310108_02.jpgΈνα θέμα που θα έπρεπε να μας προβληματίζει σοβαρά είναι η έκταση και ο τρόπος χρήσης της κινητής τηλεφωνίας. Ζούμε σε μια εποχή που έχει πολύ μεγάλη σημασία η επικοινωνία και έχουμε μια αλματώδη ανάπτυξη νέων μορφών επικοινωνίας όπως είναι τα κινητά τηλέφωνα και το διαδίκτυο.
Η επικοινωνία των ανθρώπων βεβαίως είναι καλό πράγμα. Πρέπει όμως να προσεχτούν ορισμένα ζητήματα σχετικά με την επέκταση της κινητής τηλεφωνίας. (more…)

Τα ΜΑΤ προστατεύουν τις κεραίες της Wind

Από το Indymedia:

Τα ΜΑΤ προστατεύουν την καρκινογόνα ακτινοβολία της Wind.

Νεα “ήθη” απο την Ελληνική Αστυνομία, αυτή τη φορά προστάτευσε παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας της πολυεθνικής εταιρίας Wind (πρώην Τim) χωρίς να διστάσει να χτυπήσει ακόμη και μικρά παιδιά. Την Τετάρτη 19/9 κάτοικοι της περιοχής Εξαρχείων κάλεσαν σε λαϊκή συνέλευση μπροστά στην είσοδο της οικοδομής που βρίσκεται στη γωνία Καλλιδρομίου και Πλαπούτα, στην ταράτσα της οποίας έχει εγκατασταθεί κεραία της WIND. (more…)

ΠΟΛΙΧΝΗ: Κινητά, Κεραίες, Γραμμές Μεταφοράς Ρεύματος. Μερικά συμπεράσματα από την εκδήλωση

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Στην παραπάνω εκδήλωση, της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2.5.2007, καταγράφηκε η έντονη ανησυχία των κατοίκων της Πολίχνης Θεσ/νίκης, για τις επιπτώσεις του ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος. Η συνοικία διατρέχεται από Γραμμές Μεταφοράς και διαθέτει πολλές κεραίες κινητής τηλεφωνίας. (more…)

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:«Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας και Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ». Επιπτώσεις στην υγεία.

trans_lines.jpg

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:«Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
και Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ»
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2007 (more…)

Με τα… πεδία παίζει

Ανησυχία και προβληματισμό σε πολίτες και ειδικούς εξακολουθούν να προκαλούν οι πυλώνες με αγωγούς υπερυψηλής τάσης και η υπαίθρια εγκατάσταση μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπιτάκια όπου φιλοξενούνται τα παιδιά στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» στο Ίλιον.
(more…)

Συνήγορος του Πολίτη: Όχι κινητά στα σχολεία

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο Συνήγορος του Πολίτη, με την ιδιότητά του ως Συνήγορος του Παιδιού,
απευθύνθηκε γραπτά στο Υπουργείο Παιδείας διατυπώνοντας τις απόψεις του σχετικά με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο βάσει της εµπειρίας του από τις επισκέψεις που πραγµατοποιεί σε σχολεία, το διάλογο με τους μαθητές και τις αναφορές που έχει δεχτεί από πολίτες.
(more…)

Όχι σε κεραιες σε Νεάπολη και Σταυρούπολη

Το μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαιώνει τον Δήμο Νεάπολης
(more…)

Θα δικαστούν για το ξήλωμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Στο Β’ Μονομελές Πλημμελελειοδικείο Πειραιά διλαζονται αύριο ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κορομπίλης, και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αγγελινιάδης μαζί με τρεις εργαζόμενους του Δήμου διότι πριν από δύο χρόνια ξήλωσαν κεραίες εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.
(more…)

Σύλληψη για παράνομη κεραία Vodafone

Ιδιοκτήτρια πολυκατοικίας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, γιατί ενοικίασε στη Vodafone την ταράτσα, όπου εγκαταστάθηκε παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας.
(more…)

Κερδίσαμε νέα δίκη για την κεραία κινητής τηλεφωνίας

Σύλλογος 29ου Δημοτικού (Χαριλάου – Θεσσαλονίκη)

Με ικανοποίηση σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση για την ανάκληση ασφαλιστικών μέτρων της κεραίας κινητής τηλεφωνίας δικάστηκε και η απόφαση του δικαστή ήταν προς όφελός μας.
(more…)

Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ για το νόμο περί κεραιών

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, Μεταφορών κ. Μιχάλη Λιάπη, κ. Δημ. Αβραμόπουλο, Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο, την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., το ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, και τον ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ το παρακάτω Υπόμνημα, σχετικά με το νέο νόμο για τις κεραίες:
(more…)

Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας

Μακροχρόνια έκθεση στη μη ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Κείμενο του συνήγορου του πολίτη – Συμπιεσμένο έγγραφο MS Word, 250 KB

Οι πολίτες κατέβασαν κεραία κινητής τηλεφωνίας της Vodafone

Με δυναμική κινητοποίηση κατέβασαν χτες το βράδυ εκατό περίπου κάτοικοι της περιοχής γύρω από το Carrefour της Ευκαρπίας, δίπλα στον περιφερειακό, την κεραία της Vodafone, που επιχειρούσε να τοποθετήσει συνεργείο της εταιρείας.
(more…)

Η ασφάλεια και η ελευθερία της επικοινωνίας είναι κυνική παραπλάνηση;

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ηλεκτρονικό Γκουαντανάμο στις 9.2.06, 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
(more…)

Ταυτίζεται με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν παίρνουν υπόψη τους την αγωνία της κοινωνίας για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας λόγω της εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας απ’ αυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχετικό νομοσχέδιο δε μεριμνά για την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.
(more…)

Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
κατά της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310.222503, 328791, 697263

Δόθηκε συνέντευξη Τύπου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών», γιατί στη φιλοσοφία του, στη δομή του, τους στόχους του και τις επιλογές του είναι απαράδεκτο και ευνοεί μόνον τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.
(more…)

Παρατηρήσεις – Προτάσεις του Πανελλήνιου Δίκτυου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) για το Νομοσχέδιο Κεραιών

ΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
(more…)

Οι κεραίες πολιορκούν τα σχολεία

Του Γιάννη Ελαφρού – Καθημερινή

Eλαστικά τα όρια που θέτει το ν.σ. για τις εγκαταστάσεις της κινητής τηλεφωνίας

Τις έκρυψαν μέσα σε θερμοσίφωνες, τις εγκατέστησαν σε απόσταση «βολής» από σχολεία, τις έστησαν τελείως αυθαίρετα και δημιούργησαν μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό θέμα. O λόγος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες -όπως γίνεται με τα περισσότερα αυθαίρετα στην Eλλάδα- νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων. Mόνο που τα συγκεκριμένα «αυθαίρετα» βομβαρδίζουν με ακτινοβολία και δημιουργούν ωστικά κύματα ανησυχίας, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός ανεξέλεγκτου φουντώματος κεραιών.
(more…)

Σχόλια επί του Σχέδιου Νόμου περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΥΤΤΑΡΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΦΥΣΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:ΛΟΥΚΑΣ Χ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ
Καθηγητής Βιολογίας Κυττάρου και Ραδιοβιολογίας
(more…)

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας

Συντονιστική Επιτροπή κατά της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310.222503, 697263

Δόθηκε Συνέντευξη Τύπου για τις επιπτώσεις στην υγεία
από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
(more…)