Archive for the ‘ΔΑΣΗ’ Category

Το 7ο τροχαίο με θύμα αρκούδα στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

bear-hubcap-460_793498c

Το 7ο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα στην Εγνατία Οδό, κοντά στον κόμβο των Μαυραναίων.

Η ενήλικη αρσενική αρκούδα ήταν περίπου 25 ετών και κυριολεκτικά πολτοποιήθηκε από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα 3 αυτοκινήτων. (more…)

Συλλυπητήρια των Οικολόγων Πράσινων

Kotoulas 2Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη λύπη τους για το θάνατο του Σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην Κεφαλονιά. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στις πυρόπληκτες περιοχές

fot2Επίσκεψη στην Πεντέλη πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, ως πρώτο βήμα για την επαφή με τους πολίτες των περιοχών που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά. (more…)

Δήλωση Μ. Τρεμόπουλου από την Κύπρο για τις πυρκαγιές

kahkameΑπό την Κύπρο όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ως προσκεκλημένος του κόμματος «Κίνημα Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών» και του βουλευτή του Γ. Περδίκη, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε χτες τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κο Μουζά προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις σχετικά με τις πυρκαγιές. (more…)

Η Αττική και πάλι στις φλόγες: στο ίδιο έργο θεατές

018687_0908210735Μέρες που θυμίζουν το τραγικό καλοκαίρι των πυρκαγιών του 2007 ξαναζεί σήμερα η Αττική. Νιώθουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια αγωνία και την ίδια οργή όπως τότε. Αλλά και κάποια στιγμή πρέπει να αναζητήσουμε τις ευθύνες που υπάρχουν.

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, επισκέφτηκε για ενημέρωση το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. (more…)

Ανύπαρκτη σχεδόν η παρακολούθηση της βιοποικιλότητας

biodiversityΕρώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Μ. Τρεμόπουλου

Μεγάλο έλλειμμα στη σχετική περιβαλλοντική πολιτική της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας εντοπίζει ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος και ζητάει μέτρα και δεσμεύσεις για τη βελτίωση της παρακολούθησης των οικοτόπων και των ειδών τους. (more…)

Δάση: Θα γίνουν και φέτος στάχτη λόγω ανυπαρξίας πολιτικών;

trikparnitha01Συνέντευξη τύπου για το θέμα των δασών δόθηκε από τους Οικολόγους Πράσινους σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου. Στη συνέντευξη μίλησαν ο Νίκος Χρυσόγελος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, και η Βασιλική Νάκου, συντονίστρια στα θέματα δασικής πολιτικής των Οικολόγων Πράσινων.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χρυσόγελος «Με σημαντικές πυρκαγιές σε ήδη ταλαιπωρημένες δασικές εκτάσεις άρχισε και το φετινό καλοκαίρι, επαναφέροντας στη μνήμη μας την αγωνία και το φόβο που ζήσαμε τα δύο περασμένα “καυτά” καλοκαίρια. (more…)

Δάση: Θα γίνουν και φέτος στάχτη λόγω ανυπαρξίας πολιτικών;

Sounio 14-6-09

Με σημαντικές πυρκαγιές σε ήδη ταλαιπωρημένες δασικές εκτάσεις άρχισε και το φετινό καλοκαίρι, επαναφέροντας στη μνήμη μας την αγωνία και το φόβο που ζήσαμε τα δύο περασμένα “καυτά” καλοκαίρια. Οι πυρκαγιές σε εκτάσεις – φιλέτα, η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να τις θέσει εγκαίρως σε έλεγχο, αλλά και η μη λήψη προληπτικών μέτρων σε τοπικό επίπεδο – με ενεργοποίηση και κατάλληλο εξοπλισμό των τοπικών κοινωνιών και με βιώσιμη διαχείριση του δάσους – που θα εμπόδιζαν τη γρήγορη εξάπλωσή τους αποδεικνύουν την εγκληματική αδιαφορία για τη δασοπροστασία που επιδεικνύει η κυβέρνηση ακόμα και μετά την τραγική εμπειρία του 2007. (more…)

Να σταματήσει η αιματοχυσία στο Περού

και να προστατευτεί το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Peru AmazonΗ κυβέρνηση του Περού με νέα νομοθεσία άνοιξε το δρόμο σε μεγάλες εταιρείες άντλησης πετρελαίου, εντατικής γεωργίας και ξύλευσης να καταστρέψουν με ταχείς ρυθμούς το 70% του περουβιάνικου Αμαζονίου. (more…)

Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Προστασία του δάσους Σέιχ Σου


Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ Πεύκων, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και οι Φίλοι του Πράσινου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Ολοκληρωμένη Διαχείριση και Προστασία του δάσους Σέιχ Σου» (more…)

Συγκέντρωση στην Καλοσκοπή (Φωκίδας) ενάντια στην τρομοκρατία

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία των κερδοσκόπων, που καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της Γκιώνας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου στην πλατεία της Καλοσκοπής Γραβιάς (Φωκίδα) εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας και της ευρύτερης περιοχής. (more…)

Τα ανθρώπινα δικαιώματα υπό διωγμόν


Να πέσουν επιτέλους οι κουκούλες της υποκρισίας και της κοινωνικής αναλγησίας, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
(more…)

Η δασοπονία στην Ελλάδα θα τιμηθεί όταν αλλάξουν οι πολιτικές

Δεν ελπίζουν σε πολλά οι Οικολόγοι Πράσινοι για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.
(more…)

Ασωπός: κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου

Σειρά οργανώσεων καταγγέλλουν το έγκλημα.
(more…)

ΚΟΒΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ!

Δημιουργούν τετελεσμένα ενόψει του Συμβουλίου της Επικρατείας
Η Επιτροπή για την προστασία του Σέιχ Σου καταγγέλλει ότι κόβουν εκατοντάδες δέντρα μέσα στο Σέιχ Σου, στην προσπάθειά τους να προλάβουν την έκδοση προσωρινής διαταγής για το σταμάτημα των έργων, που συζητιέται την άλλη βδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12.3.09 στις 3 μ.μ. στην πεζογέφυρα στο τέρμα της οδού Περαιβού στην Άνω Τούμπα.
(more…)

Ποδηλατο-πορεία ενάντια στην καταστροφή του Δάσους του Σέιχ Σου

Με μια από τις πιο μαζικές ποδηλατοπορείες, πολίτες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν σήμερα ενάντια στην εισβολή του αυτοκινήτου στο Δάσος του Σέιχ Σου. Εκατοντάδες άνθρωποι από όλες τις ηλικίες, μαζί με τα ποδήλατά τους διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους αρμόδιους φορείς πως το δάσος οφείλουν να το προστατέψουν και να μην το μετατρέψουν σε ένα δίκτυο ταχείας, οδικής κυκλοφορίας. (more…)

Eναλλακτική διαμαρτυρία, ενάντια στην καταστροφή του Δάσους του Σέιχ Σου

Την Κυριακή 8 Μαρτίου διαδηλώνουμε, στην πόλη μας, ενάντια στην εισβολή του αυτοκινήτου στο Δάσος του Σέιχ Σου, Ραντεβού με τα ποδήλατα μας στο Μέγαρο Μουσικής στις 12:00 και για τους πεζούς στο δασαρχείο στη 13:00.

ΣΕΪΧ ΣΟΥ: τέλος στις προσπάθειες για χτίσιμο!

Το ΣτΕ κλείνει οριστικά το ζήτημα της αλλαγής του χαρακτήρα εκτάσεων του δάσους και δικαιώνει τις οικολογικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης. (more…)

Παράνομο το ίδρυμα του Άνθιμου

Εμπλοκή Κοντού και Ψωμιάδη στην παράνομη και αντιπεριβαλλοντική μεθόδευση
για το ίδρυμα της μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε δασική έκταση στο Πανόραμα, καταγγέλλει η Οικολογία Αλληλεγγύη. παρέμβαση του Εισαγγελέα
(more…)

Συνάντηση της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου

Πραγματοποιήθηκε χθές 15/2, η συνάντηση της Επιτροπής Προστασίας Σέιχ Σου στη Γέφυρα Παιρεβού γύρω στις 12:00, όπου δεκάδες άνθρωποι ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των έργων οδοποιίας στο δάσος του Σέιχ Σου. (more…)

Συνεχίζεται η μάχη για το Χωροταξικό του Τουρισμού. Υπόγραψε και εσύ!

Νέα προσπάθεια ΥΠΕΧΩΔΕ να περάσει το Χωροταξικό του Τουρισμού

Το ΥΠΕΧΩΔΕ όρισε νέα ημερομηνία ψηφοφορίας στο Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας για το Χωροταξικό του Τουρισμού στις 4 Φεβρουαρίου 2009. (more…)

Να σταματήσουν τα έργα στο Σέιχ Σου

Συλλογή υπογραφών από πρωτοβουλία πολιτών (more…)

4000 δέντρα προσφορά στο δάσος και την πόλη!

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συμμετείχαν στην κυριακάτικη δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου, με το επίκαιρο και συμβολικό σύνθημα «Ένας δέντρο για μια ζωή». (more…)

Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου -ΝΕΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Δενδροφυτευση από 11 Οικολογικές και Περιβαλλοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης

Σας καλούμε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 στη δενδροφύτευση που οργανώνει μια πλειάδα Oικολογικών και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και ευαισθητοποιημένων φορέων που θέλουν να αυξήσουν το πράσινο της πόλης μας, να εντείνουν τη βιωματική σχέση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τα δένδρα και το δάσος και να προωθήσουν την ποιότητα ζωής της Θεσσαλονίκης. (more…)

Δρόμοι 60 χλμ. στο Σέιχ Σου

Ακόμη ένα κτύπημα στην ίδια την ύπαρξη του δάσους, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης (more…)

Απάντηση στον υφυπουργό Π. Καμμένο

Σε μια προσπάθειά του ο κ. Π. Καμμένος να μειώσει την προβολή της καταγγελίας σε βάρος του για καταπάτηση αναδασωτέας έκτασης, έδωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου και εξέδωσε Δελτίο Τύπου, στις ανακρίβειες και απειλές του οποίου απαντούν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης: (more…)

Ένας υπουργός καταπατητής αναδασωτέας έκτασης!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποκάλυψαν σήμερα νέο σκάνδαλο για καταπάτηση αναδασωτέας έκτασης από τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Π. Καμένο. Κατέθεσαν και δύο έγγραφα της διοίκησης, που το τεκμηριώνουν.
Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.
(more…)

Αυθαιρεσία στο Σέλι

Καταγγελία κατοίκων (more…)

Κλιματική αλλαγή και εναλλακτικές λύσεις

Εκδήλωση την Τρίτη 14.10.08, 8 μ.μ. στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης (more…)

Μονή Βατοπεδίου και κοινοκτημοσύνη

Τοθέτηση της Παγκληρικής Παλλαϊκής Αγωνιστικής Κίνησης (more…)