Archive for the ‘ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ’ Category

Πρώτα βήματα του Μιχάλη Τρεμόπουλου στις Βρυξέλλες

TremΚάθε μέρα όλο και περισσότεροι βουλευτές φθάνουν στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Πολλοί από αυτούς μάλιστα για πρώτη φορά… τουλάχιστον ως μέλη! Μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρώτος Έλληνας εκ των “Οικολόγων Πρασίνων” που εκλέγεται ευρωβουλευτής. Για το Μιχάλη Τρεμόπουλο, πλέον μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, είναι “δικαίωμα του ενεργού πολίτη”, που θα πρέπει να συνδυάζει “την εντιμότητα και την ικανότητα να υποστηρίζει κανείς πολιτικές που προωθούν τα συμφέροντα των πολλών και, φυσικά, τα συμφέροντα του πλανήτη”.

Κύριε Τρεμόπουλε, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

Βλέπω ένα μηχανισμό καλά οργανωμένο, πολύ κόσμο που ξέρει τι κάνει, και ένα επίπεδο ευγένειας και εξυπηρετικότητας. Περιμένω να μπω και στην ουσία των πραγμάτων, (more…)

Σε νέα εποχή οι Οικολόγοι Πράσινοι

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες 1/7/09 τα μέλη της νέας Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του 6ου συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28.06.2009. Το συνέδριο – στο οποίο συμμετείχαν 324 εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΡΑΣΗΣ – συζήτησε και διαμόρφωσε τον πολιτικό προσανατολισμό, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των Οικολόγων Πράσινων για το επόμενο διάστημα, (more…)

Απόφαση του 6ου Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων για τον πολιτικό προσανατολισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό

Το 2009 μια σελίδα γύρισε στην ιστορία της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας: οι Οικολόγοι Πράσινοι κατάφεραν (more…)

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 6ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων

09-06-28 6o Synedrio OikoPrasΜε την εκλογή του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28.06.2009.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, και κυρίως η διαμόρφωση του πολιτικού προσανατολισμού, της οργάνωσης αλλά και της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος στη νέα περίοδο αναβαθμισμένων απαιτήσεων και προσδοκιών στην οποία έχει εισέλθει. (more…)

Η δημοσκοπική εκτίναξη των Οικολόγων Πράσινων

Άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού για τη φύση, το περιβάλλον και την πολιτική οικολογία “Οικολογική Επιθεώρηση

Η Οικολογική Επιθεώρηση στηρίζει κριτικά τους Οικολόγους Πράσινους, από τη στιγμή της ίδρυσής τους. Η θέση μας παραμένει διαχρονικά σταθερή: ψηφίζουμε τους Οικολόγους Πράσινους, αλλά δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας από άλλους να μας σώσουν. Ας γίνουμε μέλη του πράσινου κόμματος, ας δραστηριοποιηθούμε σε κινήσεις πολιτών και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ας γίνουμε ενεργοί πολίτες!

Εκπληκτική άνοδο των Οικολόγων Πράσινων δείχνουν τον τελευταίο καιρό οι δημοσκοπήσεις. Θα μπορέσουν άραγε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών;

(more…)

Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια

Από τη συνέντευξη Τύπου του Μιχάλη Τρεμόπουλου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

09-05-11 press EuroCandidates iio«Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια», δήλωσε σήμερα 27 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος έθεσε στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τόσο την προσωπική του φορολογική δήλωση όσο και τα οικονομικά του Κέντρου Πληροφόρησης «Αντιγόνη» όπου είναι αντιπρόεδρος.

Κατέθεσε, μάλιστα «για τελευταία φορά», όπως είπε, τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα τα οποία γίνονται αντικείμενο παρερμηνειών αλλά και συκοφαντιών (δείτε τη σχετική ανάρτηση πατώντας εδώ).

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα από τις αναφορές του κ. Τρεμόπουλου: (more…)

Οικολόγοι-Πράσινοι: Τρεις μύθοι και μισή αλήθεια

Eξαιρετικό άρθρο της Βασιλικής Γεωργιαδου που δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία της 26ης/5/2009.
Σημειώστε ότι η κ. Γεωργιάδου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Π. Πρεβελάκης, στο περίπτερο 15 του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO Θεσσαλονίκης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Η άκρα δεξιά και οι συνέπειες της συναίνεσης – Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία» (εκδόσεις Καστανιώτης) στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.
Θα ακολουθήσει σε μια συζήτηση με θέμα «Ευρωεκλογές υπό τη σκιά της οικονομικής κρίσης: Ποιος θα είναι ο ρόλος της άκρας δεξιάς;» Δείτε σχετικά πατώντας
εδώ

Στις εγχώριες εκπλήξεις των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανήκει αδιαμφισβήτητα η σημαντική άνοδος που εμφανίζεται στα ποσοστά του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων.
Βέβαια, η άνοδος αυτή είναι μέχρι τώρα μόνο δημοσκοπική. Με δεδομένο, μάλιστα, το γεγονός ότι το εκλογικό σκηνικό παρουσιάζεται αρκετά ρευστό και οι εκλογείς δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει την κομματική επιλογή τους, δεν αποκλείεται τα δημοσκοπικά αποτελέσματα να μην επαληθευτούν επακριβώς στην κάλπη. (more…)

Έφυγε ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη επισημαίνοντας ότι είναι μια μεγάλη απώλεια και για τον κόσμο της οικολογίας. Η κριτική Αριστερά, η Οικολογία, η πολιτική αλλά και η κοινωνία έχασαν έναν υπέροχο συνάνθρωπο και συνεργάτη, έναν αγωνιστή με ξεχωριστό πολιτικό ήθος, ευαισθησία και μαχητικότητα, τολμηρό στις απόψεις του. Πάντα ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπήρξε ένας ενεργός πολίτης, Πολλοί από εμάς πορευτήκαμε με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη μαζί σε κοινούς αγώνες για το περιβάλλον και για μια σειρά ευαίσθητα θέματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και για μια πιο κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη. Σε τελευταία ανάλυση ο Μιχάλης Παπαγιανάκης ήταν ένας ευρωπαίος πολίτης που αγαπούσε τη χώρα του αλλά αγωνίζονταν και για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
Στέλνοντας το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη επισημαίνουμε ότι ήταν από τους πρώτους Έλληνες πολιτικούς που μίλησε για την Οικολογία στην Ελλάδα. Η κοσμοπολίτικη οξυδέρκεια του και η υπεράνω μικροκομματικού συμφέροντος νηφαλιότητα του, θα μας λείψει, ειδικά αυτούς τους περίεργους καιρούς. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στους οικείους του και στους συνεργάτες του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Ημερίδα για την οικονομική κρίση και την Πράσινη Οικονομία

Ημερίδα με θέμα “Οικονομική Κρίση και Πράσινη Οικονομία/Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο” διοργανώνει η Θεματική Ομάδα Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονικη την Κυριακή 22/2, ώρα 10.00-14.30 στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 27) (more…)

Για το οικολογικό κίνημα

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΠΑΝΔΟΙΚΟ στις Σέρρες, μιλάει για το οικολογικό κίνημα.

Λήψη video και ανάρτηση: ECOSOLON

Θα μετατραπεί η χρηματοπιστωτική σε συστημική κρίση;

Άρθρο του Γ. Κολέμπα (more…)

Στο 3,4% οι Οικολόγοι Πράσινοι

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της «Metron Analysis» (more…)

Νίκη των Φινλανδών Πράσινων

Δεύτεροι με 23.3%, ήρθαν οι Πράσινοι στο Ελσίνκι, αφήνοντας πίσω τους και τους σοσιαλδημοκράτες (more…)

Green (R)evolution

Ένα νέο blog με θέματα πολιτικής οικολογίας.
Επισκεφτείτε το Green (R)evolution και αναζητείστε μαζί μας νέους δρόμους για την Οικολογία, την Αλληλεγγύη και τις Εναλλακτικές λύσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την οικονομική κρίση

Προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για να μη γίνει η χρηματοπιστωτική κρίση αιτία για βαθιά οικονομική κρίση αλλά ευκαιρία για μια νέα αρχή στην Ελλάδα και τον κόσμο, για να αναζητηθεί ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης, οικολογικό, αντικαταναλωτικό και κοινωνικά αλληλέγγυο. (more…)

Στηρίζει τους Πράσινους ο Νόαμ Τσόμσκυ

«Είπα ότι θα ψήφιζα Πράσινους επειδή οι Πράσινοι επεδίωκαν τουλάχιστον να δημιουργήσουν μια σταθερή εναλλακτική εντός του στενού πολιτικού συστήματος. Προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα κόμμα. Πιθανότατα θα κάνω το ίδιο τον Νοέμβριο για τους ίδιους λόγους». (more…)

Κλιματική αλλαγή και εναλλακτικές λύσεις

Εκδήλωση την Τρίτη 14.10.08, 8 μ.μ. στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης (more…)

Το Πράσινο Όραμα για μια κοινωνική Ευρώπη

Οι στόχοι του συνεδρίου των Ευρωπαίων Πράσινων (more…)

Πλασιέ όπλων η Ελλάδα;

Δηλώνουμε ότι είμαστε φιλειρηνική χώρα αλλά φιλοξενούμε για 15η φορά το μεγάλο παζάρι των εξοπλισμών, τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. (more…)

Προσχωρεί στο Ανατολικό μπλοκ η ελληνική πολιτική για το κλίμα;

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από την κυβέρνηση να αντισταθεί στο «βρώμικο μέτωπο» (more…)

Πράσινος τουρισμός, ο καλύτερος προορισμός

Υψηλό επίπεδο και δημιουργικός διάλογος στην Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων (more…)

Μαρία Βασιλάκου: Ψήφισαν ό,τι πονά περισσότερο

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Μ. Βασιλάκου στην Κ. Ελευθεροτυπία. (more…)

Ψηφοφόροι 16 ετών

Στις σημερινές εκλογές στην Αυστρία.
Οι Πράσινοι, με αντιπρόεδρο την Ελληνίδα Μαρία Βασιλάκου, ξεκινούν από το 11,05%. (more…)

Εναλλακτικές προτάσεις και όχι καταγγελίες

Σημερινό ρεπορτάζ της “Καθημερινής(more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,5%!

Με αυθόρμητη απάντηση σε έρευνα της VPRC (more…)

Βατοπέδι: την έχει πληρώσει μόνο ο φλαουτίστας

Απαντήσεις του Μιχάλη Τρεμόπουλου στη στήλη των ΝΕΩΝ «20 ερωτήσεις» (more…)

Πράσινο με «πράσινο» έχουν διαφορά!

Σχόλιο των Οικολόγων Πράσινων για την «πράσινη ανάπτυξη» του Γ. Παπανδρέου (more…)

Mια πιο πολιτική οικολογία;

Του Σ. Αιγαιοπελαγίτη

Συχνά στην Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης διακρίνουμε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις από τις οικολογικές κινήσεις. Ακολουθώντας μια γραμμή σκέψης που βασίζεται κύρια σε διατυπώσεις του Μ. Μπούκτσιν, θεωρούμε ότι οι πρώτες δεν παίρνουν πολιτικές θέσεις, μη θέλοντας να θίξουν τις πολιτικές πεποιθήσεις των παλιών ή των δυνητικών μελών τους. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη διαφθορά και τη Μονή Βατοπεδίου

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση και υπό τη σκιά του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, όπου παρουσίασαν τις πολιτικές τους προτάσεις για την οικολογική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. (more…)

Όχι στη Σύγκρουση, Ναι στη Συνεργασία

Η Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης των Βαλκάνιων Πράσινων (more…)