Archive for the ‘ΠΟΔΗΛΑΤΟ’ Category

Το 1/3 του χρόνου του ΙΧ κάνει ο ποδηλάτης στο κέντρο της πόλης!

bicycle-albert-einsteinΜε αφορμή την εβδομάδα κινητικότητας η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης διοργάνωσε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου:«Κόντρες» στο κέντρο της Πόλης – Ποδήλατο vs Αυτοκίνητο vs Mέσα Μαζικής Μετακίνησης

Οι διαγωνιζόμενοι ξεκίνησαν στις 9.10 το πρωί με αφετηρία τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και με στόχο να φτάσουν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ στην Οδό Εγνατίας. Σε μία απόσταση 2,5 χλμ

ο ποδηλάτης έφτασε σε 7′ 19”

ο πεζός που μετακινήθηκε με την αστική συγκοινωνία χρειάστηκε 12′ 46”.

ο χρόνος του ΙΧ (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου για στάθμευση) ήταν 20′ 32”. (more…)

«Κόντρες» στο κέντρο της πόλης

Ποδήλατο vs Aυτοκίνητο vs Mέσα μαζικής μετακίνησης

450BIKE_DANGER30_02Την Τετάρτη 23/9/2009 στις 09.00 το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με αφετηρία τον Σιδηρδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ένας πεζός που θα χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μετακίνησης και ένας ποδηλάτης θα αναμετρηθούν με ένα αυτοκίνητο. (more…)

Δεκαπενταύγουστος στη Θεσσαλονίκη

n116179968406_1229Βόλτα με ποδήλατο στους άδειους δρόμους της πόλης

Οσοι θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη και δεν θα δραπετεύσουν για την γιορτή του δεκαπενταύγουστου, οί ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ προτείνουν μία βόλτα με ποδήλατο μέσα στην πόλη. Θα ζήσουμε μία Θεσσαλονίκη άδεια και χωρίς η ελάχιστα ΙΧ! Ετσι θα απολαύσουμε τα αξιοθέατα και τις λίγες ομορφιές της! ΕΚΚΙΝΗΣΗ 09.30 στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Διοργάνωση:“ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ” ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ (CYCLE RIDES & TOURS, TOWN AND OUT)

Ήσυχες Μέρες Αυγούστου

Polyxromoi PodilatesΚάθε Μέρα από Δευτέρα ως Παρασκευή
στις 19:00 ώρα
συναντιόμαστε στον Λευκό Πύργο
και κάνουμε Ποδηλατοβόλτες
σε Διαφορετικές Γειτονιές της Πόλης μας
από Ξεχωριστές κάθε φορά Διαδρομές.

Πολύχρωμοι Ποδηλάτες / -τισσες

Το ποδήλατο δίνει λύσεις

many bikesΣε όλες τις χώρες της Ευρώπης το ποδήλατο αποτελεί μια δυνατή εναλλακτική λύση έναντι του ιδιωτικού αυτοκινήτου. Είναι ένα μέσο προσβάσιμο από όλους, χαμηλού κόστους, αθόρυβο και οικολογικό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν υγιή τρόπο μετακίνησης. Μέτρα υπέρ του ποδηλάτου αποτελούν τρέχουσα πρακτική στην Ευρώπη ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ακόμη τσακωνόμαστε και συζητάμε για αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι ποδηλατόδρομοι. (more…)

Αρνείται το βουλευτικό αυτοκίνητο ο Μιχ. Τρεμόπουλος

Tremopoulos Greek EMPΓια λόγους κυρίως συμβολισμού, για να δείξει ότι η χώρα μας πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στην προώθηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και του σιδηροδρόμου, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν θα πάρει το αυτοκίνητο που διαθέτει η ελληνική Βουλή για τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές. (more…)

Ερωτηματολόγιο για Ποδηλάτες

Στα σημερινό (20/7/2009) δελτίο τύπου του Δήμου Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται η παρακάτω ανακοίνωση για τους ποδηλατοδρόμους. (more…)

Ευρωκοινοβούλιο: Διακομματική πρωτοβουλία για το ποδήλατο.

share_the_road ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ.

Μόνιμη διακομματική κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας (intergroup) για το ποδήλατο, δημιουργείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η εναρκτήρια συνάντηση των ενδιαφερόμενων ευρωβουλευτών οργανώθηκε με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλάτου (ECF) Μπέρναρτ Ένσινκ και οικοδεσπότες τους ευρωβουλευτές Μίκαελ Κράμερ των Πράσινων και Σαϊντ Ελ Χαντράουι των Σοσιαλιστών.

(more…)

Απαγόρευση ποδηλάτων από τον ΟΣΕ!

bike-train-bicycle-offloading-716411Οι ποδηλάτες Θεσσαλονίκης έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον ΟΣΕ και μας την κοινοποίησαν για να τη δημοσιεύσουμε.

Θέμα: Επιστολή προς ΟΣΕ σχετικά με την απαγόρευση μεταφοράς ποδηλάτων στα υπεραστικά τρένα του Οργανισμού, αλλά και στον Προαστιακό Θεσσαλονίκης

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Απευθύνουμε αυτήν την επιστολή στον ΟΣΕ και στο Υπουργείο Μεταφορών, προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας ως ποδηλατών για μεταφορά μας με τα τρένα του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε και την ιδιαίτερα «αφιλόξενη» πολιτική του οργανισμού απέναντι στους χρήστες ποδηλάτου και ιδιαίτερα στους χρήστες ποδηλάτου της Β. Ελλάδας. (more…)

2η Διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
WORLD NAKED BIKE RIDE

Με την υποστήριξη των «ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
και του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2009
στους ΚΗΠΟΥΣ του ΠΑΣΑ
(πίσω από το νοσοκομείο Αγ. Δημήτριος)

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν.

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας και εκθέτοντας την τρωτότητα που αντιμετωπίζεται από τους ποδηλάτες και τους πεζούς (more…)

Τo ποδήλατο αιχμή για έναν άλλο τουρισμό στη Θράκη!

Με συνεντεύξεις τύπου στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε το διήμερο των Οικολόγων Πράσινων στη Θράκη, που θα κορυφώθηκε χθες, Κυριακή 12 Απριλίου με διεθνή ποδηλατοπορεία στα σύνορα της Ελλάδας με Βουλγαρία και Τουρκία στο βόρειο Έβρο. (more…)