Archive for the ‘ΔΙΑΦΟΡΑ’ Category

Συλλυπητήρια των Οικολόγων Πράσινων

Kotoulas 2Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη λύπη τους για το θάνατο του Σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην Κεφαλονιά. (more…)

Παραιτήσεις υπουργών ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα δάση

athens-fires-pic-getty-image-2-833005894Συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα 26/8 στα γραφεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι στην οποία ζήτησαν την παραίτηση αυτών που είχαν την ευθύνη να προστατέψουν τα δάση και απέτυχαν πλήρως.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν οι Γιάννα Κοντούλη και Νίκος Χρυσόγελος, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωποι Τύπου, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας, (more…)

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού

fotia sti MEL

«Μάχη» με περίπου 50.000 τόνους χαρτιού συνεχίζουν να δίνουν -από χθες το βράδυ- οι πυροσβέστες στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, όπου ξέσπασε φωτιά στο προαύλιο εργοστασίου ανακύκλωσης χαρτιού της βιομηχανίας «ΜΕΛ». (more…)

Είχε τελικά δίκιο ο Αίσωπος για τα κοράκια και την εξυπνάδα τους;

NEPAL CROWΣε μια από τις ωραίες πανάρχαιες ιστορίες του Αισώπου, που τα παιδιά όλου του κόσμου μαθαίνουν, ένα διψασμένο κοράκι ρίχνει πέτρες μέσα σε μια κανάτα, ώστε να ανέβει η στάθμη του νερού μέσα σε αυτήν και έτσι να μπορέσει να το πιεί. Τώρα, οι επιστήμονες, έκπληκτοι, ανακάλυψαν ότι ο Αίσωπος μάλλον δεν είχε βγάλει την ιστορία από το κεφάλι του, γιατί πειράματα έδειξαν ότι πράγματι τα κοράκια έχουν την εξυπνάδα να κάνουν ακριβώς αυτό – μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση κατάφεραν να πιάσουν ένα νόστιμο σκουλήκι που επέπλεε στην επιφάνεια! (more…)

Εμείς Είμαστε το Εμπόρευμα! (Όχι, Δε Θα Εμβολιαστώ!)

boyΑγαπητοί φίλοι,

Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησα αυτή την καμπάνια στο facebook (http://apps.facebook.com/causes/329030?m=6b07e9f9)
έχοντας ανάγκη να εκφράσω ΚΑΠΟΥ την αγανάκτησή μου για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος στο θέμα της περίφημης ‘γρίπης’.
Φαίνεται ότι την αγανάκτησή μου τη μοιράζονται κι άλλοι πολίτες χρήστες του facebook, αφού σε 24 ώρες μέσα στο κατακαλόκαιρο γίναμε ήδη 120!

Δε μπορώ να σταματήσω να αισθάνομαι ότι το εμπόρευμα δεν είναι καν τα 8.000.000 εμβόλια που αγόρασε ο υπουργός μας.
Αισθάνομαι ότι το εμπόρευμα είμαστε εμείς. Δεν αγόρασε τα εμβόλια για μας, πούλησε εμάς, εκατομμύρια έλληνες, στη φαρμακευτική εταιρία! (more…)

Ετήσια ρυθμιστική του κυνηγιού

Ιωάννου ΚυνήγιΗ έκδοση της ετήσιας ρυθμιστικής απόφασης του κυνηγιού από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την περίοδο 2009-2010 επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την κοινοπραξία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας. Η απόφαση αγνοώντας τόσο τις βασικές αρχές διαχείρισης περιβάλλοντος όσο και τις προτάσεις των περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων επιτρέπει σε 230.000 οπλισμένους συμπολίτες μας να ψυχαγωγηθούν πυροβολώντας ότι πετάει και ότι περπατάει. Ο Υπουργός μάλιστα με περίσσευμα θράσους δηλώνει ότι «εναρμονίσαμε μετά από ιδιαίτερη μελέτη και περίσκεψη τις ανάγκες του περιβάλλοντος και των βιοτόπων με τις ανάγκες του κυνηγιού» και αναφέρεται σε «αυστηρές προδιαγραφές και νέους ειδικούς περιορισμούς» που όμως μόνο ο ίδιος βλέπει. Στην πραγματικότητα η νέα Ρυθμιστική υποκύπτει για μια ακόμη φορά στις πιέσεις του κυνηγετικού λόμπυ. (more…)

Μή σκοτώνετε τα ζαρκάδια

Πρόταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας βάζει εσπευσμένα στο στόχαστρο το ζαρκάδι.
Η πρόταση κατατέθηκε στο ΥΠΑΑΤ, στο πλαίσιο της έκδοσης της ρυθμιστικής απόφασης κυνηγίου για την περίοδο 2009-2010 και αφορά στην άρση της απαγόρευσης του κυνηγίου του ζαρκαδιού στη χώρα μας. (more…)

Αποζημίωση πεζών λόγω κατάληψης πεζοδρομίου από τζιπ

gaidaros_me_perikefalaia Το Ειρηνοδικείο Αθηνών εξέδωσε δύο αποφάσεις για την γνωστή υπόθεση του πεζού που υπερπήδησε ένα τζιπ το οποίο είχε σταθμεύσει σε πεζοδρόμιο αποκλείοντας την ελεύθερη διέλευση των περαστικών. (more…)

H Ρουμανία ανακαλύπτει την οικιακή οικολογία

Ή Πύλη του Δούναβη

Η Πύλη του Δούναβη

Η Ρουμανία είναι μια νέα χώρα τηε ΕΕ, χώρα ιστορική, με μεγάλη και παλιά Ελληνική παροικία και παρουσία. Σε πόλεις της, όπως η Βράιλα, η Οράντεα, το Ιάσιο το Ελληνικό στοιχείο είναι ακόμα εμφανές. Παρά την επιδρομή του Ευρωπαϊκού και Αμερικανικού κεφαλαίου, η χώρα προσπαθεί να αμυνθεί και να περισώσει την προσωπικότητα της. Παρακάτω η επιδότηση οικιιακών συστημάτων που θα φέρουν τη χώρα να χρησιμοποιεί το 2020, 24% ΑΠΕ, ένα στόχο που και η χώρα μας οφείλει να καλύψει, χωρίς ικανοποιητικά δείγματα ακόμα.

(more…)

Τουρίστες και περιπλανώμενοι αλήτες

duane_hanson_tourists_2[1]Το να ζεις σε μια μετανεωτερική κοινωνία σημαίνει να ζεις στο κέντρο ενός καλειδοσκοπίου εναλλασσόμενων ρόλων κατι που οδηγεί τις ταυτότητες σε ένα μόνιμο ταξίδι. Στις μέρες μας όλοι είμαστε επί ποδός, αλλάζουμε θέση μετακινούμενοι προς και από τόπους πού δεν αποτελούν κατοικία μας, με ταξίδια, διαδίκτυο, δορυφορική τηλεόραση. Σημερα ζουμε στον κοσμο του τουριστα. (more…)

Μεταλλαγμένα: Νέος Οδηγός Καταναλωτών

coffeeway-action1Η Greenpeace παρουσίασε το νέο Οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα, ο οποίος έχει πλέον περισσότερα κριτήρια αξιολόγησης και πιο λεπτομερές σύστημα βαθμολόγησης.

8 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace, προέκυψε η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των εταιρειών ζωικών προϊόντων. (more…)

Άλλο ένα βήμα για την απαγόρευση των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

gmo_tomato_bΠριν από λίγες μέρες συζητήθηκε στο συμβούλιο υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ, η πρόταση της Αυστρίας για εθνικές απαγορεύσεις των μεταλλαγμένων. Η πρόταση υποστηρίζεται επίσης από άλλες 10 χώρες: Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρο, Λεττονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία και Σλοβενία. Σύμφωνα με την πρόταση τα κράτη μέλη θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν την καλλειέργεια γ.τ. ποικιλιών στην επικράτειά τους, παρά την αδειοδότησή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το επιχείρημα των χωρών που το προτείνουν είναι η απόρριψη των γ.τ.ο από μεγάλες μερίδες του πληθυσμού στις επικράτειές τους. (more…)

Συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, παραχώρησε συνέντευξη στον ανταποκριτή της εφημερίδας Hurriyet στην Ελλάδα. Η Hurriyet δημοσίευσε μέρος της (δείτε: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12006536.asp?gid=200 ) το οποίο αναμεταδίδουν (σε διάφορες εκδοχές) ελληνικά ιστολόγια (blog για όσους δεν καταλαβαίνουν…)

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης όπως δόθηκε στα ελληνικά

Συνέντευξη του Μιχάλη Τρεμόπουλου στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (προς τον ανταποκριτή της στην Αθήνα Yeorgios Kirbakis)

(more…)

Ο ΟΤΕ κλείνει το Athens Indymedia

Ο ΟΤΕ απέστειλε εξώδικο στο Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, με το οποίο ουσιαστικά τού ζητάει να διακόψει εντός πέντε ημερών (!) την πρόσβαση που έχει αποκτήσει το αντιεξουσιαστικό portal Athens Indymedia στο δίκτυο οπτικών ινών του οργανισμού. Σε διαφορετική περίπτωση ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι θα προβεί στην άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματός του – με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο.

Διαβάστε σχετικά και ότι νεώτερο υπάρχει στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1052947

Επιτροπή ΟΗΕ κατά διακρίσεων: Ερωτήσεις για ρατσισμό στην Ελλάδα

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την καταπολέμηση των ρατσιστικών διακρίσεων (CERD) εξετάζει την θεσμική και πραγματική αντιμετώπιση του ρατσισμού στην Ελλάδα, διατυπώνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις. (more…)

Ο χουλιγκανισμός στην πολιτική αντιπαράθεση

Dion Psomiadis 2Σοβαρό επεισόδιο εναντίον του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων και επικεφαλής της παράταξής τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης Μ. Τρεμόπουλου δημιούργησε χθες ο αντινομάρχης Δ. Ψωμιάδης. Από τη θέση του αναπληρωτή του αδελφού του νομάρχη, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, διατύπωσε ανοιχτή απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας του ευρωβουλευτή! (more…)

Απόφαση του 6ου Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων για τον πολιτικό προσανατολισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό

Το 2009 μια σελίδα γύρισε στην ιστορία της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας: οι Οικολόγοι Πράσινοι κατάφεραν (more…)

Αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου – Μεγάλη νίκη των καταναλωτών

Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, η κοινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με θέμα: «Εξέταση της Πρότασης Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών [COM(2008) 614]”. Η Βουλή των Ελλήνων προσκάλεσε το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, κ. Γ. Οικονόμου, το Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Ε. Ζερβέα και εκπροσώπους Ενώσεων Καταναλωτών, για να συζητήσουμε την πρόταση. (more…)

1.943 Κεραυνοί μέσα σε μία ώρα χθες βράδυ στην Θεσσαλονίκη!

3545774354_1f9ea2c76bΧθες το βράδυ στην Θεσσαλονίκη τα είδαμε όλα με τους κεραυνούς που έπεφταν μαζικά μέσα στην πόλη, σύμφωνα με τα στοιχεία του http://www.sv2bzq.gr/live.html μέσα σε μία μόνο ώρα 01.00-02.00 το βράδυ έπεσαν 1.943 κεραυνοί στην Θεσσαλονίκη! αποτέλεσμα η πόλη να σφυροκοπείται κυριολεκτικά όλο το βράδυ από βροντές, οι συναγερμοί να χτυπάνε, και βυθίζεται στο σκοτάδι το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης… σουρεαλιστικές συνθήκες! (more…)

Ποιός φοβάται ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία;

132ceb1

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στοχεύουν σε ένα δημιουργικό, ευχάριστο, αλληλέγγυο και ανθρώπινο σχολείο, ανοιχτό στην κοινωνία και στο μέλλον.

Ένα σχολείο που:

  • προκύπτει από την αλληλεπίδραση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
  • το εκπαιδευτικό του έργο απευθύνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών του ανεξάρτητα από κοινωνική ή εθνική προέλευση, απαλλαγμένο από αδιέξοδα φοβικά σύνδρομα.
  • (more…)

Εκτός περιβαλλοντικών στόχων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!!!

Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2009 – Οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν παρεκτραπεί ανησυχητικά από τους στόχους, δηλώνουν δέκα ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σύμφωνα με κοινή αξιολόγηση της Επιτροπής υπό την ηγεσία του Μανουέλ Μπαρόζο, οι περιβαλλοντικές επιδόσεις της Κομισιόν βρίσκονται «κάτω από τη βάση»!

3 Greenpeace EOE WWF

(more…)

Ώδιναν μύες και …έτεκον Όρος – Μια απάντηση στη λασπολογία προς τους Ο-Π

 

Πώς ένα μικρό κόμμα, οι Ο-Π, κατάφερε να πάρει ένα εκλόγιμο ποσοστό στις Ευρωεκλογές; Πώς, χωρίς επαγγελματισμό, καταφέρνει να στέκεται όρθιο στη λαίλαπα των επιθέσεων; Πώς επιμένει σε «δυσάρεστες» για πολλούς θέσεις, ενώ βλέπει ότι «χάνει»; Πώς σε νομούς με ..μηδενική εκπροσώπηση πήρε χιλιάδες ψήφους; Πώς στέκεται χωρίς «συμπαγή» δομή; Πώς μιλάει για «πολιτική» οικολογία αντί να περιοριστεί στα ανώδυνα «φυσιολατρικά ιδεώδη»; Πώς καταφέρνει να ξεπερνά τις δηλητηριώδεις «φιλικές» πρακτικές; Πώς ξεπεράστηκε το οδυνηρό 1989;

 

(more…)

Οι δημοσκοπήσεις και το γκιουβέτσι

Άρθρο του ιού που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου 6/6/09 για την λασπολογική επίθεση εναντίον των Οικολόγων Πράσινων

Παραμονή ευρωεκλογών, και παρά το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή μάς βομβαρδίζει το πυκνότερο κύμα δημοσκοπήσεων στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, κανείς δεν τολμά να δηλώσει σίγουρος για τα αυριανά αποτελέσματα. (more…)

Η Ελλάδα πρασινίζει πριν από τις ευρωεκλογές

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, όπως
μεταφέρεται μεταφρασμένο στην ιστοσελίδα της Ντόιτσε Βέλλε. «Η Ελλάδα πρασινίζει πριν από τις ευρωεκλογές». Και αλύπητη κριτική ενάντια στον Σουφλιά… Το ψάρεψε ο aigaiopelagitis
(more…)

Το tvxs παρακολουθεί τις εξελίξεις καθ’ όλη την ημέρα των ευρωεκλογών

Οι ευρωεκλογές λεπτό προς λεπτό στο tvxs.

Εκπρόσωποι από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους-Πράσινους μαζί με τον Στέλιο Κούλογλου θα αναλύουν σε ζωντανή μετάδοση από τις 19.00 τα αποτελέσματα της κάλπης, όπως διαμορφώνονται μέχρι την τελική καταμέτρηση. Αναλυτές της VPRC θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της πρόβλεψης ψήφου που διενεργείται αποκλειστικά για το tvxs.

Η ζωή συνεχίζεται και μετά τις εκλογές


Βίαιη κατάληψη του γκρουπ των Οικολόγων Πράσινων στο facebook

hacker3

Απειλείται η ελευθερία έκφρασης, το ελεύθερο Ίντερνετ και η τελικά η Δημοκρατία.

Εχει ξεκαθαρίσει πλέον πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το επί ώρες ‘κατέβασμα’ του γκρουπ μας στο facebook, http://www.facebook.com /group.php?gid=24913935058 τέσσερεις μόλις μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ήταν κακόβουλη επίθεση χάκερς. (more…)

Ταυτότητες και ξενοφοβία- Μια οφειλόμενη θεωρητική απάντηση στο ρατσισμό

 

Του Πέτρου Θεοδωρίδη  (Πολιτικού επιστήμονα, συγγραφέα του βιβλίου ‘’Οι Μεταμορφώσεις της Ταυτότητας: Έθνος Νεωτερικοτητα και Εθνικιστικός Λόγος, Εκδόσεις Αντιγόνη ’’

 

 Παρατήρηση πρώτη:

 Η ξενοφοβία, ο φόβος του άλλου μάλλον, χαρακτηρίζει έτσι  κι αλλιώς τις ταυτότητες. Νομίζω ότι το αίσθημα της οικειότητας συντίθεται με το αίτημα της ταυτότητας, σαν με σταυροβελονιά. Η ταυτότητα  προσφέρει στο άτομο ένα  αίσθημα εμπιστοσύνης  στον κόσμο.

(more…)

Ποιός είσαι εσύ Οικολόγε Πράσινε;

Από το ιστολόγιο http://istologin.blogspot.com/ Ένα πρωτότυπο παιχνιδιάρικο κείμενο.

Ποιος είσαι εσύ μικροσκοπικέ οικολόγε πράσινε που έρχεσαι από το πουθενά να κλέψεις τα κεκτημένα μου; Και δε μ’αρέσει και καθόλου το χρωματάκι σου, μου θυμίζεις τον πράσινο φίλο μου που κάθετε εδώ δίπλα. Αλλά αυτόν τον ξέρω, τόσα χρόνια από το ίδιο τσουκάλι τρώγαμε και τα βρίσκαμε πάντα. (more…)

Συνέντευξη του Μ. Τρεμόπουλου στο TVXS

«Έχουμε αρχίσει και μόνο με την ύπαρξή μας να μετασχηματίζουμε το πολιτικό σκηνικό»
Δείτε τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στις 27-05-2009 από Ελευθερία Αλαβάνου Ομάδα TVXS (Τηλεόραση Χωρίς Σύνορα)

Δείτε άλλα 3 βίντεο από την ίδια συνέντευξη