Archive for the ‘ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ’ Category

Φόρουμ διαλόγου με την αυτοδιοίκηση

aytodioikisi 09-06 Μόνιμο φόρουμ διαλόγου, επικοινωνίας και συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση ξεκίνησαν από την Παρασκευή οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε δίωρη σχετική συνάντηση στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. (more…)

Συνέδριο εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, στη Στουτγκάρδη, όπου συμμετέχει στο συνέδριο των εκλεγμένων Πράσινων στην Αυτοδιοίκηση από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έκανε την εξής παρέμβαση: (more…)

Κοινωνική Οικολογία και Ελευθεριακός Κοινοτισμός

Το περιοδικό Ευτοπία διοργανώνει σχετική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στις 8/11/2008, στο Εργατικό Κέντρο, ώρα: 18.00. (more…)

Όχι όλα τα σκουπίδια του Νομού Θεσσαλονίκης στο ΧΥΤΑ Ασσήρου

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα , Σάββατο, 24 Μάιος 2008

Στις 7 Ιουνίου ετοιμάζονται να μεταφέρουν τα σκουπίδια όλου του νομού Θεσσαλονίκης στο “Χ.Υ.Τ.Α.” της περιοχής μας.

Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή τους την απόφαση, γιατί: (more…)

Μεταφορές μαθητών: Παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών, των γονέων και της δημόσιας Παιδείας από Νομαρχία και Υπουργείο Παιδείας

100408_06_e.jpgΑπό την Παρασκευή 11 Απριλίου παραπάνω από πέντε χιλιάδες μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους ψάχνοντας μέσο μετακίνησης προς τα σχολεία τους. Χωρίς καμιά προειδοποίηση, από την Παρασκευή το μεσημέρι και «επ’ αόριστον», όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι λεωφορειούχοι, θα ταλαιπωρούνται μαθητές και γονείς γιατί οι λεωφορειούχοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων τους.
Σίγουρα τα ερωτήματα που μπορούν να τεθούν είναι πολλά και στρέφονται κυρίως στην πλευρά της Νομαρχίας, η οποία γνώριζε το πρόβλημα με τις πληρωμές και όμως δεν ενημέρωσε κανέναν. Ακόμη και σήμερα αρνούνται να ενημερώσουν υπεύθυνα.

(more…)

Άρχισε το ξήλωμα του Ψωμιάδη!

100408_06_e.jpgΓια αντιδημοκρατική και πραξικοπηματική συμπεριφορά κατήγγειλε τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη ο νομαρχιακός σύμβουλος της Οικολογίας- Αλληλεγγύης Μιχάλης Τρεμόπουλος και αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Είχε προηγηθεί αναλυτική συζήτηση για τη στάση στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΘ και για τις διώξεις υπαλλήλων που διαφώνησαν με μαγείρεμα δημοπρασιών τεχνικών έργων και αποπομπή του πρώην αντινομάρχη κ. Μπίκου από δύο νομαρχιακές επιτροπές. Με τεκμηριωμένα στοιχεία και έγγραφα ο Μ. Τρεμόπουλος απέδειξε ότι στόχος της Διοίκησης Ψωμιάδη είναι να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε υπάλληλο θέλει να κάνει το καθήκον του. (more…)

Aνοιχτή συζήτηση της “Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη”

110108_011.jpg
Ανοιχτή συζήτηση για τα 2 χρόνια της “Πρωτοβουλίας” την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2008, 10.30 π.μ., στο Λιμάνι, Αποθήκη 1 (more…)

Όταν η απρογραμμάτιστη γεωργία μας καταπίνει λίμνες (Κορώνεια), ο Νομάρχης μας εξαφανίζει υδρόμετρα

dsc03348.jpg Ο δαίμων των …υδρομέτρων χτύπησε. 1000 χαμένα, από το 2002 υδρόμετρα, που θα έλεγχαν τα ποτίσματα των αγροτών, με νερό από την μισοξεραμένη Κορώνεια, ήταν “κρυμμένα” σε παρακάμαρες της ΥΕΒ και έτσι καθένας βολευόταν με το ρητό: “πότιζε όσο θες, σα δεν πληρώνεις”. Τόσες …εκλογές πέρασαν από τότε, να ο λόγος της εξαφάνισης. (more…)

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩ ΒΡΑΣΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Δελτίο Τύπου: (more…)

Αρνείται να παραχωρήσει στοιχεία ο κ. Π. Ψωμιάδης

Θα ρωτήσει τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού! (Δηλ. τον …..εαυτό του) (more…)

Δώστε τώρα τα στοιχεία, που ζητάει ο Τρεμόπουλος!

Καταπέλτης για τον Ψωμιάδη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Να παραχωρήσει άμεσα η διοίκηση του Π. Ψωμιάδη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης τα στοιχεία που ζητάει από τον Σεπτέμβριο ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ζητάει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. (more…)

Για μια εποχή μετά την “ανάπτυξη”

Α) Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

«Η ανάπτυξη μοιάζει με ένα νεκρό άστρο,
που βλέπουμε ακόμα το φως του,
ακόμα κι αν έχει σβήσει από καιρό και για πάντα»
Ζιλμπέρ Ριστ

Μετά την περίοδο της αποικιοκρατίας, οι λευκοί φεύγοντας από τα ανεξαρτοποιημένα κράτη του 3ου κόσμου, άφησαν πίσω (;) στους λαούς τους μία ελπίδα. Μία ελπίδα τόσο μεγάλη, όσο και η ελπίδα του σοσιαλισμού για τους εργαζόμενους του δυτικού κόσμου. Ήταν η ελπίδα της Ανάπτυξης, την οποία ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι τοπικές ελίτ με την βοήθεια της εμπειρίας των δυτικών, που έπαψαν πια υποτίθεται να είναι ιμπεριαλιστές. Πέρασαν αρκετά χρόνια και η ανάπτυξη δεν ερχόταν.
(more…)

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας ασκεί έτσι και αλλιώς ασήμαντη εξουσία. Kαι αυτή όμως είναι συγκεντρωμένη στα χέρια λίγων τοπικών πολιτικών, συνεργαζόμενων με τα κόμματα και τους αντίστοιχους επαγγελματίες πολιτικούς του κέντρου. Με τον νόμο «Καποδίστριας», τα κόμματα εξουσίας, εκτός των άλλων στόχων πέτυχαν και την παρά πέρα ενίσχυση των ιεραρχικών δομών στο τοπικό επίπεδο, εις βάρος της άμεσης δημοκρατίας.

Ο “εκσυγχρονισμός” της Τ.Α.δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την αποκέντρωση ούτε με την οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου, πολύ περισσότερο δε με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που έχουν ακόμη απομείνει σε αυτή. Απλώς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στην απορρόφηση κάποιων σχετικών κονδυλίων της ΕΕ και στη δημιουργία κάποιων έργων υποδομής, όπου το “μεγάλο ψάρι τρωει το μικρό”, στην προσέλκυση δημοσίων κονδυλίων για “αναπτυξιακά έργα” κ.λ.π. Γιατί, αντί π.χ. τα τοπικά συμβούλια να είναι οι τοπικοί πυρήνες μιας τοπικής δημοκρατίας από την οποία να εκπορεύονται οι αποφάσεις, δεν είναι παρά ένας θεσμός των νέων υπερδήμων, που επισφραγίζουν τις αποφάσεις του δημ. Συμβουλίου και κατ επέκταση τις αποφάσεις του κεντρικού κράτους, μέσο των τοπικών επαγγελματιών πολιτικών.
(more…)