Archive for the ‘ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ’ Category

Διημερίδα «Φύση 2000» οι περιοχές του Κάτω Ολύμπου, Αν. Κισάβου, Τεμπών και το Δέλτα του Πηνειού

Παρουσίαση του προγράμματος ΕΠΠΕΡ: «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση» και αποτίμηση από την υλοποίησή του 26 και 27 Ιουνίου 2009, Κέντρο Ενημέρωσης «Δρυας», στον πρώην Σιδ. Σταθμό Τεμπών. (more…)

Γιορτές της Γης, 9-12 Ιουλίου 2009

Μια απόπειρα αντίστασης στην ισοπέδωση του πολιτισμού και της διασκέδασης

poster099 χρόνια συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές της Γης που συγκαταλέγονται πλέον ανάμεσα στους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της Ελλάδας και μάλιστα ως η «άλλη πρόταση» του καλοκαιριού. Αποτελώντας μια πολυπολιτισμική γιορτή και προτείνοντας ένα «εναλλακτικό» συναυλιακό πρόγραμμα, ανέδειξαν την ύπαρξη του διαφορετικού και απέδειξαν ότι η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι. Παράλληλα περιλαμβάνοντας ένα πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων καθιερώθηκαν ως μια απόπειρα παρέμβασης για την προώθηση μιας άλλης αντίληψης στη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και επιπλέον ως πρόταση εναλλακτικών διακοπών, ως πρόταση πολιτιστική, ως πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου, ακόμα και ως πρόταση εναλλακτικής διατροφής. (more…)

Γιορτάζουμε μαζί με τους Οικολόγους Πράσινους

ΣΥΝΑΥΛΙΑ- ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

na_min_xexasw_001


Με μία μεγάλη εκδήλωση στην Πλατεία Ναυαρίνου, που θα ξεκινήσει στις 8 και θα κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα, οι Οικολόγοι Πράσινοι υποδέχονται την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Για μας θα είναι μία ευκαιρία να δείξουμε και πάλι ότι είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι ο πλανήτης μας μπορεί να έχει καλύτερο μέλλον, αλλά και για να γιορτάσουμε με όλους τους φίλους που αυτή η προεκλογική εκστρατεία μας έφερε κοντά, όλους αυτούς που πιστέψανε ότι η Ελλάδα μπορεί να στείλει πράσινο ευρωβουλευτή.


Μαζί μας θα τραγουδήσουν:

  • Soul Fire
  • Super Stereo
  • SemeLLi – whAtever
  • On the Road
  • Ahora Asi

Θα είμαστε όλοι εκεί!

2ης ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Η μέρα της 2ης ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΥΜΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ έφτασε.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 17.00 λοιπόν συγκεντρωνόμαστε στο παρκινγκ του ξενοδοχείου ΒΕΡΓΙΝΑ, Μοναστηρίου 19, μετά την Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο αριστερό μας χέρι.

wnbr_2009_web17.00 Συγκέντρωση και προετοιμασία

20.00 θα ξεκινήσει η ποδηλατοδρομία στο κέντρο της πόλης.

ΜΑΖΙ ΜΑΣ: “ΠΑΙΔΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ” http://www.kidsinaction.gr, “ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” http://thesskinisis.wordpress.com, “ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ” (anapiriasimera@gmail.com) με τυφλούς ποδηλάτες σε διπλά ποδήλατα και η “ΑΛΛΗ ΟΨΗ” (http://www.alli-opsi.gr) με αναπηρικά καρότσια. Συμμετέχουν επίσης ομάδες με πατίνια, rollers, skate-boards που θα δώσουν μια άλλη εικόνα για την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη.

Στο ξενοδοχείο θα υπάρχει η δυνατότητα να αφήσουμε πράγματα, τσάντες κτλπ με ασφάλεια. Εκεί θα διακοσμήσουμε τα ποδήλατα και τα σώματα μας, θα κάνουμε body-painting και θα γνωριστούμε ώστε ενωμένοι να πραγματοποιήσουμε αυτή την πρωτότυπη διαμαρτυρία μας.

(more…)

«Οι μύθοι του ’21»

Εκδήλωση στις 24.3.09, Αθήνα (more…)

Ασωπός: κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου

Σειρά οργανώσεων καταγγέλλουν το έγκλημα.
(more…)

Μετά το σινεμά πάμε για ποτό με τη Διεθνή Αμνηστία

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας προσκαλεί όλους τους φίλους και φίλες του κινηματογράφου (και όχι μόνο!) στο πάρτυ που διοργανώνει την Παρασκευή, 20 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Café Bazaar (Παπαμάρκου 34, Πλατεία Άθωνος, Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΠάρκαΡε μαζί μας: Τα πάρκα της πόλης μας ανήκουν

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας της στα πάρκα και τις πλατείες της Θεσσαλονίκης, συνεχίζει δυναμικά ξεκινώντας μια νέα καμπάνια με τίτλο «ΠάρκαΡε μαζί μας».
Από την Κυριακή 8 Μαρτίου και κάθε Κυριακή μέχρι το καλοκαίρι τα πάρκα αρχίζουν να μεταμορφώνονται, να αναπνέουν και να γεμίζουν με τη ζωή μας.
Τόπος συνάντησης και δράσης οι Κήποι του Πασά, το πάρκο της Άνω Πόλης (more…)

Πράσινη Λύση στην κρίση

Πραγματοποιήθηκε χθές Κυριακή 22/2 η ημερίδα της Θεματικής Ομάδας Οικονομίας των Οικολόγων Πράσινων με θέμα: “Από την οικονομική κρίση και την κρίση του μοντέλου ανάπτυξης στην Πράσινη Οικονομία και το Green New Deal” με την παρουσία αρκετών φίλων.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις, τις οποίες θα αξιοποιήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη διαμόρφωση ενός αξιόπιστου προγράμματος ενόψει των ευρωεκλογών οι πανεπιστημιακοί Γ. Καλλής, καθηγητής (more…)

Παρακολουθείστε από τον υπολογιστη σας “ζωντανά”, τις εργασίες στην ημερίδα στην Αθήνα

Όσοι/όσες έχετε σύνδεση ADSL μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εργασίες στην ημερίδα που οργάνωσε η Θεματική Ομάδα Οικονομίας «Από την οικονομική κρίση και την κρίση του μοντέλου ανάπτυξης, στην Πράσινη Οικονομία και το Green New Deal – Πράσινη λύση στην κρίση» που γίνεται αυτή τη στιγμή και ως τις 21.30 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ (πλατεία Μεταξουργείου) μέσω των EcogreensTV και ΤΒΧΣ (Τηλεόραση χωρίς Σύνορα)

«ΕΚΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΠΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν ένα «Πλαίσιο διαλόγου με προτάσεις για διέξοδο από την οικονομική κρίση: Πράσινη στροφή στην οικονομία, ριζική απάντηση στην κρίση», υποστηρίζοντας ότι «ουσιαστική διέξοδος υπάρχει μόνο αν απαντήσουμε στην οικονομική κρίση με πολιτικές που απαντούν παράλληλα και στην κρίση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα στην απειλή για το κλίμα». Ο βασικός άξονας των προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων είναι επενδύσεις μεγάλης έκτασης, κίνητρα και αντικίνητρα που θα δημιουργήσουν 50.000-100.000 πράσινες θέσεις εργασίας (more…)

Γήπεδα Γκολφ και Υδατικοί Πόροι

Ημερίδα Οικολογικών Οργανώσεων στις 15 Μαρτίου στον Αλμυρό
(more…)

Ο Πράσινος Γιαν Μουλιέ-Μπουτάν μιλά για την οικονομική κρίση

Σε σεμινάριο στις 14 Φεβρουαρίου, 6.00 μμ στη Θεσσαλονίκη (ΕΔΟΘ)
(more…)

«Φτιάχνουμε τους καιρούς μας, αλλάζουμε τις πολιτικές»

Με πολλά πολιτικά μηνύματα και ελπιδοφόρες προοπτικές ξεκινούν την καμπάνια τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Υποψήφιος στην ευρωλίστα τους και ο Νότης Μαυρουδής

(more…)

Πολιτική πίτα!

Κοπή πίτας και πολιτική εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης την Κυριακή 8.2.09 με συμμετοχή της Μαρίας Βασιλάκου.

Η κοπή της πίτας των Οικολόγων Πράσινων Θεσσαλονίκης θα γίνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009, στις 12.00 στο σινέ Ολύμπιον (αίθουσα «Π. Ζάννας»).
(more…)

ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ: Αρκεί η υπεράσπιση των επιδομάτων;

Ημερίδα των Οικολόγων Πράσινων στις 28 Ιανουαρίου 2009, στην Ένωση Ελλήνων Χημικών (more…)

Καλή μας Χρονιά!!

Σε πείσμα των προλήψεων κόψαμε χθες την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης με την παρουσία μελών και φίλων, παλιών και νέων και φυσικά των δύο εκλεγμένων Νομαρχιακών Συμβούλων Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό Οικολογία Αλληλεγγύη του Μιχάλη Τρεμόπουλου και της Δήμητρας Γωγάκου.

(more…)

Έκθεση ζωγραφικής και οικολογικό παραμύθι

Εκδήλωση στις 17.12.08 από την Οικολογική Κίνηση (more…)

Οικοτουρισμός, μία καινοτόμα μορφή ανάπτυξης

Εκδήλωση στις 24.9 στη Γέφυρα (more…)

Εβδομάδα κινητικότητας

Κινήσεις Πολιτών συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις (more…)

Τουρισμός και Οικολογία -Ημερίδα

Ημερίδα με τίτλο «Τουρισμός & Οικολογία» διοργανώνουν στα Χανιά οι Οικολόγοι Πράσινοι στις 4 Οκτωβρίου. (more…)

Salonicopoly, στην Πλατεία Ναυαρίνου

Eκδήλωση την Τετάρτη 2 Ιουλίου στην Πλατεία Ναυαρίνου, Θεσσαλονίκη, με GAME PERFORMANCE της Salonicopoly

(more…)

1η γυμνή ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα

27 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη, η 1η διεθνής γυμνή ποδηλατοδρομία στην Ελλάδα, για ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη, στα αυτοκίνητα και στην ρύπανση που δημιουργούν.

(more…)

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ

Εκδήλωση την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008, στις 7:30, στο μεγάλο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 32.
με ομιλήτρια τη διακεκριμένη μαία CLARE LOPRINZI.
(more…)

“Δίνοντας ζωή στο μέλλον”

Η εκστρατεία για τις επιλογές τοκετού πραγματοποιεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Δίνοντας ζωή στο μέλλον. Τοκετός: προκλήσεις και επιλογές» την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 7 μμ στο City College [Stein Building Auditorium, 1ος όροφος, Κτίριο Στέιν, οδός Καλαποθάκη, στρίβοντας από την Πλατεία Ελευθερίας. (more…)

Ολονύχτια Διαμαρτυρία έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ!

Ολονύχτια Πολιτιστική Διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ το Σάββατο 28 Ιουνίου
(more…)

Συνεργασία για Πράσινα Βαλκάνια

Ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη

Αποφασισμένοι να βάλουν την οικολογική σφραγίδα στις βαλκανικές εξελίξεις δήλωσαν οι Πράσινοι των Βαλκανίων στην τριήμερη συνδιάσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη. Και δεσμεύτηκαν σε μια στενότερη συνεργασία ενάντια στα πυρηνικά εργοστάσια, στην κλιματική αλλαγή, στα μεταλλαγμένα, στη ρύπανση των ποταμών, την υποβάθμιση των λιμνών και των προστατευόμενων περιοχών, την καταστροφή των δασών κ.α.

(more…)

Πράσινη Βαλκανική συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη 6,7,8 Ιουνίου

Δημόσια συζήτηση την Παρασκευή 6.6 για τα πυρηνικά και τους αγωγούς ενέργειας

Συνδιάσκεψη των Πράσινων των Βαλκανίων διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη οι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε συνεργασία με τους Έλληνες Οικολόγους Πράσινους, από τις 6.6.08 έως τις 8.6.08, στα πλαίσια του Green East-West Dialogue.

050608_011.jpg

Στόχος της συνδιάσκεψης είναι η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από τη δράση των οικολογικών κινημάτων στη νοτιοανατολική Ευρώπη και η ανάπτυξη της βαλκανικής συνεργασίας πάνω στο κρίσιμο θέμα της κλιματικής αλλαγής, την πυρηνική ενέργεια, το ζήτημα των διακρατικών νερών, το πρόβλημα της προστασίας των δασών κ.α. καθώς και η πολιτική συνεργασία μεταξύ των Πράσινων κομμάτων της περιοχής, μακριά από εντάσεις και εθνικισμούς.

(more…)

«Κυκλοφορία για όλους, ποδηλάτες, πεζούς, άτομα με κινητικές δυσκολίες»

Αυτό τονίστηκε και πάλι, 25 χρόνια μετά την 1η ποδηλατοπορεία στην Ελλάδα

p1011592.jpg
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα 1.6.08, πολύχρωμη ποδηλατοπορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 25 χρόνια από την πρώτη ποδηλατοπορεία στην Ελλάδα.
Με αφετηρία το Λευκό Πύργο, στις 11.00 π.μ. ποδηλάτες όλων των ηλικιών, με πολύχρωμα μπαλόνια και χτυπώντας τα κουδούνια τους, μέσω των οδών Ν. Γερμανού, Τσιμισκή, Σαλαμίνας και Λ. Νίκης μετέφεραν το μήνυμα της διεκδίκησης των δρόμων από τα ΙΧ αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας, γίνονταν στάσεις σε διάφορα κομβικά σημεία και οι ποδηλάτες αποτύπωναν στο δρόμο το σήμα του ποδηλάτου, σε μια συμβολική κίνηση για τη διεκδίκηση ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη.

(more…)

«Πάρτε την πόλη στα πόδια σας»

280508_012.jpg

Κυριακή 1 Ιουνίου: Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, ώρα 11:00
25 χρόνια από την 1η ποδηλατοπορεία στην Ελλάδα

Διαδηλώσεις με ποδήλατα, με αιτήματα για διευκόλυνση της κίνησής τους και για πόλεις χωρίς αυτοκίνητα (ή έστω το κέντρο τους) υλοποιούνται εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αρκετοί πολίτες άρχισαν να κυκλοφορούν και πάλι με το ποδήλατό τους σε μια προσπάθεια να ανακαταλάβουν το χώρο της πόλης από τα αυτοκίνητα. Σταδιακά οι διαδηλώσεις με ποδήλατα γίνονται μαζικές και οι οργανώσεις πολιτών και ποδηλατών επιβάλλουν στις αρχές τουλάχιστον κάποιες από τις θέσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, όπου οι ποδηλάτες γίνονται πια ένα υπολογίσιμο κίνημα.

(more…)