Archive for the ‘ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ’ Category

Αυθαίρετο κτίσμα στον Όλυμπο (σε υψόμετρο 2450 μ.)

Xristaki_me_kalyvaΠολλοί φορείς και πολίτες έχουν διακηρύξει δημόσια ότι ο Όλυμπος, ο ανεκτίμητος αυτός πλούτος φυσικής και ιστορικής κληρονομιάς, δεν προστατεύεται πραγματικά! (more…)

Συμμετοχή των Οικολόγων Πράσινων στη συγκέντρωση κατά της εκτροπής

TrikalaΑντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση τοπικών συλλόγων, κατοίκων και πολιτών από διάφορα σημεία της χώρας κατά της εκτροπής του ποταμού Αχελώου. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας, η αντιπροσωπεία είχε! συζητήσεις με στελέχη της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην κατεύθυνση των παρεμβάσεων που είχε κάνει και ο Μ. Παπαγιαννάκης.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Μ. Τρεμόπουλος δήλωσε τα εξής: «Στο στόχαστρό μας βρίσκεται το αδιέξοδο αναπτυξιακό μοντέλο που ακολούθησε η χώρα με ευθύνη των παραδοσιακών κομμάτων. Το οικολογικό και περιβαλλοντικό κίνημα της χώρας μας που πάνω από μια εικοσαετία αγωνίζεται ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που ξαναθέτει το ζήτημα και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο». (more…)

Στα Τρίκαλα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

DSCF8294aΆτυπη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (7/8/09) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Ο κ. Τρεμόπουλος συμμετέχει στην κατασκήνωση εναλλακτικής διαβίωσης του «Ιασώ», στον Κλεινό Καλαμπάκας και επισκέφθηκε για λίγες ώρες την πόλη των Τρικάλων, όπου είχε επαφές με τοπικά στελέχη και φίλους. (more…)

Τέλος στις γεωτρήσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών

kakavos8
ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ
Στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση του τεράστιου μεταλλείου των Σκουριών, η τοπική κοινωνία της Β. Χαλκιδικής κέρδισε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η απόπειρα της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ να κάνει γεωτεχνική έρευνα στις Σκουριές για τη θεμελίωση του εργοστασίου χρυσού-χαλκού απέτυχε, χάρη στην κινητοποίηση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου της Μ. Παναγίας. (more…)

Ευρωκονοβούλιο: Αντιπρόεδρος της επιτροπής για την περιφερειακή ανάπτυξη, εκλέχθηκε ο Μιχ. Τρεμόπουλος

1st session Strassburg

Την πρώτη τους «μεγάλη στιγμή» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν χθες στο Στρασβούργο οι Οικολόγοι Πράσινοι, καθώς ο Μιχάλης Τρεμόπουλος αναδείχθηκε ομόφωνα – μετά από πρόταση της Ομάδας των Πράσινων – αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, στην οποία συμμετέχει ως ευρωβουλευτής.

Η ανάδειξη του Μιχ. Τρεμόπουλου στην αντιπροεδρία της Επιτροπής έχει ιδιαίτερη σημασία για το ελληνικό πράσινο κίνημα. Στην Ευρώπη των 15, οι περισσότερες από τις 10 φτωχότερες περιφέρειες είναι ελληνικές, ενώ και στη σημερινή ΕΕ των 27, οι φτωχότερες περιφέρειες εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν όλες στον ευρύτερο χώρο της ΝΑ Ευρώπης. (more…)

Διημερίδα «Φύση 2000» οι περιοχές του Κάτω Ολύμπου, Αν. Κισάβου, Τεμπών και το Δέλτα του Πηνειού

Παρουσίαση του προγράμματος ΕΠΠΕΡ: «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση» και αποτίμηση από την υλοποίησή του 26 και 27 Ιουνίου 2009, Κέντρο Ενημέρωσης «Δρυας», στον πρώην Σιδ. Σταθμό Τεμπών. (more…)

Πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Ασωπό, την Κορώνεια και τον Κορινθιακό

asopos-affisaΜια πολύ σημαντική πρωτοβουλία οργανώνεται στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλες την Τετάρτη 15/4 για τον Ασωπό, την Κορώνεια και τον Κορινθιακό από την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τους Οικολόγους Πράσινους και το Ινστιτούτο για την Τοπική Αειφόρο Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό (ΙΤΑΠ-Βοιωτία). (more…)

Τo ποδήλατο αιχμή για έναν άλλο τουρισμό στη Θράκη!

Με συνεντεύξεις τύπου στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη πραγματοποιήθηκε το διήμερο των Οικολόγων Πράσινων στη Θράκη, που θα κορυφώθηκε χθες, Κυριακή 12 Απριλίου με διεθνή ποδηλατοπορεία στα σύνορα της Ελλάδας με Βουλγαρία και Τουρκία στο βόρειο Έβρο. (more…)

Εκτροπή του Αχελώου: περιβαλλοντικό και κοινωνικό έγκλημα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ

Κοινή ανακοίνωση 6 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (WWF Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Greenpeace και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS)

Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μεγάλης δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, η Κυβέρνηση αποφάσισε να πετάξει τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για ένα άχρηστο και περιβαλλοντικά καταστροφικό έργο: την εκτροπή του Αχελώου. (more…)

Συμπαράσταση στους κατοίκους του Στανού Χαλκιδικής

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράστασή της στους κατοίκους του Στανού Χαλκιδικής του Δήμου Αρναίας στο δίκαιο αγώνα τους προκειμένου να απομακρυνθεί οριστικά το χυτήριο από την περιοχή τους. (more…)

Συγκέντρωση στην Καλοσκοπή (Φωκίδας) ενάντια στην τρομοκρατία

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην τρομοκρατία των κερδοσκόπων, που καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της Γκιώνας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί της Κυριακής 5 Απριλίου στην πλατεία της Καλοσκοπής Γραβιάς (Φωκίδα) εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοικοι των χωριών της Γκιώνας και της ευρύτερης περιοχής. (more…)

Έντονη δραστηριότητα της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης

Λίγο καθυστερημένο αλλά ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες των οικολογικών κινήσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια. Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2009 η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης έδωσε το παρόν στις παρακάτω εκδηλώσεις: (more…)

Κοσμοσυρροή στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των «Οικολόγων-Πρασίνων» στα Γιάννενα!

Με μαζική συμμετοχή μελών, φίλων, αλλά και πολιτών των Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα τα εγκαίνια των Γραφείων των «Οικολόγων-Πρασίνων», που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στην οδό Τσιριγώτη. (more…)

Λειτουργική κατάληψη των διοδίων Σχηματαρίου

Πολίτες κατέλαβαν τα διόδια και άφηναν τα οχήματα να περνάνε τζάμπα, ενημερώνοντας τους επιβάτες για το έγκλημα του Ασωπού και του Ευβοϊκού.
(more…)

Γήπεδα Γκολφ και Υδατικοί Πόροι

Ημερίδα Οικολογικών Οργανώσεων στις 15 Μαρτίου στον Αλμυρό
(more…)

Να προστατευτεί η Βεργίνα και το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα το Κ.Α.Σ. κάνει αυτοψία και γνωμοδοτεί για το ΧΥΤΥ Ημαθίας. Τοποθέτηση των Οικολόγων Πράσινων (more…)

Αυθαιρεσία στο Σέλι

Καταγγελία κατοίκων (more…)

Έκκληση για τα έργα της «Π.Ο.Τ.Α. Μεσσηνίας»

Έκκληση πολιτών κατά του «φαραωνικού σχεδίου» (more…)

Το σκάνδαλο των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους

Τρέμουν οι κάτοικοι της Στρατονίκης Χαλκιδικής τα έγκοιλα (κενά) που διαπιστώθηκαν κάτω από το χωριό τους σε συνδυασμό με τα φουρνέλα! Επιστολή με υπογραφές στον Υφυπουργό Ανάπτυξης. (more…)

Η Λευκίμμη σε κατάσταση πολέμου

Από το νοσοκομείο… στο τριμελές (more…)

Δράσεις στην Πελοπόννησο

Σημαντικές ενέργειες Κινήσεων πολιτών της Πελοποννήσου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στη Πύλο για το θέμα των έργων τουριστικής “ανάπτυξης” ΠΟΤΑ. (more…)

Επίθεση κατά της Δημοκρατίας

Η βόμβα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στο εμπρηστικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την όξυνση των τοπικιστικών αντιπαραθέσεων γύρω από το θέμα της δημιουργίας Εφετείου στο Ηράκλειο..
(more…)

Παγκόσμια Ημέρα κατά της ερημοποίησης

Τη στιγμή επίσης που σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει επικρατήσει η στάγδην άρδευση στη γεωργία, εμείς ακόμη ποτίζουμε με “κανόνια”.
(more…)

Για τον ηλιοθερμικό σταθμό στο Ακρωτήρι Χανίων

EG-Logo

Με αφορμή τα σχέδια για τη δημιουργία ηλιοθερμικού σταθμού 50 MW σε έκταση 2.000 στρεμμάτων της Μονής Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων, οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων επισημαίνουν:
(more…)

Κρυφές συμφωνίες για νερό και γκολφ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΣΕΝΤΡΑ” 31-03-08

Δύο Υπουργοί και απανωτές επισκέψεις μαζί με πονηρή σιωπή από την αντιπολίτευση και ενεργή συμμετοχή της Νομαρχίας και της Περιφέρειας ετοιμάζονται να στεγνώσουν τη Λοκρίδα, να την μετατρέψουν σε σεληνιακό τοπίο για να εγκαταστήσουν γήπεδα γκολφ που θέλουν νερό όσο μία πόλη σαν την Λαμία. Πρώτα ο κ. Δούκας που ενδιαφέρεται άμεσα και στη συνέχεια ο κ. Κιλτίδης προσπαθούν να παρακάμψουν διαδικασίες κλείνοντας πονηρά το μάτι στους κατοίκους. (more…)

Οικοπεδοποίηση «ΜΙΣΟ… ΜΙΣΟ» για 29 πρώην στρατόπεδα

Με πρόσχημα τη διαμόρφωση χώρων πρασίνου κατά 50% το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραχωρεί σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς στρατιωτικών αλλά και σε ιδιώτες το φιλέτο 29 παλιών στρατοπέδων στο Νομό Πέλλας για ανέγερση στρατιωτικών κατοικιών. (more…)

Ναυάγιο Sea Diamonod: Έκκληση «Πρωτοβουλίας Πολιτών Σαντορίνης»

sea_20diamond_ap_ship1_070406_small.jpg“Πριν από λίγες μέρες έγινε μια συνάντηση στο Δημαρχείο της Σαντορίνης, με τους φορείς του νησιού και με τους αντιπροσώπους της εταιρείας “Louis”, που έφεραν μαζί τους και κάποιους τεχνικούς.

Σε αυτή την συνάντηση ακουστήκαν υπέροχα πράγματα. Παραδειγματικά αναφέρουμε: ότι σχεδόν το περισσότερο πετρέλαιο έχει βγει, ότι οι χλωρίνες και τα υπόλοιπα καθαριστικά του πλοίου ήταν σε ελάχιστες ποσότητες, ότι το καράβι ήταν σχεδόν ηλεκτροκίνητο, δηλαδή μπαταρίες είχε πολύ λίγες, ότι ηλεκτρόλυση δεν πρόκειται να γίνει!!!, ότι αν το ανασύρουν εκτός του ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο , θα γεμίσει η καλντέρα με σκουπίδια (more…)

Οι εγκαταστάσεις της SHELL επεκτείνονται

ΜΕ… ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

“ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ” 29-01-08

Έχουμε πολλές φορές ασχοληθεί με τον Αμβρακικό, δίνοντας έμφαση στο κεφάλαιο προστασία.
Ακούγαμε συχνά για ανάπτυξη του θαυμάσιου αυτού υγροβιότοπου και ο αντίλογος μας ήταν, προέχει η προστασία. Γιατί ανάπτυξη χωρίς προστασία δεν γίνεται και πάντως ότι άναπτυξη θα έπρεπε να γίνει με αυστηρές προδιαγραφές. (more…)

Όχι στην καταπάτηση του καμένου δάσους της Ηλείας

«Δεν πρόλαβε να σβήσει η φωτιά και καταπατητές έτρεξαν να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε στην δημόσια αυτή δασική έκταση», όπως αναφέρουν στην επιστολή τους οι κάτοικοι του χωριού Γούμερου Ηλείας.

(more…)

Η ρύπανση των νερών του Σπερχειού

Μας καλούν να κλείσουμε τα μάτια. Εμείς λέμε ΟΧΙ!

Τα περιβαλλοντικά θέματα στο Νομό Φθιώτιδας είναι διαρκώς στην επικαιρότητα. Για την αντιμετώπισή τους, επιπολαιότητα είναι το λιγότερο που θα μπορούσε κανείς να αποδώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπεύθυνους φορείς του Νομού και της Περιφέρειας. Η κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ περί άλλων τυρβάζει. Το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στα “μεγάλα έργα υποδομής” αδιαφορώντας για τα πολλά μικρά “εγκλήματα” κατά του περιβάλλοντος, που έρχονται ως παρενέργειες των δικών τους επιλογών. Κατά τα άλλα, χορτάσαμε μεγάλα λόγια για το περιβάλλον…

(more…)