Archive for the ‘ΤΣΙΡΚΟ’ Category

“Μπορώ” να βασανίζω τα ζώα

Προπαγάνδα υπερ των τσίρκο με ζώα στην εκπομπή της ‘Αννας Δρούζα.
Μάθετε για τον αθέατο κόσμο βίας και απαξίωσης των ζώων πίσω από τη χαμογελαστή εικόνα των τσίρκο με ζώα.
(more…)

Κανένα τσίρκο με ζώα στην Κοζάνη!

Έχουν περάσει περί τα δύο χρόνια από τότε που η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης κατέθεσε σχετικό αίτημα για συζήτηση επί του θέματος στον δήμο Κοζάνης. Ακόμα περιμένουμε… Εντωμεταξύ τσίρκο από όλη την Ευρώπη συνεχίζουν ανενόχλητα να δίνουν κατά καιρούς «παραστάσεις» εξαθλίωσης και ταπείνωσης των ζώων, στην περιοχή μας. (more…)

Διαμαρτυρία για τσίρκο στα Γιαννιτσά

130408_06.jpgΤο τσίρκο, με ζώα, δεν είναι: φώτα, μουσικές, ακροβατικά, ζογκλέρ, εξωτικά ζώα, κλόουν, χαρά και διασκέδαση.

Το τσίρκο σημαίνει: Βία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα ξύλο και τρόμος για τα ζώα που είχαν την ατυχία να αιχμαλωτιστούν από λαθροθήρες ή να γεννηθούν στην αιχμαλωσία.

Aπό 17 έως τις 21 Απριλίου τo τσίρκο massimo θα εγκατασταθεί στα Γιαννιτσά.

(more…)

Iταλικό τσίρκο στήθηκε στα πέριξ της Κομοτηνής

Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, γύρω από την σκηνή με τα λάμα, τις καμήλες με διπλές καμπούρες, τις ζέβρες, τα άλογα, τις τίγρεις, τους ελέφαντες, τον τεράστιο ρινόκερο, τις αντιλόπες τους αλιγάτορες, τα φίδια κλπ.
(more…)

Νέες απαγορεύσεις σε τσίρκο με ζώα

Απαγόρευση της εγκατάστασης των τσίρκο με ζώα στην Πρέβεζα, με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου στις 12-5-06
Εφημερίδα “Τοπική Φωνή” Πρέβεζας

Απαγόρευση για τσίρκο στην Ξάνθη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης αποφάσισε όπως στο εξής να μη χορηγεί άδεια λειτουργίας σε τσίρκο σε οποιοδήποτε χώρο εντός της πόλης.
Πέμπτη, 2.6.2005

Καταδικάστηκε υπεύθυνος Τσίρκο για τραμπουκισμό εναντίον μας

Οικολογικές και Φιλοζωικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Φιλίππου 51, 54631, Τηλ. 2310 222503

Σε φυλάκιση 9 μηνών καταδικάστηκε σήμερα ο υπεύθυνος λειτουργίας του Τσίρκο ΜONTE CARLO Χρήστος Λεπατατζής για παράνομη, βίαιη και προκλητική συμπεριφορά εναντίον των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Οικολογικών και Φιλοζωικών Οργανώσεων, που διαμαρτύρονταν έξω από το τσίρκο στην περιοχή της Ν. Ευκαρπίας.
(more…)

Τσίρκο χωρίς ζώα

Ενημερωτική προκύρηξη της Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών και Οικολογικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης για την Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Έλληνα πολίτη,

Πιστεύεις ότι τσίρκο σημαίνει: Φώτα, μουσικές, ακροβατικά, ζογκλέρ, εξωτικά ζώα, κλόουν, χαρά και διασκέδαση.

Αυτή είναι η βιτρίνα, η μία πλευρά.

Γνωρίζεις όμως ότι η άλλη πλευρά, η αθέατη και πάντα σκοτεινή, το άβατο παρασκήνιο, που ονομαζεται «εκπαίδευση άγριων ζώων» σημαίνει: Βία, αιχμαλωσία, εγκλεισμός, βασανιστήρια, δίψα, πείνα ξύλο και τρόμος για τα ζώα που είχαν την ατυχία να αιχμαλωτιστούν από λαθροθήρες ή να γεννηθούν στην αιχμαλωσία;
(more…)

Δεν υπάρχει καλό και κακό τσίρκο με ζώα

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Φιλοζωικών και Οικολογικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Επιχειρούμε σήμερα μια πιο αναλυτική ενημέρωση για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα τσίρκο με ζώα, δηλαδή για την άλλη, την αθέατη και σκοτεινή πλευρά, που κρύβεται πολύ προσεκτικά πίσω από τη φωτισμένη βιτρίνα που μας παρουσιάζεται. Η παρέμβαση μας αυτή, μέσα στα πλαίσια της δύσκολης, πολύπλευρης και επίπονης εκστρατείας που ξεκινήσαμε, πιστεύουμε πως θα βρει τους κατάλληλους αποδέκτες και θα είναι αποτελεσματική για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις χορήγησης άδειας για εγκατάσταση τσίρκο στο μέλλον.
(more…)

Η ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

Συντονιστική Επιτροπή Φιλοζωικών και Οικολογικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Η ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ

Σε μια εποχή, όπου τα προβλήματα του περιβάλλοντος οξύνονται ολοένα και το επίσημο κράτος περιορίζεται σε ευχολόγια και στην υπογραφή Διεθνών Συνθηκών αλλά χωρίς την ουσιαστική εφαρμογή τους (νομοθετικές ρυθμίσεις, καθιέρωση μηχανισμού ελέγχου), αισθανθήκαμε την ανάγκη να αναλάβουμε πρωτοβουλία για ένα από τα πολλά θέματα, που κατά την γνώμη μας προσβάλλουν βάναυσα τον πολιτισμό μας και ιδιαίτερα την ανθρώπινη υπόστασή μας.
(more…)