Archive for the ‘ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ’ Category

Ανακύκλωση Βιλίου 2η ευκαιρία!

book2chance.gr

Η ομάδα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ξεκίνησε από την αγάπη για το βιβλίο, που βλέποντας το πεταμένο στους δρόμους ή ξεχασμένο στις αποθήκες, θέλήσε να του δώσει ακόμη ένα κύκλο ζωής.

Παράλληλα, καθώς την ενδιέφερε γενικότερα η ανακύκλωση, άρχισε από την ανακύκλωση χαρτιού με σκοπό να επεκταθεί και σε άλλα υλικά.

(more…)

Γιατί απέκρυψε η κυβέρνηση το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει όλες οι χωματερές;

_1708C~1

Στις 16 Ιουλίου έληξε, όπως ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «η προθεσμία για συμμόρφωση προς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των χώρων υγειονομικής ταφής των αποβλήτων στην ΕΕ που δεν ανταποκρίνονται στις ισχύουσες διατάξεις. Τα κράτη μέλη είχαν οχτώ χρόνια για να εξασφαλίσουν ότι ανάλογες εγκαταστάσεις που υπήρχαν πριν τεθεί σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις χωματερές θα συμμορφώνονταν προς αυτή ή θα έκλειναν εντελώς. (more…)

ΕΛΛΑΔΑ: ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕΙ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

_1708C~1Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων από διάφορες περιοχές της χώρας που επιδιώκουν να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη και καύση των απορριμμάτων και να προωθηθεί η μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει «αλλού» για τα σκουπίδια αλλά μόνο το «αναλαμβάνουμε ΟΛΟΙ τις ευθύνες μας για να μηδενίσουμε τα απόβλητα μας». (more…)

Ελλάδα: ένας απέραντος σκουπιδότοπος που καπνίζει!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

_1708C~1Οι Οικολόγοι Πράσινοι γινόμαστε αποδέκτες πολλών καταγγελιών από ενεργούς πολίτες για περιπτώσεις ανεξέλεγκτης καύσης απορριμμάτων και συνεχιζόμενης λειτουργίας Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποριμμάτων (ΧΑΔΑ) σε ευαίσθητα οικοσυστήματα και αρχαιολογικούς χώρους. Την στιγμή που ο πρωθυπουργός με μεγάλη περηφάνια εγκαινιάζει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης, συνεχίζει να λειτουργεί ο χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (!), ενώ τα σκουπίδια καίγονται ανεξέλεγκτα στον ΧΑΔΑ του Δήμου Άγιου Κήρυκου Ικαρίας και στον ΧΑΔΑ του Δήμου Βέροιας, πλάι στην κοίτη του Αλιάκμονα. (more…)

Απομάκρυνση παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

____1_~1Την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης σε πρώτη φάση και από τις εθνικές οδούς ακολούθως ξεκίνησε από χτες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την έγκριση της πίστωσης 200.000 ευρώ και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης…. (more…)

Ανοίγει σήμερα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Μαυροραχη,αγωνες κατοικων,αποκλεισμος οδου 001

Το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από σήμερα το πρωί και την υποδοχή όλων των απορριμματοφόρων, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ασσήρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Ράβναλη, «η απόφαση ελήφθη σε ένδειξη καλής θέλησης για την απόφαση του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης να συνεδριάσει αύριο το πρωί με θέμα το αίτημα των κατοίκων και φορέων του δήμου να μην εγκατασταθεί στη Μαυροράχη εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, αλλά και την «ορθή» λειτουργία του ΧΥΤΑ».

(more…)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια που δεν μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, από δεκάδες δημοτικές αρχές του Νομού Θεσσαλονίκης, σε αυτοσχέδιες χωματερές του νομού, αντί του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου… (more…)

Πόλεις χωρίς σκουπίδια!

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Τέσσερις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ), η Greenpeace, το WWF και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS επεξεργάστηκαν και καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο «Στρατηγικό Μοντέλο Διαχείρισης των Απορριμμάτων». (more…)

Ο Σουφλιάς βλάπτει σοβαρά την ανακύκλωση

Η διαφήμιση που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητάει τη συμμετοχή των 11.000.000 πολιτών στην ανακύκλωση. Αλλά ο κ. Σουφλιάς φαίνεται να θέλει «εσένα» αρκεί να μην έχεις άποψη και να λες ΠΑΝΤΑ ναι, σε όσα προαποφασίζονται ανεξαρτήτως αν προωθούν ή όχι την ανακύκλωση.
Τοποθέτηση της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. (more…)

Σκουπιδότοποι Σπερχειάδας και Μακρακώμης

Τραγική είναι η εικόνα στην κοίτη και στις όχθες του Σπερχειού, από τη λειτουργία των παράνομων σκουπιδότοπων.
(more…)

Να προστατευτεί η Βεργίνα και το πόσιμο νερό της Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα το Κ.Α.Σ. κάνει αυτοψία και γνωμοδοτεί για το ΧΥΤΥ Ημαθίας. Τοποθέτηση των Οικολόγων Πράσινων (more…)

Η Λευκίμμη σε κατάσταση πολέμου

Από το νοσοκομείο… στο τριμελές (more…)

Για τις φωτο-βιο-διασπώμενες σακούλες

Το πλαστικό επιβαρύνει ποικιλοτρόπως το φυσικό περιβάλλον. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται παράγωγα του πετρελαίου στα ιδιαίτερα ρυπογόνα πετροχημικά εργοστάσια. Η καύση του απελευθερώνει διοξίνες, σωματιδιακή ύλη, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες και άλλες τοξικότατες ουσίες (ανάλογα πάντοτε με τη σύστασή τους), που απορροφώνται από τα φυτά (ελιές κ.λπ.) και ζώα. (more…)

Δράσεις στην Πελοπόννησο

Σημαντικές ενέργειες Κινήσεων πολιτών της Πελοποννήσου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στη Πύλο για το θέμα των έργων τουριστικής “ανάπτυξης” ΠΟΤΑ. (more…)