Archive for the ‘ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ’ Category

Δημοσκοπήσεις και δημοκρατία

του Οδυσσέα Χιλιτίδη (υποψ. βουλευτή Κιλκίς)

Ioannoy 1993

Οι εκλογές παρέχουν το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα στον πολίτη να επιλέξει τους αντιπροσώπους του. Ποιοι όμως έχουν επιλέξει πριν από αυτόν γι’ αυτόν για να επιλέξει; Πως μπαίνει κάποιος σε αυτό που λέμε «πολιτική» ; (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τους Ρομά

Περιοδεία της κ. Β. Τσακίρη και του “δάσκαλου των τσιγγάνων”

Roma 07__2_Κλιμάκιο με επικεφαλής την κ. Βασιλική Τσακίρη, υποψήφια βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, περιοδεία στη Β. Ελλάδα για να επισκεφτεί οικισμούς με άτομα τσιγγάνικης καταγωγής. Η κ. Βασιλική Τσακίρη γεννήθηκε το 1975 και είναι βιωματική παιδαγωγός αναλφάβητων τσιγγάνικης καταγωγής και ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). (more…)

«Κόντρες» στο κέντρο της πόλης

Ποδήλατο vs Aυτοκίνητο vs Mέσα μαζικής μετακίνησης

450BIKE_DANGER30_02Την Τετάρτη 23/9/2009 στις 09.00 το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με αφετηρία τον Σιδηρδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ένας πεζός που θα χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μετακίνησης και ένας ποδηλάτης θα αναμετρηθούν με ένα αυτοκίνητο. (more…)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

                                                                                     Του Νίκου Τακόλα

Σήμερα γιορτάζεται διεθνώς η μέρα χωρίς αυτοκίνητο, ενώ η χώρα μας δεν το έχει καν αντιληφθεί. Η κίνηση με το ΙΧ δεν αφήνει περιθώριο να δει κανείς τη δωρεάν χρήση των αστικών λεωφορείων, τουλάχιστον.
Την Κυριακή 20.9.2009 πήραμε μέρος, σαν Ο-Π, στο θεματικό σαλόνι ecocars.gr SHOW. Παρουσιάστηκαν μη συμβατικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου κλπ. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης,

(more…)

Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας λόγω της κλιματικής αλλαγής

03 wwfΠροσαρμογή και άμεσα μέτρα απαιτούν οι ορατές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα του WWF Ελλάς και του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Ανυπόφορες πόλεις, τουριστικοί προορισμοί με καύσωνες, δύσκολες μέρες για τη γεωργία, εθνικοί δρυμοί σε κίνδυνο. Κάπως έτσι συνοψίζονται τα κύρια συμπεράσματα της νέας επιστημονικής έκθεσης του WWF Ελλάς, «Το αύριο της Ελλάδας: επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον», (more…)

Παρουσίαση του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων για τη Θεσσαλονίκη και των υποψηφίων βουλευτών

Logo Thess 001Τις γενικές κατευθύνσεις της προεκλογικής περιόδου για το κόμμα και τους υποψηφίους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε χθες η Γενική Συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη. (more…)

Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2009

sfd091Την 19η Σεπτεμβρίου, 500 ομάδες, σε 90 κράτη, ένωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν ελεύθερο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, καταργεί τους περιορισμούς.

Η Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι μία γιορτή για τον Ελεύθερο και Ανοικτού Κώδικα Λογισμικό (ΕΛΛΑΚ) με κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι, στις επιχειρήσεις, παντού!

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους Χρήστο Ζουμπουλίδη, Δημήτρη Φουτάκη, Γιώργο Φαρφαρά, Σοφία Σκουλίδη και Νίκο Τακόλα συμμετείχε στις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και μίλησε με εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων Χρηστών ΕΛΛΑΚ. (more…)

Η μαφία «βύθισε πλοίο με πυρηνικά απόβλητα»

pyrinikaΝαυάγιο πλοίου που ενδέχεται να μετέφερε πυρηνικά απόβλητα εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, εν μέσω καταγγελιών ότι το βύθισε η μαφία…
(more…)

Δρόμοι της πόλης- Ποδηλατοδιαδρομές

logo3033Πόσα γεγονότα χωράνε σε πέντε διαδρομές; Πόσα Μουσεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υποδέχονται το κοινό; Πόσες γκαλερί και αίθουσες τέχνης θα ανοίξουν τις πόρτες τους την ίδια μέρα στα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα; (more…)

Δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 74ης ΔΕΘ

Tremopoulos 2009-06-23_02 crop

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος θα επισκεφθεί την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της HELEXPO τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 3 μμ. Περιήγηση στους χώρους της ΔΕΘ. Ενημέρωση για την προοπτική του χώρου μετά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Έκθεσης.

(more…)

Πορεία-διαμαρτυρία της ΔΕΘ 2009

09-09-05 De8 Oikologoi PrasinoiΠραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη χθες Σάββατο 5/9/09 η πορεία στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου φορείς και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και οι Οικολόγοι Πράσινοι διαδηλώσαμε μαζί ενάντια στις απαράδεκτες πολιτικές της Κυβέρνησης Καραμανλή. (more…)

Παρεμβάσεις στο Ευρωκοινοβούλιο

GFT 009Απάντηση στις 4/9/2009 της κας Fischer Boel εξ ονόματος της Επιτροπής στην ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις προς τους αγρότες (more…)

Συνάντηση Μιχάλη Τρεμόπουλου με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος κο Σταύρο Δήμα

DIMAS-Ύστερα από αίτημα του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλου, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος κος Σταύρος Δήμας δέχθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στις Βρυξέλλες τον ευρωβουλευτή και τους συνεργάτες του. (more…)

Κύριε Πάγκαλε η επιστροφή σε μια από τα ίδια θα απορριφθεί!

Baby SunflowerΟι Οικολόγοι Πράσινοι έστειλαν μια ανθοδέσμη με ηλίανθους στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλο για τη δήλωση του σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι ανύπαρκτοι».

Όπως δήλωσε η Γιάννα Κοντούλη, μέλος της Γραμματείας και εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων: «Κατανοούμε ότι ο κ. Πάγκαλος μετέχει στον επικοινωνιακό σχεδιασμό που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει την εικόνα «ανύπαρκτων Οικολόγων Πράσινων», ώστε να μην εισέλθουν στην ελληνική Βουλή. (more…)

Να απελευθερωθεί άμεσα ο Θοδωρής Ηλιόπουλος!

018641_0908201314 Μια κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός ανθρώπου που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. (more…)

Αδιέξοδο στην Ε.Ε. για τις αγροτικές αποζημιώσεις

Euro TrakterΒιώσιμη γεωργία και όχι κοντόφθαλμες πολιτικές

Σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων και τους αγρότες η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο με τρόπο πρόχειρο και αδιαφανή 500 εκατομμύρια Ευρώ για αποζημιώσεις που προορίζονταν να κατασιγάσουν τις αντιδράσεις των αγροτών. (more…)

Όχι στις παράνομες απελευθερώσεις γουνοφόρων ζώων

620111Οι Οικολόγοι Πράσινοι διαχωρίζουν τη θέση τους.

Πριν λίγες μέρες άγνωστοι απελευθέρωσαν παράνομα ένα μεγάλο αριθμό γουνοφόρων ζώων σε δύο εκτροφεία της Σιάτιστας και της Γαλατινής παραβιάζοντας κλουβιά και περιφράξεις. Η πράξη αυτή είχε επαναληφθεί και παλιότερα από την οργάνωση «Κοράκια της εκδίκησης», η οποία ήθελε να δηλώσει έτσι την αντίθεση της στα εκτροφεία και τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης – θανάτωσης των γουνοφόρων ζώων. (more…)

Μόνον ενωτικοί αγώνες θα αποτρέψουν την εκτροπή του Αχελώου

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Τρικάλων διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (more…)

Διαδήλωση κατά του φράγματος του Αχελώου στη Μεσοχώρα

DSCF8364a Διαδήλωση κατά του φράγματος του Αχελώου, που έγινε στη Μεσοχώρα. Η πορεία της διαδήλωσης ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής 9/8 με αυτοκίνητα, από το κέντρο του χωριού και κατέληξε πάνω στο φράγμα. Στην διαδήλωση συμμετείχε και ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος (more…)

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων στα Τρίκαλα

Trikala-Trem-8.8.09Συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος (more…)

Αποσπάσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στους Οικολόγους Πράσινους

woman-and-girl-watch-green-toy-windmillΟι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν δημοσίους υπαλλήλους ανεξαρτήτως φύλλου, που διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα που περιγράφονται πιο κάτω, να δηλώσουν εφόσον το επιθυμούν την πρόθεσή τους να αποσπασθούν από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται σήμερα στο δημόσιο στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και να εργασθούν στους Οικολόγους Πράσινους με βάση τις διατάξεις του νόμου 2910/2001 για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και σε θέσεις με βάση τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που περιγράφονται αντιστοίχως.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα βιογραφικά στην διεύθυνση eg_anthropino-dynamiko@googlegroups.com μέχρι τις 17 Αυγούστου. Οι θέσεις που δεν θα καλυφθούν άμεσα θα επαναπροκηρυχτούν τον Σεπτέμβριο. (more…)

Υποκριτική και ευκαιριακή η αγροτική πολιτική

Αυτό αποκαλύπτει η ερώτηση στην Επιτροπή του ευρωβουλευτή Μ. Τρεμόπουλου για τις αποζημιώσεις των αγροτών

farmer humor«Οι Έλληνες πολίτες και ειδικά οι αγρότες πρέπει να μάθουν το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους τα στελέχη των θεσμικών οργάνων σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση. Και να αντιληφθούν ότι η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, με υποκριτικό και ευκαιριακό τρόπο, περιορίζεται στην απλή διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, μακριά από τους στόχους της βιώσιμης γεωργίας για ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα, αξιοπρεπές εισόδημα για τους παραγωγούς και σεβασμό στο περιβάλλον».

Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, με αφορμή την ερώτηση που έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έκτακτο πακέτο αποζημιώσεων των αγροτών, που ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων μετά από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα. (more…)

Πόσα νέα ΙΧ φιλοδοξούν να πουλήσουν;

Cars 111Κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Εμπόρων Αυτοκινήτων χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Σουφλιάς μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. Στην ουσία τα μέτρα σχεδιάστηκαν για άλλη μια φορά με στόχο την ανάκαμψη της αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων και την αύξηση της κερδοφορίας των αυτοκινητοβιομηχανιών (που χειροτερεύει το ήδη υπέρογκο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών) και όχι την προστασία του περιβάλλοντος. (more…)

Αφήστε το σιδηρόδρομο να δώσει λύσεις

OSE 01ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Έγκλημα κατά της βιωσιμότητας στις μεταφορές χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τις δραματικές περικοπές δρομολογίων του ΟΣΕ που ετοιμάζει η κυβέρνηση από 1η Αυγούστου. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς η κυβέρνηση θυσιάζει τη συνεισφορά του τρένου στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των ατυχημάτων και τη ρύπανση, για να διασφαλίσει την εκλογική υποστήριξη της από συμφέροντα που ανταγωνίζονται το σιδηρόδρομο, συχνά με αθέμιτα μέσα. (more…)

Γιατί απέκρυψε η κυβέρνηση το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει όλες οι χωματερές;

_1708C~1

Στις 16 Ιουλίου έληξε, όπως ανακοίνωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «η προθεσμία για συμμόρφωση προς τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των χώρων υγειονομικής ταφής των αποβλήτων στην ΕΕ που δεν ανταποκρίνονται στις ισχύουσες διατάξεις. Τα κράτη μέλη είχαν οχτώ χρόνια για να εξασφαλίσουν ότι ανάλογες εγκαταστάσεις που υπήρχαν πριν τεθεί σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις χωματερές θα συμμορφώνονταν προς αυτή ή θα έκλειναν εντελώς. (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6%

Δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis για τον ΑΝΤ1 (more…)

Πρώτα βήματα του Μιχάλη Τρεμόπουλου στις Βρυξέλλες

TremΚάθε μέρα όλο και περισσότεροι βουλευτές φθάνουν στο Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Πολλοί από αυτούς μάλιστα για πρώτη φορά… τουλάχιστον ως μέλη! Μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο πρώτος Έλληνας εκ των “Οικολόγων Πρασίνων” που εκλέγεται ευρωβουλευτής. Για το Μιχάλη Τρεμόπουλο, πλέον μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, είναι “δικαίωμα του ενεργού πολίτη”, που θα πρέπει να συνδυάζει “την εντιμότητα και την ικανότητα να υποστηρίζει κανείς πολιτικές που προωθούν τα συμφέροντα των πολλών και, φυσικά, τα συμφέροντα του πλανήτη”.

Κύριε Τρεμόπουλε, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σας;

Βλέπω ένα μηχανισμό καλά οργανωμένο, πολύ κόσμο που ξέρει τι κάνει, και ένα επίπεδο ευγένειας και εξυπηρετικότητας. Περιμένω να μπω και στην ουσία των πραγμάτων, (more…)

Σε νέα εποχή οι Οικολόγοι Πράσινοι

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες 1/7/09 τα μέλη της νέας Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του 6ου συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28.06.2009. Το συνέδριο – στο οποίο συμμετείχαν 324 εκπρόσωποι από όλες τις περιοχές της χώρας και χαιρέτησαν εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΡΑΣΗΣ – συζήτησε και διαμόρφωσε τον πολιτικό προσανατολισμό, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των Οικολόγων Πράσινων για το επόμενο διάστημα, (more…)

Απόφαση του 6ου Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων για τον πολιτικό προσανατολισμό, σχεδιασμό και προγραμματισμό

Το 2009 μια σελίδα γύρισε στην ιστορία της πολιτικής οικολογίας στη χώρα μας: οι Οικολόγοι Πράσινοι κατάφεραν (more…)

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων

Photos - Hellenic ParliamentΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο. Στη συνάντηση παρέστη επίσης το μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων κ. Νίκος Χρυσόγελος.
Ο Πρόεδρος της Βουλής συγχαίροντας τον κ. Τρεμόπουλο για την εκλογή του στο Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε τα παρακάτω: (more…)