Archive for the ‘ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ’ Category

Ένα τρένο για τους Οικολόγους-Πράσινους

traingreen2Μια διαφορετική προεκλογική περιοδεία, με ειδικά δρομολογημένο τρένο, πραγματοποιούν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Καθώς η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται, υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων, μαζί με μέλη και υποστηρικτές, αλλά και απλούς φίλους του σιδηροδρόμου, θα επιβιβαστούν στο τρένο από τους Αγίους Αναργύρους. Μέσω Ελευσίνας και Μεγάρων θα φθάσουν στην Κόρινθο και, από εκεί, θα συνεχίσουν μέχρι Άργος και Ναύπλιο. (more…)

Επίσκεψη στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης

Dimitra GogakouEleana IoannidouΑύριο Τετάρτη 30-09-09, στις 11πμ, κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής την υποψήφια Α’ Θεσσαλονίκης Ελεάννα Ιωαννίδου-δικηγόρο (φωτ. δεξιά) και την υποψήφια Β’ Θεσσαλονίκης και Νομαρχιακή Σύμβουλο, Δήμητρα Γωγάκου, αρχιτέκτονα μηχανικό (φωτ. αριστερά), θα επισκεφτούν το γραφείο της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση-Ομιλία του Ηλία Κατσούλη υποψήφιου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου το βράδυ (19:30) οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης έχουν την τιμή να φιλοξενούν για μια εκδήλωση – συζήτηση τον Ηλία Κατσούλη, στην αίθουσα της ΕΔΟΘ, Προξένους Κορομηλά 51, (more…)

Περιοδεία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στη Θεσσαλονίκη

Kali_MariaΣυνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων Μαρία Πίνιου Καλλή τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 13.00 στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη (Πλάτωνος 1) στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Β. Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Προσφύγων, κοινωνικούς φορείς και κινηματικούς χώρους και στις 23.00 θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΤ3. (more…)

Οικολόγοι Πράσινοι: Μια πολιτική για την ενέργεια

Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση των Οικολόγων –Πράσινων, να είμαι υποψήφιος

christosmatisτου Χρήστου Μάτη (υποψ. βουλευτή Α’ Θεσσαλνικης)

Επί 20 χρόνια ως δημοσιογράφος προσπάθησα πάντοτε να παρουσιάζω την εικόνα που έβλεπα στα γεγονότα, χωρίς συναισθηματική φόρτιση και με τις μεγαλύτερες δυνατές ψυχολογικές και συναισθηματικές αποστάσεις.Δεν ξέρω αν το πέτυχα πάντοτε, προσπάθησα ωστόσο.

Όπως θα προσπαθήσω και τώρα να σας εξηγήσω, με λογικά επιχειρήματα, γιατί αποδέχτηκα την πρόταση των Οικολόγων –Πράσινων, να είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης. (more…)

Ο Μ. Τρεμόπουλος σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο για την Κλιματική Αλλαγή

ClimateChange1Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, στις 9:30π.μ., στο ξενοδοχείο Paphos Amathus Beach Hotel, στην Πάφο, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το αντίστοιχο στην Ελλάδα, μαζί με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, (more…)

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλο

090925_Meeting_DEH_2Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και ομάδα διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενη από τον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας Νίκο Χρυσόγελο και τους υπεύθυνους για τον τομέα Κλίματος, Ενέργειας και Μεταφορών (more…)

Ο Νίκος Χρυσόγελος στο neolaia.gr

xrisogelosΟ επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος, δέχθηκε τη πρόταση του neolaia.gr και περιμένει τις δικές σας ερωτήσεις! Η διαδικασία είναι απλή. Αφήνετε παρακάτω σχόλιο με την ερώτησή σας μέχρι τη Δευτέρα 28/09/2009. Έπειτα, θα υπάρξει σχετικό post με τις απαντήσεις!

Περισσότερα http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2009/09/24/nikos-chrysogelos-at-neolaiagr/

Δημοσκοπήσεις και δημοκρατία

του Οδυσσέα Χιλιτίδη (υποψ. βουλευτή Κιλκίς)

Ioannoy 1993

Οι εκλογές παρέχουν το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα στον πολίτη να επιλέξει τους αντιπροσώπους του. Ποιοι όμως έχουν επιλέξει πριν από αυτόν γι’ αυτόν για να επιλέξει; Πως μπαίνει κάποιος σε αυτό που λέμε «πολιτική» ; (more…)

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τους Ρομά

Περιοδεία της κ. Β. Τσακίρη και του “δάσκαλου των τσιγγάνων”

Roma 07__2_Κλιμάκιο με επικεφαλής την κ. Βασιλική Τσακίρη, υποψήφια βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ξεκινάει αύριο, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, περιοδεία στη Β. Ελλάδα για να επισκεφτεί οικισμούς με άτομα τσιγγάνικης καταγωγής. Η κ. Βασιλική Τσακίρη γεννήθηκε το 1975 και είναι βιωματική παιδαγωγός αναλφάβητων τσιγγάνικης καταγωγής και ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.). (more…)

Το 10 λεπτο βίντεο των Οικολόγων Πράσινων

«Κόντρες» στο κέντρο της πόλης

Ποδήλατο vs Aυτοκίνητο vs Mέσα μαζικής μετακίνησης

450BIKE_DANGER30_02Την Τετάρτη 23/9/2009 στις 09.00 το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με αφετηρία τον Σιδηρδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης ένας πεζός που θα χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μετακίνησης και ένας ποδηλάτης θα αναμετρηθούν με ένα αυτοκίνητο. (more…)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΛΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ, ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

                                                                                     Του Νίκου Τακόλα

Σήμερα γιορτάζεται διεθνώς η μέρα χωρίς αυτοκίνητο, ενώ η χώρα μας δεν το έχει καν αντιληφθεί. Η κίνηση με το ΙΧ δεν αφήνει περιθώριο να δει κανείς τη δωρεάν χρήση των αστικών λεωφορείων, τουλάχιστον.
Την Κυριακή 20.9.2009 πήραμε μέρος, σαν Ο-Π, στο θεματικό σαλόνι ecocars.gr SHOW. Παρουσιάστηκαν μη συμβατικά ποδήλατα και αυτοκίνητα, ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου κλπ. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης,

(more…)

Δωρεάν νομική υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς προσφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

r155928_563237Δωρεάν νομική υποστήριξη στους πλημμυροπαθείς προσφέρουμε οι Οικολόγοι Πράσινοι της Εύβοιας, που παρακολουθούμε από κοντά τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον τόπο μας και ξέρουμε πως δεν «ήρθαν από το πουθενά». Τα αίτια είναι οι πυρκαγιές και η μη αποκατάσταση των καμμένων, η άναρχη και αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζώματα ρεμάτων. Όλα αυτά είναι κι επισήμως διαπιστωμένα από την έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη (2008) που μαζί με την κλιματική αλλαγή που είναι πλέον ορατή μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να δράσουμε ΑΜΕΣΑ σαν ενεργοί πολίτες που από καιρό έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη τους στην Δημόσια Διοίκηση α’ και β’ βαθμού. (more…)

Αβέβαιο το μέλλον της Ελλάδας λόγω της κλιματικής αλλαγής

03 wwfΠροσαρμογή και άμεσα μέτρα απαιτούν οι ορατές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα του WWF Ελλάς και του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Ανυπόφορες πόλεις, τουριστικοί προορισμοί με καύσωνες, δύσκολες μέρες για τη γεωργία, εθνικοί δρυμοί σε κίνδυνο. Κάπως έτσι συνοψίζονται τα κύρια συμπεράσματα της νέας επιστημονικής έκθεσης του WWF Ελλάς, «Το αύριο της Ελλάδας: επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα κατά το άμεσο μέλλον», (more…)

Debate 2009: Πολύ καλή η παρουσία του Ν. Χρυσόγελου

debate 2009Οι Οικολόγοι Πρασινοι εκπροσωπήθηκαν επάξια στο Debate από τον Νίκο Χρυσόγελο και ελπίζουν τώρα σοβαρά στο να ξεπεράσουν το 3%. Γενική άποψη των επικοιωνιολόγων που έκριναν την παρουσία και τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών ήταν ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Χρυσόγελος και Τσίπρας. (more…)

Εγκαίνια νέων γραφείων των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη

EcoGreenSalonikaΤα νέα μας γραφεία στον 2ο όροφο της οδού Πλάτωνος 1 (γωνία με Εγνατία, στην πλατεία Αχειροποιήτου) θα εγκαινιάσουμε την Πέμπτη το βράδυ (από τις 19:30 και μετά) οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης. Με βιολογικά εδέσματα και αλκοολούχα και μη ποτά θα υποδεχτούμε τα μέλη και τους φίλους μας, ενώ παρών θα είναι και ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. Τα γραφεία περιλαμβάνουν και ιδιαίτερο χώρο για τις λειτουργίες του ευρωβουλευτή και την ομάδα κοινοβουλευτικής του στήριξης. (more…)

Οικολόγοι Πράσινοι: Για μια ψήφο συνείδησης

Στη δημοσιότητα η εκλογική διακύρηξη των Οικολόγων Πράσινων

Την εκλογική τους διακήρυξη δίνουν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με τίτλο «Οικολόγοι Πράσινοι: Ψήφος συνείδησης. Γιατί η νέα Βουλή χρειάζεται τις ιδέες της Οικολογίας», η διακήρυξη αναφέρεται στις πολλαπλές διαστάσεις της κρίσης, προτείνοντας πράσινες διεξόδους για την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτική διάσταση. (more…)

Δραστηριότητες των υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη Τρίτη 22.09.09

Τρίτη 22.09.09

Επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στο Λαγκαδά.

10.00π.μ. μοίρασμα φυλλαδίων και επαφή με τον κόσμο στη λαϊκή αγορά Λαγκαδά

11.00πμ. Επίσκεψη στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης. Συνάντηση – συζήτηση με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης. Συνάντηση – συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Δήμαρχο Λαγκαδά, κ. Καραγιάννη. (more…)

Στόχος η εκλογή βουλευτών και στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης

2009-09-21 A2Σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, ώρα 12π.μ., το πρόγραμμά τους για τη Θεσσαλονίκη και τους υποψήφιους βουλευτές για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. (more…)

Οικολόγοι Πράσινοι: Ψηφοδέλτιο επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο επικρατείας καθώς και την εκλογική διακήρυξη τους παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε εκδήλωση στο Θησείο μπροστά από το εκεί εκλογικό τους περίπτερο την Κυριακή 20/9 σε μια συμβολική κίνηση στο πλαίσιο των παρεμβάσεων τους την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας- μέρα χωρίς ΙΧ επιλέγοντας να μετακινηθούν με το τρένο και ποδήλατα. Υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στον πεζόδρομο της Απ. Παύλου. (more…)

Παρουσίαση του προγράμματος των Οικολόγων Πράσινων για τη Θεσσαλονίκη και των υποψηφίων βουλευτών

Logo Thess 001Τις γενικές κατευθύνσεις της προεκλογικής περιόδου για το κόμμα και τους υποψηφίους βουλευτές στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε χθες η Γενική Συνέλευση της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη. (more…)

Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2009

sfd091Την 19η Σεπτεμβρίου, 500 ομάδες, σε 90 κράτη, ένωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν ελεύθερο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, καταργεί τους περιορισμούς.

Η Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι μία γιορτή για τον Ελεύθερο και Ανοικτού Κώδικα Λογισμικό (ΕΛΛΑΚ) με κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι, στις επιχειρήσεις, παντού!

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους Χρήστο Ζουμπουλίδη, Δημήτρη Φουτάκη, Γιώργο Φαρφαρά, Σοφία Σκουλίδη και Νίκο Τακόλα συμμετείχε στις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και μίλησε με εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων Χρηστών ΕΛΛΑΚ. (more…)

Η μαφία «βύθισε πλοίο με πυρηνικά απόβλητα»

pyrinikaΝαυάγιο πλοίου που ενδέχεται να μετέφερε πυρηνικά απόβλητα εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές στα ανοιχτά των ακτών της Καλαβρίας, εν μέσω καταγγελιών ότι το βύθισε η μαφία…
(more…)

Πράσινη ψήφος για πράσινο μέλλον στη Θεσσαλονίκη!

Τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη

Με το σύνθημα «Ούτε ίσως, ούτε αύριο/ Πράσινες λύσεις τώρα!» κατεβαίνουν στις εθνικές εκλογές οι Οικολόγοι Πράσινοι της Θεσσαλονίκης. (more…)

Σημαντική νίκη για τα δάση στο ευρωκοινοβούλιο

Η Ολομέλεια αντιστάθηκε στα συντηρητικά σχέδια!

close_cone_forestΜεγάλη ανατροπή στο περιεχόμενο του ψηφίσματος για τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες πέτυχαν σήμερα οι Πράσινοι, σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου. (more…)

Λίστες υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία

PsifodeltiaΟι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων στην Α’ και Β’ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Για να δείτε τους υποψήφιους βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων σε όλη την ΕΛλάδα πατήστε ΕΔΩ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακριτίδης Ελευθέριος του Ευσταθίου

Ανδρέου Δαμιανός του Γεωργίου

Γαζίλα Βενετία (Νέτα) του Στεφάνου

Γεωργόπουλος Αλέξανδρος του Δημητρίου (more…)

6 νέες ερωτήσεις του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μ. Τρεμόπουλου

Tremopoulos Europarliament 16-9-2009για θέματα προστασίας υγροτόπων, γραμμών του ΟΣΕ, επιπτώσεων της κτηνοτροφίας και ηχορύπανσης

Έξι νέες ερωτήσεις κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Πιο συγκεκριμένα, αυτές αναφέρονταν: (more…)

ΕΣΡ: Μετρήσεις κατανομής του χρόνου στα κόμματα

esrΣτην δημοσιότητα έδωσε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα αποτελέσματα των μετρήσεων της πρώτης προεκλογικής εβδομάδας, που πραγματοποιεί με στόχο τη διασφάλιση της ισομερούς προβολής των κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. (more…)